Liczba postów: 1,360
Liczba wątków: 0
Reputacja:
32
Dokładnie. Robi się za to luka na środku a Thórdarson wygląda fatalnie.
Co do Pabla. Ja zwracam na niego szczególną uwagę i naprawdę - powinien mieć już conajmniej tyle asyst ile meczów rozegraliśmy. I najmniej jest jego winy w tej sytuacji.
Liczba postów: 367
Liczba wątków: 5
Reputacja:
7
Zagraliśmy 3 skrzydłowymi bo mamy braki w środku pola, na ten moment ani porządnego defensywnego pomocnika, ani typowej 10. Jedna kontuzja w środku pola sprawi, że i tu zaraz zacznie się szycie zawodnikami z innych pozycji bo Gisli w tej chwili nie wygląda na zawodnika godnego gry w Lechu Poznań.
Nasz Kolejorz to Nasze życie!
Liczba postów: 1,809
Liczba wątków: 15
Reputacja:
70
02-08-2026, 06:07
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-08-2026, 06:58 przez strzelisty jupiter.)
@Antonio
Na papierze jest to komfortowa sytuacja, ale ja napisałem o nie komfortowej budowie skrzydeł, co oznacza że mamy piłkarzy zapalników. Co przez to rozumiem?
- Palma - bez kontuzji, ale miewa mecze bez błysku (tu nie mam zastrzeżeń, bo cały czas do dyspozycji trenera i wiem, że będzie grał na miarę naszych oczekiwań),
- Wålemark - nie dość że podatny na kontuzje, to jeszcze gra w kratkę jak Palma (znowu wypadnie na długo i sanki),
- Håkans - nie przekonuje mnie kompletnie piłkarsko od samego początku, kojarzy mi się z bieganiem i to wszystko (jest to dla mnie max rezerwowy na Ekstraklasę), długo go też nie było z powodów zdrowotnych, znów coś złapie i będzie kolejny minus jeden,
- Sayyadmanesh - piłkarsko nadal wielka niewiadoma, miewa przebłyski, byłem jednak przeciwny temu transferowi głównie ze względu na historię kontuzji (jest to kolejny skrzydłowy po Wålemarku, Håkansie i Gholizadehu, który ma kruche zdrowie - czyli mamy obecnie czterech! takich piłkarzy na skrzydle),
- Bengtsson - niech chłopak wróci jak najszybciej, tu jest moim zdaniem niezła jakość i ze zdrowiem dotąd było spoko.
Z tego powodu napisałem, że konstrukcja skrzydeł jest lipna. Za dużo zdrowotnych zapalników, a sezon długi i zapewne granie dwa razy w tygodniu pewnie minimum do lutego. Będziemy cierpieć na bokach, kombinować, szukać kwadratowych jaj typu Pereira.
Gdyby był jeszcze chociaż opcją ten Lisman lub kolejny młody czekał w blokach. Ale to jest wszystko co mamy.
Liczba postów: 1,360
Liczba wątków: 0
Reputacja:
32
Dopóty się nie dowiemy, czy jakiś młody czeka w blokach dopóki ktoś młodego nie wyciągnie z rezerw. Teraz wzięli Bartczaka na lewą obronę i się okazało, że daje radę. A na skrzydle ponoć hasa Stankiewicz, reprezentant. Zresztą mecz z Aarhus powinien dać trochę inspiracji, tam chyba młodych nie głaszczą tylko traktują ich jak normalnych piłkarzy.
Reputacja:
70
02-08-2026, 07:04
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-08-2026, 07:22 przez strzelisty jupiter.)
Skoro jest Stankiewicz, a my słyniemy z wprowadzania młodzieży, to wytłumacz mi dlaczego nie ma go nawet na ławce zarówno w meczu z Cracovią, jak i Wieczystą. W obu spotkaniach mieliśmy w rezerwie jednego piłkarza mniej niż przeciwnicy, a we wczorajszym spotkaniu przez ostatni kwadrans z lekkim okładem po skrzydełku hasał Gumny na zmianę z Pereirą. Na ławce mieliśmy tylko jedynego Håkansa ze skrzydłowych. Idealna okazja by młody pokopał w sytuacji, gdy czekamy na Bengtssona.
Reputacja:
70
Brawo. Rezerwy zawsze powinny być priorytetem w sytuacji, gdy w pierwszej drużynie kontuzjowany jest zmiennik na daną pozycję, a na ławce siedzi tylko Håkans. Przy całym szacunku dla Victorii Września, z którą ten Stankiewicz się kopał po czołach.