Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 1.6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transferowe 2026
Tryb drzewa
(30-05-2026, 00:07)secret napisał(a): Na Specia Calcio lata info ze Lech zainteresowany Giuseppe Aurelio -lewym obrońca ze Specii
https://www.calciospezia.it/2026/05/29/d...r-aurelio/

Trochę mało wiarygodne bo wykupili go z Palermo rok temu wiec musielibyśmy sięgnąć głębiej do portfela

Z tym, że oni spadli do ... Serie C.

Odpowiedz
Podobno chcą 1,5 mln €.

Odpowiedz
Serio wierzycie w to, że interesujemy się 26 letnim spadkowiczem do Serie C, za którego jego obecny klub żąda "podobno" 1,5 mln euro.
Przecież to się kupy nie trzyma.

edt. (dopisek)

Tylko w kontekście Palmy jeszcze.
 Zaryzykuję, że Luis JEST już Naszym piłkarzem, nie wiadomo tylko kiedy i za ile. Nie uwierzę, że Lech nie wykupi go nawet w sytuacji gdy nie dogadają się ze Szkotami.

Odpowiedz
Chciałbym w to wierzyć. To by był prawdziwy znak czasów. Zdrowy zawodnik za zdrowe pieniądze. Ale wątpię

Co do powyższych informacji. Będą wypuszczac takie farmazony co oznacza że na pewno się nim nie intersesujemy. Ma tak myśleć Widzew i kupić za 5 Wink

Odpowiedz
Też liczę na to, że to są po prostu negocjacje a jak nie pójdzie to położą te 4.5 i heja.

Odpowiedz
Skorpion - nie zrobią tego ("położą 4,5 i heja"), bo spaliliby swą pozycję negocjacyjną na lata, w przyszłych procesach negocjacyjnych. Ja bardziej wierzę w to, że te 4,5 MEUR odstępnego zostało przez Celtic określone celowo "z górką", bo wiedzieli, jak np. nasi negocjowali Walemarka w analogicznej sytuacji. Poza tym - jestem pewen, że gdyby to zrobili, to nie będzie mowy o "4-5 transferach", tylko 1-2, a to był strzał w stopę.

Odpowiedz
Dobrzycki już popuścił z tonu. Nie chce dać tyle ile chce Karbownik.

Odpowiedz
(01-06-2026, 10:57)uncoolben napisał(a): Skorpion - nie zrobią tego ("położą 4,5 i heja"), bo spaliliby swą pozycję negocjacyjną na lata, w przyszłych procesach negocjacyjnych. Ja bardziej wierzę w to, że te 4,5 MEUR odstępnego zostało przez Celtic określone celowo "z górką", bo wiedzieli, jak np. nasi negocjowali Walemarka w analogicznej sytuacji. Poza tym - jestem pewen, że gdyby to zrobili, to nie będzie mowy o "4-5 transferach", tylko 1-2, a to był strzał w stopę.
Niczego by nie spalili, bo to nie są jawne informacje i nigdy nie będą, to co się pojawia w transfermarkt to tylko wartości plotkarskie. Coś będzie można wywnioskować ze sprawozdań finansowych, choć wydatki transferowe są tam różnie pokazywane. Były takie, które były księgowane na raz, były takie gdzie raty były księgowane w różnych okresach rozliczeniowych.

Celtic ma czas. Zakładając, że nasza oficjalna strona podaje prawdziwe informacje, kontrakt Luisa (a zatem i klauzula wykupu) obowiązuje do 30.06. W międzyczasie do Celticu mogą wpływać inne oferty, więc Szkoci sobie będą je analizować na spokojnie i zdecydują, czy oferta Lecha, niższa niż umowny wykup, jest dla nich akceptowalna lub nie. Im bliżej 30.06, tym gorzej dla Klimczaka.

Sprawa Walemarka była zupełnie inna, bo Feyenoord potrzebował szybko go sprzedać "gotówkowo", do tego nie mieli na niego zupełnie ofert, bo przecież to było w czasie, kiedy był kontuzjowany.

Odpowiedz
Dlaczego im bliżej 30.06 tym gorzej dla Klimczaka? Wszystko zależy od faktycznego zainteresowania Palmą. 29 czerwca może o niego już nikt nie pytać i zostanie albo 3 mln od Lecha albo nic a Palma jeśli podoba mu się w Lechu może być stroną w negocjacjach.

Odpowiedz
(01-06-2026, 13:04)Sultan napisał(a):
(01-06-2026, 10:57)uncoolben napisał(a): Skorpion - nie zrobią tego ("położą 4,5 i heja"), bo spaliliby swą pozycję negocjacyjną na lata, w przyszłych procesach negocjacyjnych. Ja bardziej wierzę w to, że te 4,5 MEUR odstępnego zostało przez Celtic określone celowo "z górką", bo wiedzieli, jak np. nasi negocjowali Walemarka w analogicznej sytuacji. Poza tym - jestem pewen, że gdyby to zrobili, to nie będzie mowy o "4-5 transferach", tylko 1-2, a to był strzał w stopę.

Sprawa Walemarka była zupełnie inna, bo Feyenoord potrzebował szybko go sprzedać "gotówkowo"

Jeszcze w przerwie zimowej chodziły ploty, że a) Celticowi brakuje kasy, b) czają się na jakiegoś młodego skrzydłowego z Wysp. Niestety, chyba a) faktycznie może być nieaktualne po ich awansie do LM.

(30-05-2026, 07:13)Róża napisał(a): Podobno chcą 1,5 mln €.

Dziś internety piszą, że 3,00...

Weszło donosi, że Celtic odrzucił wszystkie oferty Lecha za Palmę ("bo ma lepsze"), i mamy zapłacić pełną kwotę - a czas na to to rzekomo około tygodnia.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: Antonio, galis, 32 gości