Liczba postów: 1,361
Liczba wątków: 0
Reputacja:
32
Niels na konfie to wrak człowieka.
Liczba postów: 2,217
Liczba wątków: 18
Reputacja:
94
01-08-2026, 20:44
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-08-2026, 20:47 przez Mosina.)
taki niewygodny mecz, 2 dni przerwy (pełne) na regenerację, niby trzeba pojechać i zrobić swoje ale jak się nie uda to będzie przedłużenie traumy ze środy. Tak więc - super że się udało. Dużo zmian - 6, szybka kontuzja Jagiełły, wysoka temperatura, zachwalane boisko sam nie wiem za co - bo piłka podskakiwała. Ale po kolei:
* Agnero, musi grać częściej i dłużej, dziś oprócz super bramki nawet fajnie rozgrywał z kolegami
* Saddamayesh - pech przy przewrotce, szczęście przy strzale - tak sobie pomyślałem że "coś takiego" nie chciało się uśmiechnąć w środę. dobry występ
* Hakkans - dobra zmiana, szkoda strzału w słupek
* Gumny - jak wyżej, szczególnie jemu kasta by się bardzo przydała na podbudowanie
* Wallemark na środkach usypiających
* Moutinho poprawnie - nie wiem czemu został zmieniony. Akurat Joel miał dwie obcinki w pierwszej połowie, To samo Skrzypa. Zresztą Gurgul i Skrzypa do spółki zawalili gola - jeden za daleko od dośrodkowującego - drugi znowu ze złej strony zawodnika wchodzącego na główkę
* Lis dobrze - jeden trudny strzał obroniony, do tego dobre wyjścia, dobre rozegrania, znowu mógł mieć asystę po podaniu długim do Palmy. Widać że coraz piewnie czują się wszyscy tam z tyłu w rozegraniu od bramki
* Pablo - jak zwykle szarpał, i jak sobie wyszarpał 1:1 to źle strzelił
Ogólnie to Wieczysta miała za dużo sytuacji - za dużo prawie setek. Z tego xG = 1 ale niskie zGOT - więc nie dowieźli remisu.
Wkurzył w końcówce Joel, 92 min - koledzy mądrze grają piłką z lewej strony, przerzut do niego - a on od razu wrzutka na pole karne, czyli danie przeciwnkowi jeszcze 2 min na akcję. po co? Ogólnie bardzo dziś słabo.
Wszyscy padli po meczu - warunki były afrykańskie. Cieszą 3 pkt po prostu.
PS - chyba Królewski zabrał ze stadionu nagłośnienie, to jest skandal żeby nie było słychać o co dziennikarze pytają na konferencji
Liczba postów: 920
Liczba wątków: 1
Reputacja:
38
A ten Jagiełło jest naszym najlepszym zawodnikiem na jakiej podstawie?
Liczba postów: 480
Reputacja:
17
Agnero, super do momentu jak mu starczyło sił. Tak od 60min praktycznie skończył presować i dobiegać do przeciwnika tylko się snuł. Myślałem, że komu jak komu ale że jemu warunki pogodowe nie będą przeszkadzać. No i brakuje mu spokoju w sytuacjach sam na sam.
Musi grać częściej i albo wchodzić na 30min albo schodzić w 60min
Liczba postów: 1,361
Reputacja:
32
Agnero musi grać bo nam się finanse nie zepną.
Liczba postów: 8
Reputacja:
0
Ufffff dziś najważniejsze były 3 punkty, aby szybko wejść na zwycięską ścieżkę po środzie. Porażka mogłaby jeszcze bardziej podłamać zespół. Ale jakieś większe wnioski ciężko wyciągać po takim meczu. Trochę dziwią mnie komentarze, że mamy krótką ławkę. Nie przesadzajmy, bo to nadal Lech i nadal ekstraklasa i nie będziemy mieć zmienników na każdej pozycji za kilka baniek. W moim odczuciu kadra jest wystarczająca, aby grać w LE i bić się o mistrza w ekstraklasie. Wiadomo każdy marzył o LM i sposób pożegnania z nią był kompromitujący, ale jak finalnie skończymy w LE i w grudniu w czubie tabeli to będę zadowolony. Tak jak ktoś pisał LKE już lekko męczy i nudzi... Również jestem zaniepokojony postawą Palmy. Byłem jego ogromnym zwolennikiem w poprzednim sezonie i spadek formy na wiosnę tłumaczyłem sobie tym, że może nie jest w stanie wydobyć z siebie maksimum jak nie ma pewności, że tu zostanie i po podpisaniu kontraktu to się zmieni i odpali jeszcze mocniej. A tu narazie wielkie rozczarowanie...