Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 1.6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transferowe 2026
Tryb drzewa
Jakby Mrozek był wybitny to i może bym zrozumiał tą nadmierną pewność siebie czy wysokie mniemanie o swoich umiejętnościach i przekonanie o tym, że zachód czeka otworem. Natomiast wg mnie wybitny nie jest, z resztą nie raz tu padały stwierdzenia, że niczego wielkiego nam nie wybrania, że przydałby się bramkarz do rywalizacji bo osiadł na laurach. Dla mnie jest poprawnym bramkarzem, jasne zdarzyły się mecze, że tyłek nam uratował no ale to jego zadanie. Co do tej pewności siebie o której pisze Icek, to jasne na boisku w bramce trzeba takim być. Każdy piłkarz taki musi być. Co innego już wypowiedzi i być może wysokie mniemanie o sobie. Dla porównania na drugim biegunie jest Kozubal. Wyważony, pokorny, twardo stąpający po ziemi. I jeśli chodzi o mnie to taka postawa bardziej mi odpowiada. Pomijam już fakt, że nikt tu nie wiesza psów na Mrozku bo niektórzy już tu tak sugerują. Zwykła ocena podejścia do piłki samego zawodnika i do jego własnej samooceny. A to, że ktoś napisał, że może Mrozek powinien usiąść na ławce? No skoro przyjdzie zawodnik, który będzie w lepszej dyspozycji to chyba normalne prawda? Nie róbmy jakiejś dramy z tego, że ktoś ocenia wypowiedzi zawodnika albo zastanawia się nad rolą zawodnika jeśli ten zostanie a będzie konkurent o porównywalnych czy lepszych umiejętnościach.

Odpowiedz
Wg TEAMtalk Jagiellonia i Lech obserwują Luke’a Grahama 22-letniego środkowego obrońcę Dundee FC. Szkot został wybrany najlepszym zawodnikiem sezonu w Dundee FC. 
Znajduje się na listach aż 40 klubów (Rangers FC, Valencia, Schalke 04, Sturm Graz, Red Bull Salzburg) więc należy to traktować jako "jest taki obrońca też na liście Lecha".

Odpowiedz
Andy Parslow, do dzieła.

Odpowiedz
@rojber
Ale możesz przytoczyć jakąś konkretną wypowiedź Bartka, która by sugerowała, że ma zbyt wysokie ego, albo że mierzy zbyt wysoko,? Cokolwiek, co by uzasadniało to, o czym piszesz? Dlaczego osiadł na laurach? Słabo pracuje? Nie przykłada się? Bumeluje?

Może nie przeczytałem zbyt dokładnie wątku, ale nie zauważyłem, żeby ktoś pisał, że są tutaj na nim wieszane psy., jak sugerujesz. Natomiast sadzanie go na ławie się przejawiło, o czym wspomniałem.  I nie było to sadzanie z powodu tego, że przyjdzie ktoś lepszy, tylko dlatego, "że jak już rok temu przebierał girami, to teraz na pewno ma jeszcze silniejsze parcie na wyjazd, więc dla uspokojenia powinien usiąść na ławie". Nie taki padł argument?  Nie twórz alternatywnej rzeczywistości, bo argumenty były takie, jak przytoczyłem. Kilka albo kilkanaście postów wcześniej. Zupełnie ten sam schemat jak przy Sindre zimą. "Skoro podpisał kontrakt z Molde i się pojawił w ich bluzie, to na pewno nie będzie się u nas przykładał...A tak w ogóle to on mi brzydko pachnie".

Przedstawiłeś dwa typy charakterów. Antka i Bartka. No i ok. Ale przepraszam bardzo, co to ma wspólnego z oceną ich podejścia, zaangażowania, pracowitości, sumienności, jakości na boisku itd? Przecież Antek też zgasł na parę ładnych miesięcy. Miał zajebiste wejście, a potem był "przeźroczysty" na boisku. Może akurat dlatego, że brakuje mu cech charakterologiczno-mentalnych, których Bartek ma w nadmiarze? Obydwoje byli jednak wiodącymi postaciami w dwóch sezonach mistrzowskich, Niels na nich stawia. Kolejny bramkarz nie zaistniał u nas przy Bartku i musi szukać miejsca gdzie indziej. Antek zaliczył pewnie najwięcej minut z całej ekipy, albo był w ścisłym czubie.

Ale może Niels się nie zna? Podobnie jak w przypadku asystenta, który był obibokiem z głową w norweskich chmurach, a ten go trzymał pół roku nie wiadomo po co i jeszcze pozwalał mu na treningach i w  trakcie meczów na pełnienie całkiem ważnej roli?

Nie podoba Ci się to, że Bartek jest zbyt pewny siebie? Jego wypowiedzi? Ok. Mi się nie podoba fryzura Mońki. Ale na boisku daje radę, więc nie będę z tego robił tematu na forum...

Odpowiedz
Akurat o Sindre mówili Muraś i Guma w FT, że spuścił z tonu po podpisaniu kontraktu więc akurat ,,wiara" mieli rację.

Odpowiedz
Szach mat.

Odpowiedz
(18-06-2026, 09:44)Róża napisał(a): Akurat o Sindre mówili Muraś i Guma w FT, że spuścił z tonu po podpisaniu kontraktu więc akurat ,,wiara" mieli rację.

Pisali o tym, że był inny sposób tworzenia relacji z zawodnikami, jakby był na torze bocznym, co odczuli nowi zawodnicy. Znam te wypowiedzi. Nie było natomiast zarzutów co do wykonywania przez niego obowiązków. Sindre stał się tutaj zakładnikiem swojego podejścia i zaangażowania, które było na niespotykanym jak na naszą ligę poziomie. Nie bez powodu pisało się o nim u nas w artykułach jako o najważniejszym asystencie w Ekstraklasie. Zadałbym pytanie Radkowi albo Robertowi o porównanie jego zaangażowania, wkładu w drużynę itd w ostatnim półroczu, w porównaniu do przeciętnej krajowej u nas...

Dla mnie to jest normalne, że inną będziesz miał relację z kimś, z kim będziesz pracował przez następne lata, a inną z kimś, kogo już więcej nie zobaczysz. Niels jednak stwierdził, że jest mu on potrzebny i dla mnie sugestie zmiany asystenta nagle, w trakcie zimy przed decydującymi bojami w walce o mistrza, bo ubrał bluzę w TV, były po prostu absurdalne.

Odpowiedz
oraz inną gdy nie chcesz za bardzo tej relacji, tylko jesteś bo nie masz lepszej opcji.

pomijając że chyba nikt nie ma tu pretensji, że Mrozek chce odejść.

Odpowiedz
Ale ktoś tutaj chciał go posadzić na ławie za to, że w zeszłym sezonie mówił o tym, więc teraz na pewno już ma parcie. Więc w sumie jest to stawianie pretensji o chęć wyjazdu. Co do pierwszego zdania zgoda. Jest taka opcja. Natomiast opcją alternatywną było wzięcie kogoś całkiem nowego, nieznającego drużyny...Pewnie, można zawsze wziąć Rumaka. Jego relacje z drużyną były w trakcie ostatniej przygody z Lechem całkiem ok...

Natomiast jeszcze odnośnie wypowiadania się piłkarzy o trenerach. Pewien czas temu były tutaj dość powszechnie stawiane zarzuty Dudce o to, że nic nie robi, nie przykłada się itd. Wypowiedzi młodych piłkarzy o nim były zgoła przeciwne. W tamtej dyskusji one jednak nie miały żadnego znaczenia. No bo milicyjny morderca. Całkiem odwrotnie niż w przypadku "fałszywego w bluzie".

Odpowiedz
Ty wyglądasz mi na takiego, co to nie miałby problemu z pożyczeniem żony koledze. Smile
Jesteś w Lechu, masz ważny kontrakt, nie ubierasz na siebie barw konkurencyjnego klubu, do którego odejdziesz po sezonie. Wśród kibiców trzeba to tłumaczyć? Szanujmy się, bo jeśli będziemy przymykać oko, takich kwiatków będzie tylko więcej.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: Sultan, 17 gości