Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 1.6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transferowe 2026
Tryb drzewa
Ja dodatkowo wierzę, że Skrzypa gorzej grać niż w zeszłym nie będzie. Miał dobry okres w grudniu i mecz w Białymstoku i od tego poziomu nie ma prawa odejść. Jeżeli nie dźwignie to będzie problem.

Odpowiedz
W razie czego z Wrocławia można wyciągnąć napadziora, prawdziwy "dzik"

https://www.facebook.com/share/r/1D7uY4ynki/

Odpowiedz
Czekaj co.. mamy 6 skrzydłowych z tego jeden niesprawny wiec go nie liczę.
Najpierw suche fakty.
W zeszłym sezonie mieliśmy: Walemarka, Leo, Hakansa, Palme, Alego, Teofika oraz Lismana. A i tak były mecze gdzie grała tylko dwójka a reszty nie było bo kontuzje. I to są fakty siedmiu było. Teraz jest 5 ale Palma ma grać jako 10. Walemark lubi mieć kontuzje a Hakans to poziom Piasta a nie Lecha. Jest to typowy piłkarz który w przypadku rozwoju klubu i kadry powinien zostać pożegnany. Nie ten poziom, nie te możliwości. Żegnamy. Tak wiec na tą chwilę mamy 5 ale jeden szklany, jeden nie umie w Lecha a Palma znając życie będzie testowany na 10. Więc nie, nie uważam, że mamy tam super bogactwo. W zeszłym roku było 7 a i tak zdarzały się mecze gdzie była lipa. Tak wiec dla mnie ten transfer premium to mam nadzieje będzie skrzydełko coś jak Palma.

Środek pola to samo. Odszedł Ouma. I zostaliśmy z Murasiem i Kozubalem. Trochę mało nie sądzisz?
Stoperzy Mońka-Yegbe spoko ale potem? Skrzypa pierwszy ok? Alex chłop zagrał pół sezonu w Lechu a potem go nie było. Na nim chcesz opierać grę? A co jak wypadnie ci w meczu o awans?

Bramka jest Lis spoko i Mroziu ale Bartek za chwilę pewnie zniknie. Też potrzebujemy kogoś jak Plamen na następny sezon. No chyba nie chcemy sytuacji, że przed ważnym meczem o awans nagle w bramce będzie musiał stanąć 17 latek (przypomnę że emeryta Lisa nie ma już w rezerwach).

Także nie ma co nie wiadomo jak rozpaczać bo transfery na papierze kozak. Naprawdę nie ma się o co czepiać ale drużynę trzeba wzmacniać cały czas.

Odpowiedz
No przecież napisałem, że mamy inne priorytety niz skrzydła. Jako przykład podąłem lewą obronę. A czy gdzieś wspomniałem przy tym, że nie potrzebujemy wzmocnień na inne pozycje? To był tylko przykład. Oczywiście, ze potrzebujemy wzmocnień do środka pola choćby. Akurat na skrzydłach mamy na ten moment najlepsza obsadę w całej drużynie., Tym bardziej, że kazdy z nich moze gracą na obu skrzydłach. Widzisz gdzieś lepiej obsadzoną pozycję? Liczbowo i jakościowo? No może ewentualnie ósemka, wygląda nieźle. Bramki nie licze, bo Mrozek raczej odejdzie.
Na Aarhus na 10 wyjdzie zapewne Rodriguez, bo tak to było dziś grane w sparingu. Więc jeśli już tak bardzo się upierasz, to raczej szukałbym klasycznej 10, a nie kolejnego skrzydłowego. Bo ani Palma, Ani Rodriguez dziesiątkami nie są. Gdybyś miał wybrać jeden, dwa transfery za konkretną kasę, to wśród nich byłby skrzydłowy czy raczej szóstka, albo obrońca?
A co do skrzydłowych, przypominam, że nie wchodzimy w nowym sezon z takim szpitalem, jak w poprzedni. Wtedy była inna sytuacja. I dlatego ratowaliśmy się wypożyczeniem medycznym Tofika.
Przy takim założeniu jak Twoje, krokodyl moze ujebać nogę Rodriguezowi, Kozubalowi Jagielle i Gisliemu - i dlatego koniecznie musi być piąta óśemka. I tak z każda pozycją można,

Odpowiedz
Ta klasyczna 10 to będzie zapewne ten transfer premium.

Odpowiedz
(11-07-2026, 13:58)joseph napisał(a): No przecież napisałem, że mamy inne priorytety niz skrzydła. Jako przykład podąłem lewą obronę. A czy gdzieś wspomniałem przy tym, że nie potrzebujemy wzmocnień na inne pozycje? To był tylko przykład. Oczywiście, ze potrzebujemy wzmocnień do środka pola choćby. Akurat na skrzydłach mamy na ten moment najlepsza obsadę w całej drużynie., Tym bardziej, że kazdy z nich moze gracą na obu skrzydłach. Widzisz gdzieś lepiej obsadzoną pozycję? Liczbowo i jakościowo? No może ewentualnie ósemka, wygląda nieźle. Bramki nie licze, bo Mrozek raczej odejdzie.
Na Aarhus na 10 wyjdzie zapewne Rodriguez, bo tak to było dziś grane w sparingu. Więc jeśli już tak bardzo się upierasz, to raczej szukałbym klasycznej 10, a nie kolejnego skrzydłowego. Bo ani Palma, Ani Rodriguez dziesiątkami nie są.  Gdybyś miał wybrać jeden, dwa transfery za konkretną kasę, to wśród nich byłby skrzydłowy czy raczej szóstka, albo obrońca?
A co do skrzydłowych, przypominam, że nie wchodzimy w nowym sezon z takim szpitalem, jak w  poprzedni. Wtedy była inna sytuacja. I dlatego ratowaliśmy się wypożyczeniem medycznym Tofika.
Przy takim założeniu jak Twoje,  krokodyl moze ujebać nogę Rodriguezowi, Kozubalowi Jagielle i Gisliemu - i dlatego koniecznie musi być piąta óśemka. I tak z każda pozycją można,

Zgadzam się w 200% z każdą tezą. Błagam, skończmy pisać o transferach skrzydłowego, mamy tam fantastyczną głębię składu pod warunkiem, że Palma nie będzie musiał łatać pozycji nr 10. 

Priorytetem w mojej ocenie jest: DP, LO, ŚPO, ŚO w tej kolejności.

Pozyskanie czterech piłkarzy netto (czyli np. Gurgul odchodzi, to ścigamy kogoś za niego + zmiennika) jest absolutnie nierealne.

Brak przedłużenia Milicia uważam będzie dawał się we znaki, mamy w teorii 4 stoperów, a jeden szklany, drugi niepewny, zostajemy z dwoma + Janyszka. Gdybyśmy mieli Milicia, uznałbym, że mamy środek obrony obsadzony fantastycznie.

Ja byłem z kadry zadowolony bardzo mocno, a im dłużej o niej myślę, tym jestem mniej zadowolony. Kadra jest dobra, ale do sierpnia. Tzn. mam na myśli to, że jest okej dopóki jest komplet zawodników. Jak pojawią się zawieszenia, gra 2 dni w tygodniu, kontuzje, absencje chorobowe, to mamy mogą pojawić się problemy.

Tak, jak pisałem, ściągnięcie 4 piłkarzy netto to bajki i fantasmagorie, ale w przypadku zaklepania Europy, ściągnięcie dwóch netto jest absolutną koniecznością.

Odpowiedz
Ja nie wytrzymie...Lech w tym okienku ściągnie jeszcze tylko nr 6 i transfer premium. I 1 za 1 jak ktoś odejdzie. Dziś było dostępnych 4 stoperów i Douglas w poczekalni. Czy Lech ma budżet nieograniczony?

Odpowiedz
Swoją drogą zastanawiam się jak wy widzicie wprowadzanie młodych. Wydaje mi się, że to ma sens tylko jeśli przyjmujemy takie założenie, że powiedzmy mamy Janyszkę i traktujemy go jako pełnoprawnego zawodnika do gry.

Widzę to tak (mając też na względzie co opowiadał Rząsa), że drogi dla młodych są dwie. Albo przez wypo (jak Kozubal) albo dostają szansę do gry od razu (jak Gurgul).

I jak sztab ocenił, że taki Janyszka jest gotowy do rywalizacji to w tym momencie nie piszemy, że "mamy 4 stoperów plus Janyszkę" tylko, że mamy 5 stoperów.

Co wiąże się z tym, że jak będzie jakaś absencja i sztab ocenił, że Janyszka jest najbliżej to Janyszka wchodzi i gra. Tyle. Nie przekonamy się na co go stać póki nie dostanie szansy w warunkach bojowych.

Jak mielibyśmy teraz ściągać stopera numer 6 to Janyszka niech idzie na wypo bo bez sensu go marnować. A jak nie idzie na wypo to ma dostawać szanse i tyle. A jak go zostawili to uznają, że jest to materiał na kozaka.

A wy tu piszecie, że chyba nie będziemy grali Janyszka jak będzie kontuzja. No a dlaczego nie? Świetna warunki fizyczne, zwrotność, dobra technika, lewa noga. Dla mnie to materiał na klasowego obrońcę i Lech pokazywał wielokrotnie, że nie boi się stawiać na młodych
 Gdybyśmy robili tak jak niektórzy piszą, to na środku obrony nie grałby Monka tylko 30 letni Chujovic z Partizana Belgrad.

Odpowiedz
No ale to tylko Janyszka a nie jakiś gwiazdor Lechii, Korony czy dobrze zapowiadający się 8 lat temu Szwed co przepadł w Grasshoppers Zurich.

Odpowiedz
Dobre. Janyszka przy Miliciu miał iść na wypo a w innym wypadku dostawać szanse jako stoper nr 4 - 5. To jest podobno cudowne dziecko piłki nożnej, ze względu na warunki fizyczne ukierunkowany na stopera.

Jeżeli Niels go bierze na drugi obóz, po debiucie to ani chybi grać umie.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 2ras, Kefas9494, tobbix, 23 gości