Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Lech Poznań - Cracovia Kraków 21.04.2025 20.15
Tryb drzewa
To była ironia, po prostu często padał argument że tu nie może przyjść napastnik podobnej klasy bo zawsze któryś będzie musiał siedzieć na ławce

Odpowiedz
(22-04-2025, 10:09)Antonio napisał(a):
(21-04-2025, 22:39)joseph napisał(a): Gugus, bo to tak trzeba rytualnie, plemienny zew.

BTW. Chciałbym u nas Kallmana. Niesamowicie szuka go piłka i ma taką przebitkową czutkę gry, Ale, tak wiem, nie bierzemy  z ligi, bo Chodyny, Roche i sryny.

Z tą różnicą, że Kallman gra w Ekstraklasie trzeci sezon i jest to jego kolejny dobry sezon. Jest też reprezentantem swojego kraju. Nie jest też polskim "wonderkidem" z 3 bramkami i 2 asystami który robi wiatr i wszyscy robią z niego gwiazdę by później odbiła mu sodówka. 
Kolejna sprawa, że jest gościem ze Skandynawii a Skandynawia i Lech to bardzo często dobre połączenie. 
No i nie kosztuje 1,5 mln europejskiej waluty.

No, jak Fiabema, Elias i paru innych.  Cudowne uproszczenia i generalizacje. Też tak umiem. W ten sposób to można wszystko udowodnić. Pod tezę. Ale żeby nie było: ja nie uważam, że mam monopol na prawdę. Możliwe, że się mylę, co do potencjału Fornalczyka. Ale nie robię sztucznych założeń i nie udowadniam niczego na siłę. Bo chyba nie chcesz mi powiedzieć, że Peszko przed przyjściem do Lecha  tez był "polskim "wonderkidem" z 3 bramkami i 2 asystami który robi wiatr?

BTW. Skąd bierzecie te 1, 5 miliona? Dobrasz podawał, że to być może jest POD 1,2 miliona - ale może być i mniej. A  na pewno nie więcej.

Odpowiedz
Wartość pieniądza tak poszła na łeb, że nawet te półtorej miliona to żadne bejmy w obecnym piłkarstwie, nawet w ligach ze słabszych piłkarsko krajów.

Odpowiedz
Wiemy co gra Fornalczyk wiemy co potrafi. Można go obejrzeć. Liczby ma takie sobie ale coś tam potrafi. A jak mamy wydać 1.2 miliona na Labambę o którym nikt nic nie wie?

Odpowiedz
Szczerze - Kallman to chyba byłby idealny transfer, i zarząd celuje w ten profil napastnika, bo ten cały Heggebo podobnie wyglądał. Trochę taki "vibe" Sadajewa.

Kończąc inwazję blubrów transferowych na wątek meczowy - zauwazmy: grę ciągną trzy najdrozsze transfery w historii Lecha. Osobiście - czekałem na ten moment.

Odpowiedz
(22-04-2025, 22:09)joseph napisał(a):
(22-04-2025, 10:09)Antonio napisał(a):
(21-04-2025, 22:39)joseph napisał(a): Gugus, bo to tak trzeba rytualnie, plemienny zew.

BTW. Chciałbym u nas Kallmana. Niesamowicie szuka go piłka i ma taką przebitkową czutkę gry, Ale, tak wiem, nie bierzemy  z ligi, bo Chodyny, Roche i sryny.

Z tą różnicą, że Kallman gra w Ekstraklasie trzeci sezon i jest to jego kolejny dobry sezon. Jest też reprezentantem swojego kraju. Nie jest też polskim "wonderkidem" z 3 bramkami i 2 asystami który robi wiatr i wszyscy robią z niego gwiazdę by później odbiła mu sodówka. 
Kolejna sprawa, że jest gościem ze Skandynawii a Skandynawia i Lech to bardzo często dobre połączenie. 
No i nie kosztuje 1,5 mln europejskiej waluty.

No, jak Fiabema, Elias i paru innych.  Cudowne uproszczenia i generalizacje. Też tak umiem. W ten sposób to można wszystko udowodnić. Pod tezę. Ale żeby nie było: ja nie uważam, że mam monopol na prawdę. Możliwe, że się mylę, co do potencjału Fornalczyka. Ale nie robię sztucznych założeń i nie udowadniam niczego na siłę. Bo chyba nie chcesz mi powiedzieć, że Peszko przed przyjściem do Lecha  tez był "polskim "wonderkidem" z 3 bramkami i 2 asystami który robi wiatr?

BTW. Skąd bierzecie te 1, 5 miliona? Dobrasz podawał, że to być może jest POD 1,2 miliona - ale może być i mniej. A  na pewno nie więcej.
Gdyby Fornalczyk miał teraz 16 bramek i 10 asyst w I lidze a do tego kończyłby mu się kontrakt to można by się zastanowić bo i ryzyko niewielkie. 
Dzisiaj, 23 letni Fornalczyk rozgrywa "fenomenalny" sezon w koronie okraszony 3 bramkami i 2 asystami, kosztuje ponad milion euro. 
Ja bym wolał, żeby Lech sięgnął po Jóźwiaka, Skórasia, Puchacza zamiast patrzeć w kierunku odstrzału ze śledziejewa po jednym sezonie z "genialnymi" liczbami i wiatrem kieleckim.

Odpowiedz
Antonio, ja tez bym wolał Skorasia (Jóźwiaka już może niekoniecznie).  Nie twierdzę, że Fornalczyk (nawiasem  mówiąc  w styczniu skończył 22 lata nie 23) będzie nadwiślańską odpowiedzią na Yamala, ale śledzę dość uważnie m.in. mecze Korony i widzę co gra. Na pewno to nie jest to  tylko szybkobiegacz w stylu Hakansa czy innego Jakuba Koseckiego .  To nieprawdziwe uproszczenie. Dawno nie widziałem w naszej lidze piłkarza  z tak soczystym uderzeniem,. Nie jest to też typ skrzydłowego w stylu kick and rush. Gra o wiele bardziej kmobinacyjnie. Ja widzę  w nim potencjał peszkopodobny, ale to tylko moja opinia.  Ryzyko moim zdaniem niewielkie, bo jest w takim wieku, że jeszcze może się sporo rozwinąć i D ASIE na nim zarobić. Vide przykład Slisza.

Odpowiedz
Proponuje aby dalsze wywody transferowe kontynuować w dedykowanym do tego temacie. Tutaj wątek meczowy nam się mocno rozjechał.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 2 gości