Liczba postów: 1,360
Liczba wątków: 0
Reputacja:
32
Było mówione, że Douglas i Thórdarson dostaną ostatnią szansę i to tylko w tej rundzie. Alex chyba i tak kończy kontrakt ale Gisli (który umie grać w piłkę) ma o co walczyć. Jak nie da rady fizycznie to go wypchną zimą bez 2 zdań.
Liczba postów: 1,808
Liczba wątków: 15
Reputacja:
70
Ale ma gabaryty Marchwińskiego, więc max okręgówka.
Bardzo bym chciał by odpalili go już zimą, ale to się nie wydarzy raczej. Jak już na koniec sezonu. Chyba że mi sklei i odpali. Wątpię.
Liczba postów: 2,651
Liczba wątków: 5
Reputacja:
23
I cyk kijek w mrowisko włożony i jest dym.
A jak co do czego to wychodzi, że mamy mniej skrzydłowych niż rok temu. Brakuje nam DP a i obrona z Alexem i Skrzypą to raczej proszenie się o kłopoty. Także trzymajmy ciśnienie. Ja tylko tłumaczyłem o co koledze może chodzić bo mam podobne zdanie co on.
Owszem transfery są grube nie są to ogóry typu Fiabema ale my mamy się rozwijać a nie tylko uzupełniać drużynę do poprzedniego stanu.
Liczba postów: 347
Liczba wątków: 2
Reputacja:
18
11-07-2026, 10:02
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-07-2026, 10:08 przez joseph.)
Czekaj, mamy mniej skrzydłowych?
No to liiczymy: Bengtsson, Palma, Hakans, Walemark, Sayyadmanesh. raz, dwa, trzy, cztery, pięć, Mamy PIĘCIU skrzydłowych, a do obsady na boisku DWA miejsca. To jest mniej? I według Ciebie za MAŁO? To ilu ma tu jeszcze przyjść, żeby grzać ławę? A nie liczę Gholizadeha,, który tez kiedyś w końcu wróci . Wtedy SZEŚCIU,
I to w zasadzie każdy jakościowy, żaden tez nie wybiera się w najbliższym czasie poza Bułgarską.
nie mamy pilniejszych pozycji do obsadzenia? Choćby lewa obrona? Gurgul na walizkach, a na zmienniku wyrób piłkarskopodobny, który też ma zresztą od trenera krzyż na drogę?
Reputacja:
32
Frederikssen potrzebuje Moutinho na ławce. Zaprzeczył pod koniec sezonu, że Joao gdzieś się wybiera - za zgodą lub bez.
Reputacja:
18
Ma zgodę na odejście. Arek Szymanowski potwierdził. To tylko pitu pitu publiczne.
Reputacja:
32
11-07-2026, 11:18
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-07-2026, 11:18 przez Róża.)
Ja się głównie opieram na oficjalnych komunikatach zarządu i sztabu, pozostałe źródła traktuję z przymrużeniem oka. Ale co do Moutinho to byłem zdziwiony, że do nas trafił - tak samo jak Ismaheel, na podstawie moich obserwacji meczów Ekstraklasy.
Reputacja:
18
Myślę, że nawet jak zostanie, to nie będzie poziom, powiedzmy, przysłowiowego Jagiełły. Żaden z Filipa artysta, ale mocne uzupełnienie , które nie zaniży poziomu, a jak przyjdzie co do czego, to nawet coś doda na plus.
Też byłem zdziwiony, bo Moutinho to nie ten rozmiar kapelusza. Dużo za mało na grę w Lechu. Tu nigdy nie powinni trafić piłkarze typu Tomasiak, Moutinho, Kostyevych. Filip Jagiełło to właśnie takie wymagane minimum.
A jeśli obcokrajowiec to tym bardziej. To już lepiej dać szansę któremuś z młodych.
W klubie dzieje się dobrze i mam nadzieję, że ten etap mamy już powoli za sobą. Niech się w takie transfery bawią legie, czy inne wisły.
Liczba postów: 869
Reputacja:
15
Również uważam, że potrzebny jest obrońca. W zeszłym sezonie sami widzieliśmy co wyprawiał Skrzypa.
W tej formacji nie jesteśmy ani na plus, ani na minus. 1 do 1.
Alexa nie wliczam.
Głęboko wierzę, że Mońka utrzyma poziom...