Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Lech Poznań - Górnik Zabrze, 16.07.2026 19:00 SPP
Tryb drzewa
Nie no było zajebiście od bramki przez 15 minut Górnik cały czas cisnął a my mieliśmy jedną akcję. Trochę pokory panowie. Dobrze, że udało się odrobić. Ale to jest do poprawy.

Odpowiedz
Z plusów, podoba mi się gra tuż przed polem karnym, fajne wejścia z głębi - te zagrania również były podczas sparingu.
Nasz nowy obrońca dwa błędy, które rzuciły mi się w oczy.

Widać, że niektórzy mają ciężkie nogi. Sparing na +

Odpowiedz
Wynik lepszy niż gra, mam nadzieję, że to efekt parnej pogody... ale spokojny nie jestem przed Aarhus.

Na plus Lis, Kozubal, Walemark, Mońka. Niepokoi słabiutki występ Palmy, Murawski kompletnie niewidoczny. Ze zmienników - na plus Jagiełło i Agnero. Pablo jak to Pablo, najpierw irytuje, potem ładna akcja, wku*wia jeszcze bardziej, bramka strzelona, bramka zawalona...ale szczerze mówiąc, na Duńczyków wystawiłbym Jagiełłę.
Yegbe niby w obronie poprawnie, ale dwa katastrofalne wyprowadzenia piłki.

Odpowiedz
Na gorąco:
- 3-1 tak jak typowałem,
- Pereira nie może wyjść na Aarhus pod żadnym pozorem, bardzo go cenię; uważam że technicznie w całej drużynie dorównują mu może tylko Ali i Palma, ale to grajek do zabaw na Ekstraklasę a nie Do Europy z kimś tak poważnym jak Aarhus,
- Terry Yegbe… hmmm.. ostatni raz byłem zachwycony tak bardzo debiutem Oumy. Tam te zachwyty zestarzały się słabo, a tu… niech będzie, najwyżej będzie że nie znam się na piłce. To będzie KAWAŁ piłkarza i oby pograł u nas dłużej niż jeden sezon, a mam co do tego pewne wątpliwości – oby dobrze się zestarzało. Dwa razy trochę elektrycznie wyprowadził piłkę w końcówce ale tam cała drużyna robiła jakieś dziwne juniorskie błędy.
- Pablo nie może grać tak nieostrożnie i tak łatwo tracić piłek,
- Yannick dał genialną zmianę. Grali mu wysokie piłki na trzech obrońców i generalnie więcej musiał walczyć niż grać. Bardzo często wygrywał główki i pojedynki z trzema obrońcami, do tego „asysta” przy bramce Pablito i nieuznany gol. Bardzo dobrze pressował. Fantastyczna zmiana to mało powiedziane.
- Allahyar mnie trochę niepokoi, ale za krótko by oceniać. Nie pokazał za bardzo nic, bardzo mocno (in minus) odbiegał od reszty drużyny pod kątem pressingu - dreptał zamiast pressować jak oszalały jak robi to choćby Palma, ale zobaczymy, nie oceniam chłopa po 15 minutach, choć obawy są,
- Gurgul elektryczny i niewiele dawał do przodu.

Ogólnie jestem zbudowany. Jesteśmy bardzo mocni.

And last but not least
- jak zdobyliśmy jakiekolwiek trofeum, nawet takie, to darujcie sobie to wychodzenie ze stadionu, wręczenie talerza było może z 10 minut po gwizdku a masa ludzi wyszła.

Odpowiedz
(16-07-2026, 21:33)dst95 napisał(a): Na gorąco:
- 3-1 tak jak typowałem,
- Pereira nie może wyjść na Aarhus pod żadnym pozorem, bardzo go cenię; uważam że technicznie w całej drużynie dorównują mu może tylko Ali i Palma, ale to grajek do zabaw na Ekstraklasę a nie Do Europy z kimś tak poważnym jak Aarhus,
- Terry Yegbe… hmmm.. ostatni raz byłem zachwycony tak bardzo debiutem Oumy. Tam te zachwyty zestarzały się słabo, a tu… niech będzie, najwyżej będzie że nie znam się na piłce. To będzie KAWAŁ piłkarza i oby pograł u nas dłużej niż jeden sezon, a mam co do tego pewne wątpliwości – oby dobrze się zestarzało. Dwa razy trochę elektrycznie wyprowadził piłkę w końcówce ale tam cała drużyna robiła jakieś dziwne juniorskie błędy.
- Yannick dał genialną zmianę. Grali mu wysokie piłki na trzech obrońców i generalnie więcej musiał walczyć niż grać. Bardzo często wygrywał główki i pojedynki z trzema obrońcami, do tego „asysta” przy bramce Pablito i nieuznany gol. Bardzo dobrze pressował. Fantastyczna zmiana to mało powiedziane.
- Allahyar mnie trochę niepokoi, ale za krótko by oceniać. Nie pokazał za bardzo nic, bardzo mocno (in minus) odbiegał od reszty drużyny pod kątem pressingu - dreptał zamiast pressować jak oszalały jak robi to choćby Palma, ale zobaczymy, nie oceniam chłopa po 15 minutach, choć obawy są,

And last but not least
- jak zdobyliśmy jakiekolwiek trofeum, nawet takie, to darujcie sobie to wychodzenie ze stadionu, wręczenie talerza było może z 10 minut po gwizdku a masa ludzi wyszła.

Dokładnie słabe to było że tyle osób wyszło ze stadionu wiem że trofeum takie że żadne ale to nawet po zwykłym meczu w lidze się zostaje podziękować piłkarzą to po trofeum tym bardziej wiara powinna zostać na stadionie

Odpowiedz
Fajny meczyk do oglądania, dobra intensywność ze strony obydwu zespołów, dobry wynik i kilka odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Lis z Yegbe w ogólnym rozrachunku przeciętnie czyli ok, pierwszy jedna genialna interwencja plus dwie dość szczęśliwe, no ale gra nogami na poziomie Mrozka, smrodu narobił,drugi fajnie potrafi wyprzedzić rywali i się przepchnąć no ale też zdarzyło mu się być bezlitośnie objechanym, zwrotność nie ta. Nowy Irańczyk fatalny występ, widać, że jest kompletnie nieprzygotowany do grania, fizycznie odstawał, będzie na niego trzeba trochę poczekać. No i największe zaskoczenie Agnero, zupełnie inny zawodnik, walczył w obronie, presował, był dynamiczny i szybko podejmował decyzje, naprawdę jeśli tak się będzie prezentował to o szpice będziemy mogli być spokojni.
Podsumowując, czy jesteśmy personalnie mocniejsi niż w zeszłym sezonie? Uważam, że nie, bardziej zachowano status quo, Yegbe spokojnie zastąpi Milica a Lis Mrozka, natomiast nie sądzę żeby drastycznie podnieśli poziom, o irańczyku nic nie wiadomo póki co.
Czy udało nam się poprawić grę w obronie względem zeszłego sezonu? No niestety wydaje mi się, że także nie, pierwsza bramka to komedia do której zdążyliśmy się już przyzwyczaić, natomiast martwiło gubienie się w późniejszych fazach przy ustawieniu do asekuracji, przez co Górnik miał spora szansę wyjść jeszcze kilka razy sam na sam i odrobina szczęścia powodowała, że tak się nie działo.
Jeśli chodzi o ekstraklasę jestem zbudowany tym co dziś widziałem, wydaje mi się, że można z nadziejami patrzeć w przyszłość, jeśli jednak chodzi o puchary no to jednak nie, nadal jesteśmy zbyt niechlujni i zbyt mało odpowiedzialni, żeby lepsze zespoły tego nie wykorzystały. No i jeszcze zastanawiam się czy ktoś kiedyś przestanie wyznaczać Gurgula do wykonywania stałych fragmentów.... ale może po setkach godzin wnikliwych analiz im się uda.

Odpowiedz
(16-07-2026, 21:43)Ksawery"Cygan napisał(a):
(16-07-2026, 21:33)dst95 napisał(a): Na gorąco:
- 3-1 tak jak typowałem,

And last but not least

Dokładnie słabe to było że tyle osób wyszło ze stadionu wiem że trofeum takie że żadne ale to nawet po zwykłym meczu w lidze się zostaje podziękować piłkarzą to po trofeum tym bardziej wiara powinna zostać na stadionie

Powoli efekt nasycenia nas dotyka - to chyba normalne

Odpowiedz
Dobrze to wyglądało.

Ale zacznę od minusów paradoksalnie. Tak grających Gurgula i w szczególności Kozubala długo już w barwach Kolejorza nie zobaczymy. Oby zostali jak najdłużej, a włodarze niech gotują następców.

A dalej tak pokrótce. Yegba bdb debiut. Powinien byc kawał piłkarza. Murawski w środku daje pewność, dzięki temu skrzydła rozwija Kozubal. Rodriguez błąd przy bramce na jego konto, ale ogólnie również solidna postawa, widać, że to może być jego sezon. Palma i Monia na swoim wysokim poziomie, Walemark już widać, że będzie lepiej. Ishak naładowany, załadował bramę, ale po wejściu Yannicka to nie zdziwię się jak Yannick go wygryzie w tym sezonie, bo zaczyna wyglądać nie jak obietnica piłkarza, ale jak piłkarz.  Dobre wejście również zarówno Leo jak i Filipa.

Najgorzej chyba Gisli po wejściu i Sayadmanesh. Oby dalej było lepiej. A i dobrze, że tą bramę na początku stracili. Taki gong się przyda, dobrze, że teraz a nie z Aarhus, niech to fajnie wpłynie na koncentrację.

No i oczywiste jest to, że w niektórych fragmentach meczu trzeba się cofnąć i przyjąć rywala u siebie, nie da się cisnąć przez  90 minut. 

Ekskluzywny sparing za nami, broń przeładowana i sprawdzona w boju. Czas na marsz na Danię! DO BOJU!

Odpowiedz
(16-07-2026, 21:33)dst95 napisał(a): - Pereira nie może wyjść na Aarhus pod żadnym pozorem, bardzo go cenię; uważam że technicznie w całej drużynie dorównują mu może tylko Ali i Palma, ale to grajek do zabaw na Ekstraklasę a nie Do Europy z kimś tak poważnym jak Aarhus,

absolutna zgoda, w sumie dziwię się, ze nie zagrał od początku, że nie został wpusczony na 30 minut chociaż... w oczach stoi mi sytuacja, gdzie Joel zupełnie odpuścił prawa stronę i Chłań zrobił groźną akcję.

Odpowiedz
Strzał Ukraińca, który taką ładną paradą wybił Lis to na 100% Mrozek to wpuszcza, on zawsze miał puste przeloty przy takich strzałach. Ogólnie bramkarz na plus pomimo tego podania do Gisliego. Yegbe widać fizycznie bardzo mocny ale ciężko coś więcej powiedzieć, kilka strat kilka ładnych obron. Dalej uważam, że musimy wzmocnić obronę, w poprzednim sezonie nasza najsłabsza formacja, a zrobiliśmy transfery 1:1 bez wzmocnienia. DP oraz klasyczny ŚPO również potrzebni, ten drugi najlepiej jako ten transfer premium na koniec okienka. Sezon zaczynamy od trofeum choć ten mecz wcale nie uspokoił przed dwumeczem z Duńczykami dalej uważam, że tam szanse są 55 do 45.
Nasz Kolejorz to Nasze życie!

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 2 gości