Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 1.6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transferowe 2026
Tryb drzewa
Na meczykach przedstawili porównanie skilli Milica i Yegbe na podstawie statystyk wyciągniętych z Wyscout i generalnie Milic w większości (gra do przodu, defensywa, itd) jest lepszy a w niektórych (pojedynki/wygrane w powietrzu, asysty 2-3 stopnia) dużo lepszy.
Oczywiście porównuje się statystyki piłkarza mistrza kraju grającego z klubami z Ekstraklasy i obrońcę spadkowicza grającego z klubami Ligue 1

Odpowiedz
Od kilku dni natrafiam na informacje, że Dobrzycki robi podchody pod Klimczaka. Że niby został teraz tymczasowym prezesem, ale chętnie widziałby docelowo Klimczaka w Łodzi. Klimczak pewnie kasę by miał większą, ale co poza tym? Budowanie wszystkiego od nowa? Pewnych rzeczy też nie przeskoczy chociażby takich jak ich 15 tysięczny stadion.

Odpowiedz
( 2 godzin(y) temu)dst95 napisał(a): Nie no, rzeczywiście, reprezentant Iranu, były zawodnik Fenerbahce (okej, wiele nie pograł, w sumie prawie nic, ale widzieli w nim potencjał i wyciągnęli go jako młodego chłopaka), Zorii Ługańsk (mecze w Lidze Europy i Lidze Konferencji) Hull City (4,5m EUR) i środka tabeli ligi belgijskiej - Westerlo, to na pewno nie jest piłkarz klasy europejskiej.

Nie wiem nawet, czy klasy wojewódzkiej.

Ty tak na serio?

Nigdzie nie napisałem, że to piłkarz z czołówki klasy europejskiej, ani nie zestawiłem go z Palmą (w tym sensie, że to ten sam poziom), ale po prostu napisałem, że ściągamy poważnych kopaczy z Europy, a nie grzebiemy w śmietniku / na marginesie europejskiej piłki.

Zdefiniuj proszę "klasę europejską". Bo to może być źródło nieporozumienia. 

@secret bardziej martwi to, że nawet jak nałożysz "radar" wyscout Yegbe z jego poprzedniego zespolu, nie spadkowicza Metz, na skille Milica, to dalej Antonio górą w każdej kategorii.
Ale nie jestem zbyt pesymistyczny tutaj, mimo że liczby nie kłamią, mam wrażenie że on tu się wpasuje, na pewno w lidze da radę.

Odpowiedz
( 2 godzin(y) temu)SpokoLoko napisał(a): Od kilku dni natrafiam na informacje, że Dobrzycki robi podchody pod Klimczaka. Że niby został teraz tymczasowym prezesem, ale chętnie widziałby docelowo Klimczaka w Łodzi. Klimczak pewnie kasę by miał większą, ale co poza tym? Budowanie wszystkiego od nowa? Pewnych rzeczy też nie przeskoczy chociażby takich jak ich 15 tysięczny stadion.

Z tym stadionem to ciekawe jak się to u nich potoczy. W maju w jednym z wywiadów Dobrzycki mówił, że mają gotowy projekt, szacowanie. Koszt całej inwestycji jednak dosyć mocno przekroczył założenia Dobrzyckiego, który stwierdził, że trzeba będzie o tym "pogadać" z miastem. Kwoty nie ujawnił. 
Co do samego Klimczaka to mam nadzieje, że nie dostanie oferty z serii z tych nie do odrzucenia.

Odpowiedz
Myślę, że kluczem tutaj jest to, że jest szybki i został uznany za odpowiedniego do wysokiego grania. Antonio akurat w tym względzie ma poważne braki. Gdzieś dzisiaj czytałem, że on ogólnie jest lepszy do grania do przodu, a minusami są przytrafiające mu się błędy w kryciu, albo straty.

Ani w Elfsborgu, ani tym bardziej w Metz, nie grał tak, jak będzie miał grać u nas, więc te statystyki ciężko uznać za miarodajne.

Odpowiedz
Masz rację, dlatego piszę, że na ekstraklasę się powinien nadać. Natomiast na poważniejszego rywala, gdzie mamy ponoć w końcu grać pragmatycznie - tu już mam wątpliwości. Mieliśmy skorygować błąd najważniejszy zeszłego sezonu - liczbę straconych bramek. Stoper, który szybko wychodzi wysoko i do przodu to nie jest rozwiazanie, jeśli ma problemy z kryciem lub stratami w polu karnym.
Więc pytanie, jak będzie miał grać u nas - dominujemy wszystkich w lidze, czy unikamy błędów z Genk czy Crveną i nie lecimy na hurra do przodu?
Tak czy inaczej - potrzebny ruch i trzymam kciuki.

Odpowiedz
Liczbę straconych bramek będziemy korygować jak Lis będzie lepszy niż Mrozek i przyjdzie defensywny na bardziej niż przyzwoitym poziomie. Oczywiście nowy stoper też pasuje do tej wyliczanki.

Odpowiedz
Na weszło pojawił się fajny artykuł opisujący BlackPaulusa.  Ponoć kontrkandydatem miał być Abdullah Iqbal z Mjallby, który był tańszy, młodszy i pod pewnymi względami lepszy statystycznie. Przywołano też temat Pellmarda, którym mieliśmy się interesować w przeszłości, gdzie bardzo ważnym aspektem była jego szybkość. Nasz nowy nabytek przebija go jednak, będąc w ścisłej czołówce Ligue 1 pod tym względem. Bardzo istotne były też osobiste wizyty skautów na jego meczach, które sprawiły, że przekonano się do niego, a nie do Pakistańczyka z Mjallby.

Odpowiedz
( 58 minut(y) temu)Sultan napisał(a): Masz rację, dlatego piszę, że na ekstraklasę się powinien nadać. Natomiast na poważniejszego rywala, gdzie mamy ponoć w końcu grać pragmatycznie - tu już mam wątpliwości. Mieliśmy skorygować błąd najważniejszy zeszłego sezonu - liczbę straconych bramek. Stoper, który szybko wychodzi wysoko i do przodu to nie jest rozwiazanie, jeśli ma problemy z kryciem lub stratami w polu karnym.
Więc pytanie, jak będzie miał grać u nas - dominujemy wszystkich w lidze, czy unikamy błędów z Genk czy Crveną i nie lecimy na hurra do przodu?
Tak czy inaczej - potrzebny ruch i trzymam kciuki.

Czy na Europę się nie nada? Elfsborg z Yegbe w obronie potrafił awansować do Ligii Europy w zeszłym roku pokonując Pafos, Sheriff, Molde i Rijekę (swoją drogą fajny zestaw) tracą w eliminacjach 4 bramki. W grupie LE było już gorzej ale taka Roma, Nicea czy Karabach nie potrafili znaleźć sposobu na Yegbe i kolegów.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: Bennett, DJ89, Kubol87, Przemekk, Railmon, 1 niewidocznych użytkowników, 29 gości