Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 1.6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transferowe 2026
Tryb drzewa
Muraś jest za Oumę, a dokładniej to odwrotnie

Odpowiedz
(03-08-2026, 07:54)rojber napisał(a): I rzekomo mają od razu wypożyczyć Mońke do Europy.

To proponuję wypożyczenie do Lecha Poznań do końca sezonu.

Odpowiedz
Tak jako ciekawostka: Wg Włodarczyka Espanyol Barcelona rozmawiał z przedstawicielami Mońki. Kontakty dotyczyły dwóch kwot: najpierw 6 mln euro i bonusów, a później, pod koniec lipca, ponad 8 mln EUR. Ostatecznie żadna z wymienionych ofert nie dotarła jednak do klubu bo Lech nie chciał podjąć rozmowy o tego typu kwotach.

Odpowiedz
To jest bez sensu bo Mońka się u Nas wypromuje i pójdzie dalej za grube siano. Lepiej od razu do Europy go sprzedać od Nas.

Odpowiedz
Mońka na dziś dla takich klubów jest mitycznym potencjałem. Żeby zwiększyć i uwiarygodnić jego wartość, musimy grać LE, bo na LK nikt poważny nie patrzy (patrz Pululu), do tego nie tylko grać, ale grać dobrze - jak będziemy tracić 3-5 goli w domu, to wartość raczej obrońcy środkowego nie wzrośnie. No i jeszcze kadra - Urban nie wiem, mam mieszane uczucia - Kapustka - good dla niego, z Lecha nie ma nikogo (poza Mrozkiem do podawania piłek). Ale gdyby się przebił do kilku meczów repry, to też by podbijało jego wartość.
Reasumując, wydaje się dobrym pomysłem odrzucać 8 mln ofert, ale też pewnie dużo będzie zależało od tego, w jakim pucharze wylądujemy. Mamy tradycyjnie "super" losowanie - więc może los być złośliwy i trzeba będzie z budżetu wymazywać gumką co niektóre kwoty.

Odpowiedz
Mońka jak się wypowiadał to chce grać, realnie walczyć o grę w pierwszym składzie w nowym klubie. Jak go kupi duży klub od nas za kwotę 12-15-20 mln EUR to pewnie nie pogra. Inne kluby rzucają "śmiesznymi" kwotami (jak dla nas którzy chcieliby za niego wyciągnąć kilkanaście mln - co najmniej). Opcja sprzedaży za kilkanaście z powrotnym wypożyczeniem (vide Moder) byłaby chyba najlepsza. Ale taki Espanyol jakby dał 10 plus 30% od następnego transferu to chyba nasi by nad tym usiedli. Ma potencjał na sprzedaż za grube siano ale czy z Lecha od razu? To musiałoby być okraszone dobrymi występami w LM (już po ptokach) albo bardzo dobrymi w LE. A jak LE zweryfikuje młodego negatywnie to Europa może się wypiąć na "dobrego/średniego" obrońcę których pewnie jest sporo i za rok dawać max 6mln

Odpowiedz
No to nie odjedzie nigdzie grać w pierwszym składzie bo mocni nie dadzą go do jedynki a jak ma się kopać w średniaku to nikt tyle ile chcemy nie zapłaci.

W budżet mieliśmy wpisane LKE więc tam musimy grać.

Odpowiedz
Ciekawe podejście do finansów masz.

Odpowiedz
Kurde ja bym tego Karola brał jednak. Bo znając nasze szczęście to po sierpniowym maratonie to kilku piłkarzy wyleci. Nie wierzę, że zdrowi będą zarówno i Hakans i Walemark. Sto procent, że któryś naciągnie sobie mięsień czy chuj wie co jakby to napisał Skorpion.

Niestety szansę na transfery, póki nie będzie pucharów, to tak jak piszę Sułtan są zerowe.

Odpowiedz
Ale zajebiście szybko balonik pękł

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: adampaw, 10 gości