24-07-2026, 07:46
|
Ocena wątku:
Title: Lech Poznań - Cracovia, 25.07.2026 20:15
Tryb drzewa |
24-07-2026, 09:00
Pytanie czy Mrozek powinien bronić?
24-07-2026, 09:07
Zmiany powinny być w składzie:
Gumny za Perreire
Jagiełło za Murawskiego
Gumny za Perreire
Jagiełło za Murawskiego
24-07-2026, 09:26
Nie ale bynajmniej nie dlatego, że Lis jest w jakieś niesamowitej formie. Są 2 nowe elementy i muszą się dopasować. Inna sprawa, że uważam iż Lis jest lepszy o 0,1 pkt w każdym aspekcie rzemiosła.
24-07-2026, 10:02
Też tak uważam. Czyli nie wymienił stryjek siekierki na kijek. Oby Lis okazał się toporem.
24-07-2026, 10:11
Dla mnie:
Lis- Pereira, Yegbe, Mońka, Gurgul - Kozubal, Jagiełło - Bengtsson, Hakans, Palma - Ishak
Gdyby pierwszy mecz z Aarhus był bardziej stykowy to na pewno byłbym zwolennikiem większej rotacji i np. Agnero, Gumnego czy Gisliego od pierwszej minuty, ale w tej sytuacji uważam, że nie ma potrzeby szczególnej rotacji.
Od 60 minuty Agnero, Thordarsson, Alla.
Gumny wyjdzie na Aarhus w pierwszym składzie wg mnie.
Lis- Pereira, Yegbe, Mońka, Gurgul - Kozubal, Jagiełło - Bengtsson, Hakans, Palma - Ishak
Gdyby pierwszy mecz z Aarhus był bardziej stykowy to na pewno byłbym zwolennikiem większej rotacji i np. Agnero, Gumnego czy Gisliego od pierwszej minuty, ale w tej sytuacji uważam, że nie ma potrzeby szczególnej rotacji.
Od 60 minuty Agnero, Thordarsson, Alla.
Gumny wyjdzie na Aarhus w pierwszym składzie wg mnie.
24-07-2026, 10:15
Popieram niektórych przedmówców. Moje sugestie odnośnie rotacji nie wynikały oczywiście z jakiegokolwiek zmęczenia, bo profesjonalny piłkarz nie ma prawa być zmęczony po rozegraniu dwóch meczów po 90 minut w dwa tygodnie, ale właśnie z przekonania o konieczności łapania rytmu meczowego przez kilku ważnych, ale nie kluczowych piłkarzy (Guma, Skrzypa, Leo - w szczególności ta trójka) oraz z przekonania o tym, że warto ich jednak zweryfikować w meczu o stawkę i zobaczyć na czym stoimy. Tak, jak pisałem wcześniej, może się zaraz okazać, że taki Gumny jest w miejsce Pereiry piłkarzem do pierwszego składu, ale trzeba byłoby najpierw dać mu szansę, żeby się o tym przekonać.
Gdybym miał stawiać, to postawiłbym że tak na 80% będą co najmniej 2-3 zmiany w składzie względem SPP/Aarhus, ale zobaczymy. Gdyby ode mnie to zależało, to ja w ogóle zrobiłbym tak ze 4 i wrzucił do składu jeszcze Agnero od pierwszej i Moutinho za Gurgiego, ale to się oczywiście nie wydarzy. Nadal uważam, że Agnero potrzebuje szans (i myślę, że zaufania, czasu, ale tu problemem jest klub, w Lechu nie ma czasu na to, żeby się uczyć i marnować te szanse, jestem przekonany, że w takim Zagłębiu chłop by w końcu odpalił, gdyby na niego konsekwentnie stawiali), a Moutihno wymaga weryfikacji. Gdyby skrzydłowy Cracovii zrobił z niego wiatrak, to nawet kosztem utraconych punktów mielibyśmy ostateczną pewność co do tego, że jest piłkarzem do natychmiastowego odpalenia i trzeba kogoś w jego miejsce znaleźć, choćby miał to być chłopak z akademii.
Moim zdaniem nie ma tematu jakichkolwiek zmian w bramce, wydaje się, że każdy już w zasadzie otwartym tekstem mówi, że Mrozek odchodzi i tyle.
Gdybym miał stawiać, to postawiłbym że tak na 80% będą co najmniej 2-3 zmiany w składzie względem SPP/Aarhus, ale zobaczymy. Gdyby ode mnie to zależało, to ja w ogóle zrobiłbym tak ze 4 i wrzucił do składu jeszcze Agnero od pierwszej i Moutinho za Gurgiego, ale to się oczywiście nie wydarzy. Nadal uważam, że Agnero potrzebuje szans (i myślę, że zaufania, czasu, ale tu problemem jest klub, w Lechu nie ma czasu na to, żeby się uczyć i marnować te szanse, jestem przekonany, że w takim Zagłębiu chłop by w końcu odpalił, gdyby na niego konsekwentnie stawiali), a Moutihno wymaga weryfikacji. Gdyby skrzydłowy Cracovii zrobił z niego wiatrak, to nawet kosztem utraconych punktów mielibyśmy ostateczną pewność co do tego, że jest piłkarzem do natychmiastowego odpalenia i trzeba kogoś w jego miejsce znaleźć, choćby miał to być chłopak z akademii.
Moim zdaniem nie ma tematu jakichkolwiek zmian w bramce, wydaje się, że każdy już w zasadzie otwartym tekstem mówi, że Mrozek odchodzi i tyle.
@Pucenty może tak być i nawet Agnero bym dał wtedy od pierwszej w doborowym towarzystwie na Aarhus.
24-07-2026, 10:18
już tak wiele razy myślałem w zeszłym sezonie po super meczach Gumnego, a później i tak grał Joel. To musi być mega frustrujące dla Roberta, moim zdaniem powinien dostawać więcej meczów w pierwszym składzie.
Czy powinien Mrozek - tylko po co? Lis potrzebuje meczów a moim zdaniem może być bardzo ważnym ogniwem w defensywie, poza tym Bartosz jest (powinien być) już spakowany, więc to logiczne.
Czy powinien Mrozek - tylko po co? Lis potrzebuje meczów a moim zdaniem może być bardzo ważnym ogniwem w defensywie, poza tym Bartosz jest (powinien być) już spakowany, więc to logiczne.
24-07-2026, 10:19
To samo co Moutinho powinno tyczyć się Skrzypczaka. Dostawał zdecydowanie więcej szans niż Portugalczyk, a nie pamiętam bardzo dobrego występu naszego wychowanka w barwach Lecha. Zdecydowana większość to występy przeciętne i słabe, okraszone błędami. Co gorsza tych drugich było chyba nawet więcej niż bezbarwnych.
Browsing: 2 gości