Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026
Tryb drzewa
RPA z awansem z drugiego miejsca. W Czechach już od jakiegoś czasu w piłce reprezentacyjnej równia pochyła. Znamy pierwszą parę 1/16 - RPA vs Kanada. Ale chujnia. Smile
W zasadzie od fazy play-off zacznie się prawdziwy mundial, zostaną wtedy prawilne 32 drużyny.

Odpowiedz
dla mnie prawilny zacznie się od 1/8 - tak jakoś się przyzwyczaiłem przez całe życie

Odpowiedz
Mój pierwszy świadomy, w pełni obejrzany mundial to Francja '98. Od tego turnieju 32 ekipy grały. Rok 1994 pamiętam jak przez mgłę - do tych mistrzostw brały w nich udział 24 reprezentacje (oczywiście nie licząc od pierwszego mundialu, tylko któregoś z kolei).
A pierwszy turniej którym się jarałem i oglądałem to Euro '96 w Anglii.

Odpowiedz
a ile grało w fazie pucharowej?

Odpowiedz
Mundial w USA pamiętam jak przez mgłę ale jak mnie pamięć nie myli to faza pucharowa zaczynała się od 1/8. Natomiast tak jak Strzelisty to France 98 był w pełni świadomie z emocjami obejrzanym mundialem. Z resztą dla mnie to najlepszy mundial jaki dotychczas obejrzałem, pewnie przez lata beztroskiego dzieciństwa i hopisy ze SnickersówWink

Odpowiedz
Znaczy dla mnie ten pierwszy mundial z roku 1998 był ekscytujący cały, czyli od grup. Pamiętam zarąbistą Jugosławię w grupie - czasy Mihajlovicia, Mijatovicia. Siniša już Świętej Pamięci. Sad Chyba mój najlepszy mundial. Pewnie dlatego że pierwszy. Album Panini, karty, naklejki - klimat. Sentyment. Smile

Odpowiedz
To mi tak utkwili Rumuni z Hagi, Munteanu i z ekipą których nazwiska kończyły się na -escuWink

Odpowiedz
No i prawdziwy Ronaldo Luis Nazario de Lima, a nie jakieś przebierańce. Wink

Odpowiedz
Ogólnie wtedy kibicowałem Angolom ale to głównie za sprawą GazzyWink

Odpowiedz
aż się boję przyznać który był mój pierwszy całkiem świadomy, a który już bardzo świadomy i czekany.

na pierwszym Polska była 3cia na świecie, na drugim odpadła z Brazylią w 1/8 co uznano wtedy za mega rozczarowanie Smile
ludzie oglądali razem po 10-15 w pokojach, nie wszyscy mieli kolorowe telewizory, na ulicach pustki i okrzyki radości po strzałach naszych do siatki....OMG! Smile

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 3 gości