Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 1.6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transferowe 2026
Tryb drzewa
(09-07-2026, 21:14)Antonio napisał(a): Zanim kogoś zaczniesz sprowadzać na ziemię najpierw sam na nią zawitaj. Ewidentnie masz problem gdy Lecha nie można krytykować. Cierpisz gdy w końcu coś się w tym klubie zmieniło. Pojawiasz się tylko po to, żeby się zesrać.

Co tam synek mamroczesz? Chyba masz jakiś kompleks na moim punkcie skoro czekasz tylko aż coś napiszę, żeby mi odpowiedzieć ale fuj odsuń się nie gustuje w facetach w przeciwieństwie do Ciebie. Jak już tak czekasz mocno to chociaż byś napisał jeden kontrargument, a nie tylko jakieś spłakane wypociny nastolatka. Ja swoje argumenty podałem.
Nasz Kolejorz to Nasze życie!

Odpowiedz
Naprawdę nikt zdaje się o tym nie pamiętać, ale… Palma kosztował 4 miliony euro i jest REKORDEM transferowym nie Ekstraklasy, nie licząc Bukariego, który nie był transferem, tylko spuszczeniem w kiblu pieniędzy przez Pana Dobrzyckiego, bo nie da się tego inaczej określić.

Yegbe 3m EUR
Lis 1m EUR
Sayyadmanesh ok. 1m EUR za podpis i prowizje

Wydaliśmy do tej pory około 9 milionów EUR a jest początek lipca.

Bądźmy rozsądni w swoich oczekiwaniach, nie jesteśmy Realem Madryt. Wydaliśmy ogromne jak na standardy Ekstraklasy pieniądze i kupiliśmy piłkarza premium z historią w Lidze Mistrzów, który jest w zasadzie piłkarzem ponad Ekstraklasę.

Powściągnijmy te oczekiwania.

W tym momencie nasza druga 11 wygląda następująco:

Mrozek
Gumny-Skrzypczak-Janyszka-Moutinho
Murawski-Thordardsson
Bengtsson-Jagiełło-Sayyadmanesh
Agnero

Mam pełne przekonanie że gdyby Skrzypczak i Moutinho się ogarnęli i grali na miarę pobytu Jagiellonii, to jest to skład który do końca walczyłby o TOP3 Ekstraklasy. Naprawdę jesteśmy mocni i nie ma co płakać.

Wyłożenie kolejnych milionów nie zwiększy wprost proporcjonalnie szans na przejście Aarhus.

Tak jak ktoś wyżej pisał. Niels ma dobry rower i niech pedałuje, jak dla mnie to od niego obecnie zależy najwięcej.

Odpowiedz
(09-07-2026, 23:46)m94g napisał(a):
(09-07-2026, 21:14)Antonio napisał(a): Zanim kogoś zaczniesz sprowadzać na ziemię najpierw sam na nią zawitaj. Ewidentnie masz problem gdy Lecha nie można krytykować. Cierpisz gdy w końcu coś się w tym klubie zmieniło. Pojawiasz się tylko po to, żeby się zesrać.

Co tam synek mamroczesz? Chyba masz jakiś kompleks na moim punkcie skoro czekasz tylko aż coś napiszę, żeby mi odpowiedzieć ale fuj odsuń się nie gustuje w facetach w przeciwieństwie do Ciebie. Jak już tak czekasz mocno to chociaż byś napisał jeden kontrargument, a nie tylko jakieś spłakane wypociny nastolatka. Ja swoje argumenty podałem.

Kompleks? A kim Ty jesteś pajacu by mieć na Twoim punkcie jakikolwiek kompleks? Napisałem Ci wszystko i nie pisz mi o argumentach bo takie wysrywy masz zawsze i na każdą okoliczność.

Odpowiedz
Nie no, jest dobrze. Bardzo dobrze by było, gdybyśmy mieli już teraz DP. A tak, mamy kompletny, mistrzowski skład ze zmianą na stoperze. Szkoda że Sayyadmanesh ma te problemy wizowe, no ale to nie jest zależne od Lecha.

Gmur i Dudek odpowiednio w Stali i Unii, będę śledził, mam nadzieję, że pograją tam w pierwszym składzie.

Odpowiedz
(10-07-2026, 00:12)dst95 napisał(a): W tym momencie nasza druga 11 wygląda następująco:

Mrozek
Gumny-Skrzypczak-Janyszka-Moutinho
Murawski-Thordardsson
Bengtsson-Jagiełło-Sayyadmanesh
Agnero

Mam pełne przekonanie że gdyby Skrzypczak i Moutinho się ogarnęli i grali na miarę pobytu Jagiellonii, to jest to skład który do końca walczyłby o TOP3 Ekstraklasy. Naprawdę jesteśmy mocni i nie ma co płakać.

Wyłożenie kolejnych milionów nie zwiększy wprost proporcjonalnie szans na przejście Aarhus.

Tak jak ktoś wyżej pisał. Niels ma dobry rower i niech pedałuje, jak dla mnie to od niego obecnie zależy najwięcej.

Podobna druga 11 ośmieszyła się z Lincoln. Tak więc spokojnie z tym mocarstowym podejściem. 
Doceniamy gdzie jestemy ale patrzmy z pokorą na każdy następny mecz. 
Łatwo się wszystko i wszystich ogrywa w przerwie między sezonami Wink

Odpowiedz
Jak się tak na chłodno spojrzy, to biorąc pod uwagę że Sayyadmanesh pewnie nie będzie gotowy na Duńczyków (nie dostaje teraz wycisku od Sir Nielsa jak koledzy, których nawet nie poznał), a już na pewno nie będzie zgrany z zespołem, utrzymaliśmy stan posiadania z mistrzowskiego sezonu, co się chwali i odróżnia naszą politykę po wszystkich poprzednich mistrzostwach. Jednak ubyło nam skrzydło (kontuzja Gholizadeha) i tu mamy brak na Aarhus, zwłaszcza, że odpalony został też Ismaheel. Yegbe za Milicia (jeden do jeden), wierzę, że mamy lepszego bramkarza, i to w zasadzie na tyle. Wydaliśmy dużo, ale tak uczciwie patrząc, czy się wzmocniliśmy? Moim zdaniem ta kadra na pewno nie jest lepsza od mistrzowskiej. Oby się nie okazało, że słabsza.
Ja osobiście - im bliżej eliminacji - tym bardziej obawiam się dwumeczu z Duńczykami.
W zasadzie o Sayyadmaneshu możemy napisać tyle, że jeszcze tego transferu nie przeprowadziliśmy. Nikt na skrzydło nie przyszedł, skoro piłkarza nie ma pod prądem, a nawet nie ma go w kraju.

Odpowiedz
No z prawym skrzydłem nie wyszło na czas i trzeba to przyznać. Ciekawe, kto tu zawinił.

Natomiast patrząc na ten "drugi skład" to się zastanawiam, kiedy i jak zakonczy sie przygoda Gisliego w Lechu. Coś tak czuję że to będzie runda prawdy.
Osobiście już latem bym go wypożyczył i obserwował.

Odpowiedz
Ciężko tu kogoś winić w kontekście nowego Irańczyka. Transfer dopięliśmy bardzo szybko, dokumenty pewnie były wysłane do urzędu niezwłocznie po ich skompletowaniu. Ciężko niestety przewidzieć jakąś obstrukcje w urzędzie.

Odpowiedz
Tu i teraz liczy się dwumecz z Duńczykami i nie ma sensu pisać, że Irańczyk nie jest zgrany z resztą. Jeśli Palma jest tym z końcówki sezonu, jeśli Walemark i Bengtsson będą zdrowi to mamy kim grać i wygrać z Aarhus. Problem będzie jak wspomniane trio będzie nadmiernie eksploatowane przez miesiąc bo Irańczyk nadal będzie w obozie dla uchodźców.

Odpowiedz
Dobre jest to, że praktycznie 95% drużyny jest zgrana i wie o co chodzi Nielsowi. To jest dodatkowy i bardzo duży atut.
Odnośnie Gisliego - jest "solidny". Cały czas mam nadzieję, że będzie coraz lepszy ale musi grać. A skoro u nas nie udaje mu się wygryźć nikogo z pierwszego składu może faktycznie poszedłby na wypożyczenie tak jak pisze @Sultan

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: Kefas9494, rojber, Sultan, TonyJJ, 14 gości