Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 1.6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transferowe 2026
Tryb drzewa
Lech chciał powrotu wychowanka po zagranicznych wojażach ale ten chciał czegoś innego i nadal nie wiadomo, czy chce. Tak samo było z Kamińskim aż było za późno.

Ja z kolei nie mam problemu z Linettym, jego jakością tylko trzymam się oficjalnych przekazów i narracji. Chcę Karola, Jakubów i innych ale w klubie rządzi Niels i jego filozofia.

Odpowiedz
Temat jest taki, że gdzieś tam każdy trochę racji ma w tym co piszę. Rozumiem twierdzenie, że kiedy Lech chciał i proponował kontrakt to Karol wybrał jakiś gównospor za parę groszy więcej a teraz jak tam nie wypaliło to nagle by chciał tu wrócić. Kwestie wieku też gdzieś tam rozumiem, lepiej zainwestować w zawodnika młodszego na którym można by było zarobić. Z resztą Rutek sam powiedział o odmładzaniu zespołu. Tu pewnie też dając wychowankom do zrozumienia, że możecie wrócić ale nie w wieku "emerytalnym". Z drugiej strony 31 lat dla środkowego pomocnika to nie jest jeszcze dramat, co innego skrzydłowy czy ofensywnie usposobiony boczny obrońca. Jeśli chodzi uzbierane minuty to tak jak napisał Icek trochę ich było ale z drugiej strony najwięcej gry miał w pierwszej części sezonu. Na wiosnę przyspawał się do ławki a w ostatnich kolejkach często go brakowało nawet na rezerwie. Później został w ogóle odsunięty od zespołu i nie trenował podczas okresu przygotowawczego. Pytanie ile czasu zajęło by mu dojście do optymalnej formy dającej Lechowi dużo korzyści. Zobaczymy jak do tematu podejdzie NF z Rutkiem.

Odpowiedz
No ale jak dobrze pamiętam to nie było też zbytniego entuzjazmu gdy Lech ściągał Kownackiego na wypożyczenie a teraz nagle okazuje się, że gamechanger, majstersztyk i w ogóle świetny transfer od samego początku a tak przecież nie było.
Umyka też pewnie fakt, że Kownacki przychodził do nas po rozegraniu 20 minut po powrocie z pauzy spowodowanej zerwaniem więzadeł.
Jeśli sezon w Turcji były wykonaniu Linettego słaby co go przekreśla to moment przed przyjściem do Lecha dla Kownackiego po prostu nie był bo ciężko powiedzieć coś dobrego o 130 minutach w rundzie.

Dlatego ja jestem na tak jeśli Linetty ma przyjść rozsądnie finansowo i za Thordarsona. Po transferze Kozubala potrzebujemy kogoś lepszego i o innych parametrach.

@rojber.
Warto przyjrzeć się temu Kocaelisporowi. Rok temu sprowadzili 19 nowych piłkarzy, m.in Wieteskę, Curlinowa i Linettego i cała trójka już tam nie gra. Tam jest podobny pierdolnik jak w Widzewie rok temu.

Jest teraz w klubie, trenuje, jest szansa ocenić go na podstawie treningów w Lechu a nie w chujasporze.

Odpowiedz
(28-07-2026, 11:12)Antonio napisał(a): Załóżmy, że mamy rok 2022. Styczeń. Do czego przyczynił się Kownaś?

dorzucił się do mistrzostwa, był zagadką bo przyszedł się odbudować, zagrał 737 minut, strzelił 4 bramki i miał 2 asysty. trudno wycenić w ilu % się przyczynił, ale coś tam dołożył. potem my się na niego wypięliśmy, to tak w kwestii wypinania się. oceny są emocjonalne i pozbawione często merytoryki, Kownaś - good, Karol - bee bo się wypiął rok temu. Tak jak pisze Icek, liczy się tylko tu i teraz, to klub i sam Karol ma uznać że tu i teraz ma sens, jeśli dojdą do takich wniosków - to jestem za. Nie widzę natomiast merytorycznych przeciwwskazań, wręcz przeciwnie. Mamy koniec lipca, każdy kto przyjdzie będzie musiał się "odbudować" bo są wakacje - chyba że ktoś trenuje z drużyną i jest już w rytmie meczowym. a 3/4 Europy nie jest

Odpowiedz
Szkoda, że pominąłeś wstępne założenie gdy jeden i drugi byli/są niewiadomą. Bez tego nie ma sensu porównywać piłkarza który grał i coś tam wniósł do gracza który niczego nie wniósł bo tutaj nie grał (jeszcze).

Odpowiedz
Niby tak ale jednak jest różnica pomiędzy kimś coś grał cały poprzedni sezon od deski do deski, przepracował w pełni okres przygotowawczy i rozegrał być może kilka sparingów czy pierwsze mecze nowego sezonu a Linettym. Ja to widzę tak, jeśli klub nie planuje wydać kilku mln euro by kupić kogoś solidnego w miejsce Antka to być może warto pochylić się nad tym co ma do zaoferowania Karol. Granie Thordarsonem jakoś mnie nie przekonuje (aczkolwiek w przypadku Mońki przed sezonem każdy myślał podobnie a tu proszę). Aczkolwiek z przodu mamy duże możliwości i może bym spróbował z Rodriguezem w miejscu Kozubala.

Odpowiedz
Mońka był powiedzmy, że 3-4 stoperem przed poprzednim sezonem i wobec kontuzji Douglasa i tego co wyprawiał Skrzypczak dostał szansę bo tak naprawdę musiał.
Gisli jeżeli rozpatrujemy go na pozycję 6-8 to w tej chwili jest w kolejce za: Kozubalem, Pablo, Murasiem i Filipem. Tu za bardzo nie ma gdzie się wbić. Ja wiem, że Karol zaczynałby też z tego pułapu, ale ma potencjał i umiejętności żeby zostać 3-4 na tej liście, a Gisli obawiam się, że już wyżej nie podskoczy.

Odpowiedz
Raczej blubry niż faktycznie coś poważnego.
Lech jest zainteresowany zawodnikiem Joni Montiel, pozycja ofensywny pomocnik. Obecnie Qarabach

Odpowiedz
Zobaczymy ile w tym prawdy, Kazachowie informują, że był kontakt z naszej strony a Janczyk twierdzi, że nie.

Odpowiedz
(28-07-2026, 11:45)Antonio napisał(a): Szkoda, że pominąłeś wstępne założenie gdy jeden i drugi byli/są niewiadomą. Bez tego nie ma sensu porównywać piłkarza który grał i coś tam wniósł do gracza który niczego nie wniósł bo tutaj nie grał (jeszcze).

racja - chyba nie zrozumiałem intencji w tym pytaniu.

to jak porównuje obu zanim wrócą do nas (trudne), to Dawid był/jest większą niewiadomą ze względu na bycie po kontuzji. w samej jakości jako takiej (jakość ligi, pozycja w zespole - bez ostatniej przygody w Turcji) - zdecydowanie na plus Karol

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: Chaos, pacal, 27 gości