Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 1.6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transferowe 2026
Tryb drzewa
Nie Panuj mi tu;D
Co do Antka to się zgadzam, na ten moment to te 5-6 baniek jest bardzo realne. Aczkolwiek uważam, że warto poczekać z młodzieżą do fazy ligowej LM czy LE. Jak się dobrze pokaże to zimą może pójść za więcej. Kontrakt ma ważny do czerwca 2028 (Gurgul z resztą też). Taki Pietuszewski pokazał się w Porto a dziś Dortmund wysyła ofertę na 35 mln euro. Oczywiście to inny kaliber jak Antek ale chodzi mi o mechanizm.

Odpowiedz
6 lat temu (!) Slavia puściła Soucka po dobrych występach w Europie za 16 czy tam 20 baniek do West Hamu. Za 6 mln poszedł Coufal. Pierwszy miał 25 a drugi 27 lat a my się zastanawiamy czy przypadkiem 21 letni Kozubal nie jest za stary na dobry i drogi transfer?

Odpowiedz
Jak pogramy z dwa - trzy razy w LM to wtedy będziemy za tyle sprzedawać.
Choć również uważam, że cała liga sprzedaje za tanio do Europy.

Odpowiedz
Dlatego napisałem, że wstrzymałbym się z transferami out do występów w LM czy w LE. Natomiast takie są realia w Polsce, dobre występy w LKE jak widać nie windują mocno stawek za zawodników w eklapie. Mam nadzieje, że coś się zmieni po występach w tych topowych pucharach.

Odpowiedz
No tak bo Slavia to grała regularnie w LM jak sprzedawała Soucka c'nie? Ciekawe czy siedział ktoś w tej Pradze i myślała "Nie no sprzedajmy Tomka teraz. Ma już 21 lat, więcej jak 3 mln nikt za niego nie da. Gdybyśmy grali regularnie w LM jak Partizan to byśmy sprzedawali drożej". Z takim podejściem Slavii nie byłoby tam gdzie jest teraz.

Całą liga sprzedaje do europy za tanio? Dziwne jest, że ta liga w ogóle sprzedaje do europy a nie to, że sprzedaje zbyt tanio. Liga sprzedaje panów nikt i oni panami nikt zostają do końca.

Odpowiedz
Pasuje jak napisze, że nie w LM a w Europejskich Pucharach na poziomie LM/LE? Uważam, że oknem wystawowym są takie puchary, a nie Polska ekstraklasa.
Klub grający regularnie w Europie zostaje znaną marką a przez to zawodników sprzedaje drożej.
Np Kamiński - gdybyśmy grali systematycznie w LM/LE zostałby sprzedany za 15-20, a nie 10.

Odpowiedz
(23-07-2026, 12:19)Antonio napisał(a): No tak bo Slavia to grała regularnie w LM jak sprzedawała Soucka c'nie? Ciekawe czy siedział ktoś w tej Pradze i myślała "Nie no sprzedajmy Tomka teraz. Ma już 21 lat, więcej jak 3 mln nikt za niego nie da. Gdybyśmy grali regularnie w LM jak Partizan to byśmy sprzedawali drożej". Z takim podejściem Slavii nie byłoby tam gdzie jest teraz.

Całą liga sprzedaje do europy za tanio? Dziwne jest, że ta liga w ogóle sprzedaje do europy a nie to, że sprzedaje zbyt tanio. Liga sprzedaje panów nikt i oni panami nikt zostają do końca.

Nie no mordo, ja się zgadzam. Tak jak pisałem, dla mnie Kozubal czy nawet Gurgul to optymalnie jakby zostali. I faktycznie po dobrych występach w LM (jeśli by takie były - bo jest opcja, że np. taki Kozubal to nie uciągnie w LM) to może pójdą za jeszcze więcej. 

Tylko zastanawiam się jaki mieli "deal" z takim Antkiem czy Gurgulem. Z tego co cały czas mówią w mediach to taki, że wspomniani piłkarze mają zielone światło na odejście. 

I o ile z Gurgulem czy Antkiem to jeszcze nie wiem, ale taki Mońka, jak będziemy grali nawet w LE, to po tym sezonie i grze w europejskich pucharach to oferty za Mońkę to powinny być rozpatrywane od 15 baniek wzwyż. I uważam też, że tak właśnie będzie.

Odpowiedz
Mord to ty w domu szukaj.

Odpowiedz
(23-07-2026, 12:19)Antonio napisał(a): No tak bo Slavia to grała regularnie w LM jak sprzedawała Soucka c'nie? Ciekawe czy siedział ktoś w tej Pradze i myślała "Nie no sprzedajmy Tomka teraz. Ma już 21 lat, więcej jak 3 mln nikt za niego nie da. Gdybyśmy grali regularnie w LM jak Partizan to byśmy sprzedawali drożej". Z takim podejściem Slavii nie byłoby tam gdzie jest teraz.

Zapewne tej regularności nie było ale jednak pojawiają się w LM czy w LE, raczej ich nie uświadczysz w LKE. Z resztą w Polsce w tej LKE też wielkiej regularności nie ma poza Lechem. Tak jak napisałem, występy w LKE jak widać nie podbijają mocno ceny zawodników. Obstawiam jednak, że jak będziemy się pojawiać w LE czy raz na jakiś czas w LM to ceny za naszą młodzież podskoczą.

Odpowiedz
(23-07-2026, 13:17)rojber napisał(a):

Zapewne tej regularności nie było ale jednak pojawiają się w LM czy w LE, raczej ich nie uświadczysz w LKE. Z resztą w Polsce w tej LKE też wielkiej regularności nie ma poza Lechem. Tak jak napisałem, występy w LKE jak widać nie podbijają mocno ceny zawodników. Obstawiam jednak, że jak będziemy się pojawiać w LE czy raz na jakiś czas w LM to ceny za naszą młodzież podskoczą.
Ale oni tego Soucka i Coufala sprzedali w 2020 roku.

@Icek. No ale Soucek odchodząc ze Slavii miał 25 lat a Coufal był jeszcze starszy. Gdyby ich sprzedali tanio bo byłby już stary to nie zaliczyłby w Slavii ani tej 1/4 finału LE ani tym bardziej LM.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 12 gości