Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 1.6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transferowe 2026
Tryb drzewa
W tych 15 mln euro było zawarte wszystko. Właśnie wrzucili wywiad z Rząsa, który to powiedział

Odpowiedz
Przerzucając wątek tutaj. Ten mecz z Aarhus jest kolejnym argumentem za tym, że przy piłce na najwyższej intensywności to Gurgul daję radę, a Antek może pewnego poziomu nie przeskoczyć. Ostatecznie nie zdziwię się jakby Antek został u nas na ten sezon, a odszedłby tylko Gurgi i Mrozek.

Co do transferów, oczywista oczywistość, że szósteczka w stylu mądrzejszego Oumy potrzebna na już. Wiemy, że tą szósteczką nie będzie Dorsch, który idzie do MLS za 4,3 mln zielonych.

Odpowiedz
To ja również przesunę swój post. nt. wątków transferowych z wątku o meczu z Aarhus.

Jeśli chodzi o Radka Murawskiego, to ja go bardzo lubię jako chłopaka zaangażowanego emocjonalnie w klub itd., na Ekstraklasę to bardzo dobry piłkarz, ale nie zgadzam się z pisaniem, że nie jest w optymalnej dyspozycji.

Jak dla mnie to po prostu jest piłkarz tej klasy, czyli bardzo dobrej krajowo, ale nie jest to już (a może nawet nigdy nie był) piłkarz klasy europejskiej. Dwa sezony w Serie B, której jakość jest przez wielu mocno kwestionowana i 2 niezłe sezony w lidze tureckiej. Ja to bardzo mocno widzę, że gra w Europie jest dla niego zwyczajnie za szybka i zbyt techniczna. Wczoraj niestety odstawał in minus od reszty drużyny pod kątem czystej piłkarskiej jakości/techniki/tempa gry, ale serducha do gry mu nie brak. To on w parze z Rodriguezem odzyskał piłkę ostrą walką przy bramce na 2-0 która położyła Aarhus na dechach. Mimo tego, że to nie jest stary piłkarz, to mam wrażenie, że to ostatki tej starej piłkarskiej szkoły niskich defensywnych pomocników-przecinaków-walczaków. Jest to też jeden z piłkarzy, w odniesieniu do których bardzo bym chciał, żeby w jakiejś roli zostali w klubie po karierze i tworzyli jego DNA.

Uważam, że ściągnięcie defensywnego pomocnika jest dla nas największym priorytetem. Okej, jeśli mielibyśmy pójść na grubo, to ŚPO jest podobnym priorytetem, ale gdybym miał wybrać jednego, to byłby to transfer premium na DP - ściągnięcie piłkarza klasy Palmy pod koniec sierpnia np. poprzez wypożyczenie z opcją. Na 8 mamy Pablo i Jagiełłę, na 10 Luisa a na skrzydłach jak dla mnie jest w miarę gęsto, mając jeszcze w głowie powrót Alego na wiosnę - nie ma co przesadzać. Podobno Allahyar też jest na tyle uniwersalny, że jest w stanie obsadzić każdą ofensywną pozycję, łącznie z 10 - zobaczymy, może taki Niels ma na niego pomysł, wszystko wyjdzie w praniu. Przypominam, że Palma też przychodził tu jako typowy skrzydłowy, a Pablo jako typowa 10, a obaj nieco zmienili pozycję.

Odpowiedz
W tej chwili nikt pozycji nie zmienił. Jest Palma skrzydełko i Rodríguez jako podwieszony i pierwszy do pressingu. Tu się za wiele nie zmieni.

Co do Radzia można się zgodzić ale trzeba też oddać, że nie ma rytmu meczowego. Wczoraj Wålemark powiedział, że po kontuzji gra już pół roku a dopiero pod koniec odpalił i teraz fruwa. Murawski rok nie grał i nawet te pół roku Patryka jeszcze nie trenuje.

Odpowiedz
Zmienić się może jeśli wytransferujemy Kozubala. Obstawiam, że Rodriguez zostanie cofnięty i zajmie miejsce Antka. Co do Murawskiego to wierzę, że wbije na przyzwoity poziom ale pytanie czy my mamy tyle czasu na tej pozycji jak w przypadku Walemarka? No i wiek też robi różnicę.

Odpowiedz
Jeden Radek to i tak za mało

Odpowiedz
@rojber na miejsce Kozubala ściągnięty był Thórdarson.

Odpowiedz
Na miejsce Kozubala jest Jagiełło, Rodriguez i Thordarson. Obok jest jeden jedyny Murawski. Jak się Sayadmanesh odgarnie to Palma albo Walemark zagrają na 10.

Odpowiedz
Akurat Wålemark niech gra gdzie gra bo tu mu wszystko wychodzi.

Odpowiedz
Dorsch za 4,5 do Kanady. Kontrakt 5 lat

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: Antonio, Sultan, 23 gości