Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 1.6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transferowe 2026
Tryb drzewa
Coś mnie ominęło? Jak dotąd Kozubal był jednym z tych wychowanków, który raczej nie miał ciśnienia by odchodzić. Jakieś wypowiedzi Antoniego, że chce już odejść?

Odpowiedz
(26-06-2026, 13:41)strzelisty jupiter napisał(a): Coś mnie ominęło? Jak dotąd Kozubal był jednym z tych wychowanków, który raczej nie miał ciśnienia by odchodzić. Jakieś wypowiedzi Antoniego, że chce już odejść?

https://sport.tvp.pl/93464964/antoni-koz...cz-w-lechu

– Mecz z Wisłą Płock mógł być twoim ostatnim w koszulce Lecha?
– Mógł, ale wcale nie musi. Wszystko zależy od propozycji. Czy zaakceptuje ją Lech, czy ewentualnie nowe miejsce będzie sprzyjało mojemu rozwojowi – jak powiedziałem wcześniej, dla mnie najważniejsza będzie perspektywa regularnego grania.

[...]

– Perspektywa gry w Champions League może cię przekonać do pozostania w Poznaniu?
– Inne kluby też grają w Lidze Mistrzów, więc nie na tym czynniku opieram swoją przyszłość

Odpowiedz
(26-06-2026, 13:13)dst95 napisał(a): Wydaliśmy bardzo dużo kasy, ściągnęliśmy jakościowych piłkarzy, ale wszystko w zasadzie 1:1, nie ma jakiegoś istotnego zwiększenia głębi składu na poszczególnych pozycjach (a w zasadzie jest zmniejszenie głębi - byli Ali, Palma, Ishmaeel, Bengtsson, Walemark, Lisman a są Ali, Palma, Sayyadmanesh, Walemark, Bengtsson, tak więc bilans -1).

Uważam, że to za mało i że drużyna nie została istotnie wzmocniona w takim wypadku. 

Jakiej głębi? Przecież nam nie brakuje ilości, tylko jakości. My tą jakość na skrzydłach mieliśmy, a że wypadł Ali, to w jego miejsce wskazuje jego krajan. Gdyby nie wskoczył, to głębia by była, ale z jakością tak na dwa razy, szczególnie biorąc pod uwagę perypetie Walemarka i Hakansa po kontuzjach. 
Podobnie ze ŚO. Przecież ilościowo było ok. Ja zakładam, że nowy będzie po prostu lepszym zawodnikiem od Antonio i to będzie skok jakościowy naszej obrony. Brakowało nam takiego penera i tyle. 

Poza tym nie wydaje mi się, żebyśmy odpuścili DP. I jak ktoś przyjdzie, to przynajmniej nie będzie gorszy od Antka i/lub Radka, jeśli ten pierwszy odejdzie.  LO też byłby bardzo mile widziany.

Odpowiedz
Ludzie opanujcie się. Kolejny JAKOŚCIOWY środkowy obrońca potrzebny?
Palma, Sayyadmanesh, Walemark, Bengtsson, Hakans na skrzydłach i my jeszcze potrzebujemy "do zwiększenia głębi"? I co mają siedzieć na ławie ci skrzydłowi? A co z młodymi - nie mogą być tą "głębią"?
Zgodzę się z @Zabal - LEWY OBROŃCA - to priorytet.
Reszta ok. Na kota DP możemy poczekać na koniec okienka i pasi.

Odpowiedz
dokładnie - bo niektórzy chyba polecieli za wysoko Wink to co jest na teraz w porównaniu z poprzednimi latami wydaje się dużym krokiem i zaskoczeniem więc.... przypomnę, że okienko oficjalnie się nie otworzyło Wink lodu na głowę zwłaszcza przy tych upałach i spokojnie czekamy na rozwój wydarzeń dalej... ale naprawdę mam wrażenie, że Klimczaka zamkneli w klubowym kantorku i wydają jego bejmy Big Grin

Odpowiedz
Albo Dobrzycki dał już Klimczakowi PIN do widzewskiej karty i nieopatrznie skorzystał.

Odpowiedz
Teraz wygląda to mniej więcej tak:

Lis-Pereira,Mońka,Yegbe,Gurgul-Kozubal,Rodríguez -Wålemark,Palma,Bengtsson-Ishak;

Mrozek-Gumny,Douglas,Skrzypczak,Moutinho-Murawski,Thórdarson-Sayyadmanesh,Jagiełło,Håkans-Agnero;

22 zawodników + Pruchniewski, Janyszka, Golizadeh i standardowi z Akademii.

Odpowiedz
Pierwsi na Aarhus a drudzy na Cracovię  zamiast przełożenia meczu.
Golański, między wierszami, potwierdził ze Svetlin może odejść ale za trzy bańki. Generalnie nic nowego ale nie usztywniał się mówiąc że jest nam potrzebny i tylko wyjątkowa oferta może to zmienić ale rzeczowo - rozumiemy potrzeby Zawodnika i jego chęć rozwoju ale zainwestowaliśmy i oczekujemy określonej kwoty.

Odpowiedz
Ceny za graczy z Esy są nieadekwatne do ich umiejętności. Svetlina trzeba było brać jak kosztował 800 tysi.

Odpowiedz
Jak dla mnie 3 miliony EUR za Svetlina to jest absolutnie niepoważna propozycja. Tyle daliśmy za Yegbe, co ma Svetlin, żeby uważać, że powinien kosztować tyle samo?

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: hif, Kefas9494, 1 niewidocznych użytkowników, 17 gości