Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 1.6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transferowe 2026
Tryb drzewa
Jasne, rozumiem ten punkt widzenia. Pablo często myśli szybciej, odważniej niż reszta i stąd czasem "dziwne" zagrania, bo ktoś czegoś nie ogarnął. Natomiast jego wielkim plusem jest dynamizowanie akcji, a kogoś takiego BARDZO potrzebujemy w rozegraniu. Być może faktycznie powinien być grany na 8-ce, w parze z takim Berggrenem/Murawskim. Jagiełło też wypada zresztą lepiej na 10-tce, gdzie można ukryć jego jednostajność tempa i też taki trochę pozorny pressing.
Bardzo szkoda, że Antek ostatnio jest sporym hamulcowym gry. Gra na 8-ce, powinien być odważniejszy, a ostatnio spowalnia straszliwie, w ogóle Lech bardzo spowalnia rozegranie, nie wiem z czego to wynika, fizyczność jest problemem na początku sezonu? Nie wiem dlaczego tak.

Odpowiedz
To, że ma dziwne pomysły to akurat na plus, bo na pewno je pokazuje w treningu również. I czepianie się go jest bez sensu bo jest najbardziej zaangażowanym piłkarzem Lecha, w przeciwieństwie np.: do Palmy, który jest chyba obrażony na grę w Lechu i to na skrzydle.

Odpowiedz
No nie, właśnie to nie jest tak, że on myśli i działa za szybko dla Palmy, Walemarka, Sayadmanesha czy Ishaka. On już blisko pola karnego podejmuje złe decyzje - a to poda po zamkniętej linii, nie widząc lepiej ustawionego skrzydła, albo tak jak bodajże dwukrotnie wczoraj, właśnie spowolnił akcję przed strzałem. Dodatkowo najczęściej pcha się w środek gdzie jest tłum. Jego mobilność przydaje się do 20-25m przed bramką przeciwnika, później już nie wie co zrobić z piłką, a już na pewno jak dobrze uderzyć.
Co do tego zaangażowania - ja wiem, że Palma będzie miał u wielu pod górkę, bo w swojej szczytowej formie, do której ma teraz daleko, pokazał coś, czego dawno w Ekstraklasie nie widzieliśmy. Ale zarzucanie mu, że się nie angażuje to przesada. Polecam porównać, nawet na przykładzie meczu z Wieczystą, jak wracał do obrony i pressował, gdzie się ustawiał, do tego, co robi w tym zakresie Walemark, a nawet nowy Iranczyk.
Podsumowując - nie liczę na przyjście 10, w zwiazku z tym chciałbym, żebyśmy grali w zestawieniu Leo-Palma-Sayadmanesh/Walemark, a za nimi Berggren/Muraś z Jagiełło/Rodriguezem, zależnie od przeciwnika. Czasem natomiast powtórzyłbym wczorajszy manewr, Ishak za plecami Agnero, na lewej Palma/Leo.

Odpowiedz
Tym razem znowuż mam podobne odczucie. I w akcjach Pablo przed samym polem karnym ja właśnie bym paradoksalnie powiedział, że działa za wolno. Dobrym tego przykładem jest akcja z Farerami, gdzie zbierał się do strzału jakieś 5 minut. 

Wiem, że się powtarzam, ale nam potrzeba kogoś takiego jak Sousa, który na bardzo małej przestrzeni, w bardzo szybki sposób popchnie akcje "koronkową" do przodu robiąc przewagę. Pablo nie ma tego na poziomie wystarczająco wysokim, kiedy musimy grać na małej przestrzeni przy przeciwnikach, którzy mają autobus w bramce. 

I wiecie, myślę, że w innych drużynach w lidze sprawdziłby się lepiej na tej pozycji. Ale no u nas jest tak, że wszyscy zazwyczaj bronią bardzo głęboko i potem jest dupa z majonezem. Jest bardzo mało miejsca i masz bardzo mało czasu. 

A na ósemce Pablo ma taką fajną cechę, czego nie ma np. Filip, że faktycznie potrafi szybko i zgrabnie odebrać piłkę i jednocześnie napędzić akcje do przodu bez faulu. I tak w środku pola, kiedy odbierze i podholuje piłkę to jest często fajny tego efekt. I tutaj bym się go trzymał. 

No a póki nie ma nowej dziesiątki i pewnie nie będzie. To opcja z Palmą lub Walemark na tej pozycji jest optymalna. Plus serio dałbym tego Palmę na dziesiątkę kilka razy, może tam mu się uda trochę odblokowac.

Odpowiedz
@Kefas9494
Nie cytuj całego posta, który jest bezpośrednio nad Twoim. Wiara się zaskroluje na śmierć.
EOT

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 18 gości