Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Lech Poznań - Cracovia, 25.07.2026 20:15
Tryb drzewa
Najgorsze jest to, że następny sezon gramy z kłopotem u napastników. Gumny gra kaszanę, może wejść Joel i coś zmienić. Skrzydła grają kaszanę to wejdą zmiennicy i dalej mamy nadzieję, że coś się zmieni. Ishak gra kaszanę? Zero nadziei na poprawę, a niestety ząb czasu dotyka i Mike, dziś jak się do strzału składał to jakbym siebie widział na orliku.

Mam nadzieję, że nowy Iranczyk może grać na "10". Pablo najwięcej nam daje, kiedy gra na "8". haruje jak mrówka.

Pierwsze śliwki robaczywkiSmile

Odpowiedz
Jeszcze Murawski jakby ożywił grę. Ale poza tym bardzo słaby Ishak dzisiaj i cała drużyna, grająca wolno, niedokładnie, źle. Do tego Cracovia z jedną misja - przeszkadzać. Ekstraklasa w pełnej krasie.

Odpowiedz
Dobry mecz w obronie, choć wejście Joela trochę chaosu z tyłu wprowadziło.
Natomiast trochę mam odmiennie zdanie co do poprzednich kilku wpisów
- czepiacie się Palmy, przy czym jego wkład w grę był dużo większy niż bezbarwnego Bengtssona, którego Kakabadze wyłączył całkiem
- nowy Irańczyk rzeczywiście fajne wejście, dodał dynamiki, mimo że Walemark grał bardzo dobrze
- ja trochę nie rozumiem pochwał Rodrigueza i że niby jego zejście coś nam rozmontowało? Dokładnie odwrotnie - w zestawieniu Jagiełło - Pablo - Kozubal mam wrażenie ze każdy z nich traci. Murawski miał kluczowe przejęcia, pozwolił Kozubalowi wyjść wyżej. Przyznam że generalnie mam z Hiszpanem problem- to jest bardzo dobry piłkarz i dużym serduchu, ale na dziś nie bardzo ktokolwiek może powiedzieć jaka jest jego docelowa pozycja. Moim zdaniem on najbardziej zyska na odejściu Kozubala - po prostu zagra w jego strefie i roli
- Ishak niepokojąco słabo z piłką.
- Lis stara się być za odważny, moim zdaniem sztab go szybko wyprostuje. Ponadto za dużo długich do nikogo - ale to już wygląda mi na nowy element organizacyjny, bo drużyna coraz częściej się ustawia do szybkiego wyjścia
- nasze stałe fragmenty są na razie słabe w ofensywie

Podsumowując - najbardziej cieszy poprawa gry obronnej drużyny. Jedziemy dalej

Odpowiedz
Arka juz spadla, teraz jeszcze ci i skoncza sie te glupie "mecze przyjazni"

Odpowiedz
Oby się nie okazało, że Lisa złapała ta sama choroba co Skrzypę. Profilaktycznie to niech gotują tam solidną "dwójkę" za Mrozka jak ten odejdzie chyba że Pruchnik to talent.

Takiego meczu się spodziewałem. Jedyny plus to Iranczyka który jedyny coś tam szarpnął.

Wgl z perspektywy Czapczyka to Palma jakby założył nieodpowiednie korki bo cały czas się ślizgał. Oby się odbił, bo tak to cztery bańki jak krew w piach.

Jak gdzieś tam awansują to liczę, że jeszcze jakaś ofensywną dziesiątkę w stylu Sousy ogarną, bo bez tego te autobusy w polskiej lidze ciężko będzie sforsować.

Odpowiedz
Nie przesadzajcie z tą krytyką Lisa. Zgrywa się z obroną - i tak jak pisałem wyżej - chce grać za odważnie. Ze spokojem, dajcie Kubiakowi popracować. Na razie nie zawalił żadnej bramki, choć było blisko.

Odpowiedz
(25-07-2026, 22:50)Sultan napisał(a): Dobry mecz w obronie, choć wejście Joela trochę chaosu z tyłu wprowadziło.
Natomiast trochę mam odmiennie zdanie co do poprzednich kilku wpisów
- czepiacie się Palmy, przy czym jego wkład w grę był dużo większy niż bezbarwnego Bengtssona, którego Kakabadze wyłączył całkiem
- nowy Irańczyk rzeczywiście fajne wejście, dodał dynamiki, mimo że Walemark grał bardzo dobrze
- ja trochę nie rozumiem pochwał Rodrigueza i że niby jego zejście coś nam rozmontowało? Dokładnie odwrotnie - w zestawieniu Jagiełło - Pablo - Kozubal mam wrażenie ze każdy z nich traci. Murawski miał kluczowe przejęcia, pozwolił Kozubalowi wyjść wyżej. Przyznam że generalnie mam z Hiszpanem problem- to jest bardzo dobry piłkarz i dużym serduchu, ale na dziś nie bardzo ktokolwiek może powiedzieć jaka jest jego docelowa pozycja. Moim zdaniem on najbardziej zyska na odejściu Kozubala - po prostu zagra w jego strefie i roli
- Ishak niepokojąco słabo z piłką.
- Lis stara się być za odważny, moim zdaniem sztab go szybko wyprostuje. Ponadto za dużo długich do nikogo - ale to już wygląda mi na nowy element organizacyjny, bo drużyna coraz częściej się ustawia do szybkiego wyjścia
- nasze stałe fragmenty są na razie słabe w ofensywie

Podsumowując - najbardziej cieszy poprawa gry obronnej drużyny. Jedziemy dalej

Wiesz od takiego zawodnika jak Palma, za tak duże pieniądze oczekuję znacznie więcej - do mnie nie przemawiają argumenty, że zimno. Jest to chimeryczny zawodnik, który powinien popracować z psychologiem. Walemark w dzisiejszym meczu znacznie lepszy.
Leo tak jak pisałem wcześniej, to zawodnik do średniaka ekstraklasy i tyle.

Co do Pablo, również nie wiem jaka jest jego pozycja - bliżej jemu do ŚP niż DP czy ŚPO. Zgadzam się, że serducho ma ogromne ale co z tego? 

Natomiast SFG - aż się prosiło by zagrać na 16 metr i uderzyć z pierwszej. Przynajmniej 3 razy była taka okazja.

Odpowiedz
Palma będzie miał najlepsze statystyki ze wszystkich skrzydłowych nie tylko w Lechu, ale całej lidze.

Odpowiedz
Chce w to wierzyć - niech mnie przekona Smile

Tak czy siak, ktoś już zwrócił na to uwagę. Brak zmiennika dla Ishaka. Który to już będzie sezon? W każdej formacji mamy w miarę rotację, niestety na tej pozycji posucha

Odpowiedz
Ze dwa takie mecze Agnero i wypróbowałbym Sayyadmanesha jako odciążającego Ishaka.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 3 gości