Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 1.6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transferowe 2026
Tryb drzewa
Szukać mi się po całym forum nie chce ale często idzie tutaj przeczytać jakby z radością, że dobrze, że mu się nie powiodło. Pisanie, że to słabiak, drewniak, że ma się trzymać z dala od Lecha itd.
Prawda jest taka, że to nasz wychowanek, poznaniak a na dodatek jego końcówka w Lechu wcale nie była zła. Ostatni sezon to 11 bramek i 6 asyst mimo, że przez pół roku trenował do Rumak. Rundę wcześniej 5 bramek i 2 asysty. Jak Ishaka gryzł chrabąszcz to w zasadzie na niego i Krzycha spadło ciągnięcie Lecha z przodu i liczby pokazują, że wywiązywał się z tej roboty całkiem dobrze.
Fajny chłopak Walemark nie zbliżył się jeszcze to jakich liczb jakie miał Marchewa. O Bengtssonach czy Rodriguezach nawet nie wspomnę.
Oby było więcej takich drewniaków bez talentu.

Odpowiedz
Postawiłeś sobie tezę, nie chcesz jej wykazać bo ci się nie chce potem z nią dyskutujesz i uzasadniasz i jeszcze liczysz że ktoś ci odpowie? Być może tak ale na moje to jakoś tak wyskoczyłeś jak Antonio Banderas z gitary.

Odpowiedz
Z Marchwińskim było zapewne tak, że z racji szybkiego debiutu i pompowania balonika były bardzo duże oczekiwania. Fakt niestety jest taki, że podałeś ostatni sezon gdzie wykręcił te liczby ale w poprzedzających latach liczb praktycznie nie miał, nie chce mi się sprawdzać ale pewnie wyglądało to tak, że ładował po 2-3 bramki na sezon. Często gęsto był wystawiany i pchany mimo słabej gry. I tak się to utarło, że jak Lech go sprzedał to każdy szampana otwierał. W piłce niestety tak jest, że jak Ci idzie to jesteś noszony na rękach a jak dołujesz przez dłuższy czas to już psy są wieszane. Z resztą nie będę hipokrytą, fanem Marchwińskiego nigdy nie byłem, jego gra przez te lata działała mi na nerwy. A czy ktoś tutaj fetował, że mu nie wyszło to już nie wiem.

Odpowiedz
(25-06-2026, 09:03)Zabal napisał(a): Postawiłeś sobie tezę, nie chcesz jej wykazać bo ci się nie chce potem z nią dyskutujesz i uzasadniasz i jeszcze liczysz że ktoś ci odpowie? Być może tak ale na moje to jakoś tak wyskoczyłeś jak Antonio Banderas z gitary.

To jest chyba trolling ale nie będę się upierał.

Odpowiedz
Filip Marchwiński to jak dla mnie zawodnik nie na aktualne granie. Brakujemy mu fizyczności, dynamiki, intensywności. Na zachodzie nie ma szans zrobić kariery. Ale w słabszej lidze, gdzie trener na niego postawi (jak w Lechu w tym ostatnim sezonie) to jest w stanie zrobić liczby i coś tam kreować dla drużyny. Niemniej, na aktualną polską ligę to może być za słaby tak szczerze mówiąc. No ale niech wróci i udowodni może być cennym ogniwem w jakimś słabszym klubie w ekstraklasie.

Odpowiedz
16.12.2018-25.07.2024
Tyle czasu w Lechu spędził ofensywny zawodnik Filip Marchwiński (wiadomo że w kadrze był wcześniej, ale liczę od debiutu). Jak łatwo policzyć - jest to pięć i pół sezonu. Zdobył w tym czasie 28 bramek, zanotował 11 asyst. Średnio w sezonie wychodzi 5 bramek i 2 asysty.
Bengtsson w jednym sezonie ma rekord 9 bramek i 3 asysty.
Wålemark (jak dla mnie powinniśmy wziąć za niego kogoś, kto rzadziej łapie kontuzje) ma 10-5 w dwa sezony, czyli wynik Filipa na sezon, ale przez rundę nie grał.

Przy czym - w odróżnieniu od Marchwińskiego - Bengtsson i Wålemark nigdy nie dostali szansy gry na szpicy, a tam też się trochę inaczej punktuje.

Każdy może z tego wywnioskować co chce. Suche fakty. Ja uważam, że w obecnym Lechu Marchewa nie podniósłby się z ławki. Może w jakimś Pucharze Polski. W swoim okresie gry w Poznaniu często grał z braku laku, nie mieliśmy w ofensywie takiej kadry jak teraz. Podobnie zresztą z Szymczakiem. Obecnie byłby przyspawany do ławki na wieczność.

Odpowiedz
Meczyki.pl za Włodarczykiem podają, że cały czas staramy się o Dorscha. Rzekomo Lech może przeznaczyć na ten transfer 2-2.5 mln euro. Póki co negocjacje i proponowane kwoty przez oba kluby się nie schodzą.

Odpowiedz
nasz nowy Murzyn wygląda jak połączenie Arboledy i MR- T z drużyny A   Big Grin   jak młodzież jeszcze kojarzy ten serial Wink

Odpowiedz
Ponieważ Dorsch funkcjonuje w przestrzeni internetowej/medialnej to raczej nie jest on celem transferowym Kolejorza.

Odpowiedz
A propos Dorscha - jest ciekawostka, że zagrał jeden mecz od deski do deski w 1. drużynie Bayernu w Bundeslidze i nawet strzelił bramkę, choć do pustej Big Grin

https://www.transfermarkt.com/bayern-mun...ht/2872079

https://www.youtube.com/watch?v=5IoA6GijJIU

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 2ras, Kefas9494, tobbix, 24 gości