Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 1.6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transferowe 2026
Tryb drzewa
@Mosina -Bardzo prawdopodobny scenariusz, choć potencjalnych ruchów np Dobrzyckiego nie postrzegałbym jako psucie dealu Lecha. Nie masz scoutingu, ale masz kasę, to bierzesz tych, których konkurencja wypatrzyła, ograła, ale ich nie stać. Normalna sprawa, frustruje, ale takie realia rynku na całym świecie.
Choć w to, że Luis chciałby zagrać dla Widzewa nie wierzę, tak dla uspokojenia.

Sam brak pozyskania Palmy byłby złą decyzją, nawet uwzględniając potencjalnie duże potrzeby na innych pozycjach. Ale bardziej jednak mnie martwi to, gdzie my jesteśmy na mapie Europy, jeśli hipotetyczne 3m w obliczu gry o LM jest dla nas "strasznymi pieniędzmi" parafrazując Klimczaka. Akademią, dobrym trenerem i fanatycznym dopingiem tam nie dojdziemy i nie będzie "reach for the stars" jeszcze długo. Niestety, kasę trzeba wydawać. Nie trafiają do mnie argumenty, że spokojnie, znajdziemy innych - bo to już przerabialiśmy. W obliczu wypadnięcia Aliego to Palma jest najważniejszym celem tego okna, oczywiście tak długo, jak nie odejdą Mrozek, Gurgul i Kozubal. Ale też za darmo nie odejdą przecież!

@Antonio oczywiście możesz mieć rację - dlatego pisałem że trzeba wierzyć do końca ws Palmy, nawet jeśli szanse są niewielkie. Decyzję "wykupujemy" można podjąć szybko i liczę, że tak się stanie po fiasku innych prób negocjacji.

BTW news z Watfordem jednak bardziej się nie trzymał kupy - nic tam się nie zgadzało.

Odpowiedz
W punkt. Sezon ogórkowy.

Odpowiedz
Nie no, myślę, że trzy bańki to byli w stanie postawić, a wahają się nad całą klauzulą czyli 4,5.

Jeśli boisz się latać, to choćbyś biegł najszybciej jak potrafisz i tak zostaniesz wyprzedzony. Pytanie czy Piotrek jednak zwyczajnie nie boi się latać? Zaraz sprzeda 15 tys. karnetów i z samych karnetów będzie miał z 4 mln euro. Nawet jak wyda teraz te 4,5 bańki na Palmę to oczywiste, że tej kasy z transferu out Palmy już nie odzyska (wbrew temu co niektórzy piszą), ale jak Palma będzie grał tak jak do tej pory to te 2-3 mln euro za sezon jest do wyciągnięcia. Dodatkowo jak on jest odbierany. Jakaś seria koszulek i gadżetów z nim to dodatkowy pieniądz.

A ponad wszystko to przecież jest to kluczowy grajek dla awansu dalej w pucharach. Ja wierzę w Rząsę i dział skautingu, że są w stanie ściągnąć fajnych grajków, ale na pewno nie ściągną ich na początek przygotowań plus trzeba liczyć czas na ich wdrożenie do zespołu.

Kurwa, Piotrek. Albo spróbujesz wzbić się teraz, żeby odlecieć rywalom albo zaraz będziesz miał u bram Widzew z pieniędzmi Dobrzyckiego, desant krakowski, odbudowaną przez Papszuna Legię i chuj tam wie jeszcze kogo.

Odpowiedz
Wstrzymam się z ocenami gabinetów do momentu rozstrzygnięcia sagi z Palmą i jaki będzie bilans - kogo stracimy, a kogo pozyskamy do obozu przygotowawczego. Po owocach ich poznamy.

Odpowiedz
Może być tak, że nie ma kasy na Palmę, bo nie ma ofert dla Mrozka/Kozubala/Gurgula.

Odpowiedz
(02-06-2026, 13:49)Sultan napisał(a): @Antonio oczywiście możesz mieć rację - dlatego pisałem że trzeba wierzyć do końca ws Palmy, nawet jeśli szanse są niewielkie. Decyzję "wykupujemy" można podjąć szybko i liczę, że tak się stanie po fiasku innych prób negocjacji.

BTW news z Watfordem jednak bardziej się nie trzymał kupy - nic tam się nie zgadzało.

Dzisiaj w sprawie Palmy można napisać wszystko bo i tak nikt nie wie jak na prawdę jest a ci co wiedzą i tak nie powiedzą. 
Mnie w tych wszystkich newsach dziwi/śmieszy to, że padają konkretne kwoty, szczegóły negocjacji a nikt tak na prawdę nie powiedział do kiedy Lech ma czas na wykup.

Nikt też nie dotarł do samego Palmy by go zapytać jak się zapatruje na dalszą grę w Lechu i co myśli o grze w La Liga.
Jeśli Palma nie chce tu grać na serio nie ma najmniejszego sensu go wykupować za te 4,5 mln bo nawet się na nim nie zarobi opierdalając go dalej.

Odpowiedz
Po wręczeniu medali któryś z Canal+, bodajże Gleń, zapytał Luisa czy zostanie, na co ten odpowiedział "I hope so". Nie żadne że nic nie wiadomo, przyszłość pokaże.

A już zakulisowo, oczywiście plotkarsko - on się tu czuje bardzo dobrze, ma świetne relacje z praktycznie całą drużyną.

Odpowiedz
Ciężko będzie. Chwalone przez wszystkich wokół dobre zarządzanie Klubem, wyklucza niestety element szaleństwa, na które mogą sobie pozwolić kluby z majętnym właścicielem. Po latach nauczyłem się żyć z tą myślą aczkolwiek szkoda że czasem nie zaryzykujemy. Oby nasze dyskusje były bezprzedmiotowe i Luis na stałe zawita do Poznania.

Odpowiedz
elementem szaleństwa było wzięcie Aliego z kontuzją, czy Yannicka z potencjałem. więc tutaj wydaje się że szaleństwo jest jedynie kasowe

Odpowiedz
Coraz więcej artykułów pojawia się dzisiaj, że Palma już spakowany do wyjazdu i sprawa jest zakończona. Mam nadzieję, że to nie okaże się prawdą. Musimy go zatrzymać u siebie. Za chwilę będzie sytuacja, że LM będziemy atakować bez Gholizadeha, Palmy, odejdzie Kozubal i Walemark złapie kontuzje i później będzie płacz, że nie byliśmy przygotowani.
Nasz Kolejorz to Nasze życie!

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: Sultan, 14 gości