Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 1.6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transferowe 2026
Tryb drzewa
No patrz, a idealnie pasowałby do Norwegii, Danii Wink

Od samego początku było wiadome, że nie przyjdzie bo...żadne nazwisko piłkarza nie wypłynęło z klubu, z którym podpisali kontrakt

Odpowiedz
W Lechii znów syf, Żelizko?

Odpowiedz
Lis wypływał. Nomen omen

Odpowiedz
A z Lisem to nie było tak, że ktoś chlapnął o bramkarzu wychowanku?

Odpowiedz
(22-07-2026, 14:51)Róża napisał(a): @rojber na miejsce Kozubala ściągnięty był Thórdarson.

Niby tak, tylko nie wiem czy on będzie w stanie wejść w buty Antka. Na ten moment bardziej pasuje mi tam Pablo a Gisli jako zmiennik. No chyba, że zacznie grać od deski do deski jak Mońka czy niegdyś Moder i się okaże, że ogarnia kuwetę w 100%.

Odpowiedz
Za Antka jak odjedzie przecież ma przyjść ktoś? Tak było mówione. Więc docelowo i tak Gisli ani Pablo nie będę o to miejsce tylko między sobą rywalizowali.

Odpowiedz
Pojawił się jakiś głupi artykuł nt. potencjalnego odejścia Kozubala.

Twierdzą, że klub jest w stanie puścić go za ok. 5 mln EUR.

A ja twierdzę, że oferty opiewające na okolice 5 mln EUR wyśmieją.

Lisman (podobno 2,5 mln EUR) - 2006, 1000 minut w pierwszej drużynie, 2 mecze w U20, brak powołań do U21
Kozubal - 2004, 7000 minut w pierwszej drużynie, z czego dużo w Europie, 17 meczów w U21, symboliczne 9 min w pierwszej kadrze

Tak więc jak dla mnie te 5 mln EUR to totalne bujdy, no ale zobaczymy. Jeśli pojawiają się oferty tego typu, to chcę wierzyć, że zarówno Antek jak i klub wiedzą, że za pół roku / rok można zrobić dużo, dużo lepszy transfer dla obu stron, bo uważam, że po tym okresie będzie to piłkarz z 9-10k minut w Lechu, z występami w LE/LM i z kilkoma meczami w pierwszej kadrze.

Nie polecam klikać, bo jak dla mnie zostało to napisane właśnie tylko pod zebranie klików, ale dla rzetelności podlinkowuję:

https://sport.fakt.pl/pilka-nozna/lech-p...ed&utm_v=2

Odpowiedz
Źródłem fakt więc nie ma co sobie zawracać dupy.

Odpowiedz
Jest, że od 5 rozpoczynają rozmowy a nie, że za 5 puszczą.

Odpowiedz
Fakt w życiu słowa prawdy nie powiedział jak to piszę Pan Admin Rojber.

Niemniej, tak jak kiedyś pisałem. Obym się mylił, ale na Kozubalu to raczej banku nie rozbijemy. I jak ma iść za te 5 czy 6 to nie wiem czy nie lepiej go zatrzymać. Chociaż jak mają deal, że dostanie zielone światło to jak nie będzie innych ofert niż te 5-6 to pewnie za tyle pójdzie.

A czemu taka może być cena? Rozbija się to o potencjał Antka, który jest determinowany przez fizyczność i wiek, a tutaj mamy taką rzeczywistość jaką mamy. Widać to było też w pierwszej części meczu z Aarhus, czy w poprzednim sezonie w meczach z lepszymi drużynami, że przy dużej intensywności i fizyczności Antek jednak ma problemy.

Inna sytuacja jest z Gurgim, który te parametry ma lepsze, dodatkowo ma lewą nogę, jest młodszy i pójdzie pewnie za więcej siana.

Gdybym miał obstawiać, to powiedziałbym, że Antek pójdzie właśnie za takie 5-6,a Gurgul za 7-9.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: maly, Łabrzyk1995, 12 gości