Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 4 głosów - średnia: 1.25
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: GKS Katowice - Lech Poznań 18.05.2025 17:30
Tryb drzewa
O fecie na MTK trzy lata temu info pojawiło się bezpośrednio przed meczem. To było chyba 1-2 dni wcześniej, ale wtedy mieliśmy już klepniętego mistrza. Nie pamiętam, jak to było np. w 2015 roku, gdy podobnie jak obecnie, dopiero w ostatnim meczu zapewnialiśmy sobie majstra. Czy wtedy w ogóle było info o fecie?

Odpowiedz
(18-05-2025, 21:31)joseph napisał(a): Hmmm... a może Hoticia zostawić i przekwalifikować na środek pomocy?  Tylko, że trzeba byłoby dotrzeć do jego rudej dyńki.
A tak w ogole, jak na ten kadrowy szpital, jak obecnie, to i tak wyciagamy max.
Carstensen na lewą obronę, Douglas do pary Miliciem - dzis bardzo dobra zmiana - to chyba koniecznosc przed Piastem.

Hotic 1/3 swej kariery grał na środku pomocy, więc teoretycznie nie trzeba "docierać". [EDIT] oglądam tę powtórkę "faulu" Girgula - no nie, w życiu tam karnego nie ma, był kontakt z nogami - ale delikatny, i co najwazniejsze PO kontakcie z piłką. To musiałoby byc jakieś agresywne, niebezpieczne wejście, żeby po wybiciu piłki zakwalifikować kontakz z nogami jako faul.

Odpowiedz
Ale tam nie było kontaktu z piłką. To znaczy był, ale w pierwszym tempie, gdy Gurgul robiąc wślizg, nie trafia w piłkę, a ta, przypadkowo odbija mu się od pięty. Wtedy ponawia interwencję, gdy piłka jest już poza jego zasięgiem i....No i tutaj mam teraz, po obejrzeniu powtórki, wątpliwości, ponieważ jakby nie patrzeć, przeszkadza Wasielewskiemu w dojściu do piłki. Gdyby ten drugi nie zwolnił, praktycznie zatrzymując się, tylko poszedł w tempie do piłki, przewracają się, odbiór sytuacji byłby czystszy na naszą niekorzyść. A tak to wyszło to ślamazarnie, na zwolnionym obrotach, więc skończyło się, jak skończyło. Tak czy siak, szczęście oddało nam to, co wiele razy w ciągu sezonu odebrało, dając karne z kapelusza Rakowowi, jak chociażby w Białymstoku, po ewidentnym padolino:-)

Obejrzałem też powtórkę sytuacji z Walemarkiem i podtrzymuję to, co napisałem. Padolino. Ręką Gieksiarza faktycznie poszła na jego plecy, ale to był dotyk, o ile w ogóle był, bo ten ostatni cofnął tą rękę od razu. Nie widziałem tam żadnego pchnięcia i biorę pod uwagę to, że Walemark był rozpędzony. Jego protesty też były takie jakby przytłumione, bardziej proforma, niż jakby miał być faktycznie wzburzony błędną interwencją sędziego.

Odpowiedz
Nie ma szans na anulowanie ŻK dla Patricka. Dał podstawy, żeby mu dać te żółtko, bo po prostu poczuł dotyk i się rzucił. VAR by to cofnął, gdyby Frankowski gwizdnął. Natomiast, Frankowskiemu nic by też nie zostało zarzucone, gdyby puścił grę dalej i nie ukarał napomnieniem, bo to nie było zero-jeden "clear padolino", z drugiej strony też nic mu nie można zarzucić, że jednak dał mu kartkę, więc tutaj na komisję ligi bym nie liczył- nie cofną tego.

Odpowiedz
Szkoda braku Walemarka. Przewiduję nerwówę, a on jest jednym z trzech naszych piłkarzy, którzy potrafią ukręcić z gówna bicz i samemu wygrać mecz - oby pozostali dwaj (Sousa i Ali) byli w pełni sił.

Swoją drogą martwi i zastanawia to, że Ali wciąż nie ma sił na pełne 90 minut. Czy już czas się pogodzić z tym, i że w 60-70 minucie trzeba go zawsze zmieniać?

Odpowiedz
Pytanie, czy jest u nas drugi taki zawodnik, który daje tyle w ofensywie, równocześnie zapierdalając przy każdej akcji w obronie? Wtedy będziemy mogli porównać, który lepiej wytrzymuje kondycyjnie.

Odpowiedz
Na ostatnie 8 spotkan 2 remisy 6 zwycięstw. Albo już się zaczęło palić i większa spina byla albo może to tak miało być? Zimą dołożyli do pieca żeby końcówkę dać radę i stąd początek rundy nie najlepszy? Oby tak bylo i na koniec zjemy piasta żeby wspólnie świętować sukcesWink

Odpowiedz
Co do żółtej Walemarka - z trybuny miałem wrażenie, że sędzia z jednej strony pokazał kartkę za symulkę, ale jednocześnie liniowy pokazał spalonego przy podaniu Sousy do Patrika.

Odpowiedz
Na moje oko, to Walemark miał jeszcze ze 2 metry zapasu do spalonego:-)

Na moje oko, to Walemark miał jeszcze ze 2 metry zapasu do spalonego:-)

Chciałem jeszcze zwrócić uwagę, że przy pierwszej bramce bardzo słabo zachował się Joel. On ten strzał spokojnie mógł zablokować, ale cofnął nogę. Parę chwil później sprowokował sytuację, w której mogliśmy stracić drugą bramkę. To było to zamieszanie, po którym sprawdzany był przez VAR potencjalny karny dla GKS. Joel nie trafił tam w piłkę, którą powinien wybić. W tej samej akcji spanikował też Mońka, który też nie wybił prostej piłki i zrobił się ogromny smród. Mońka miał też ze 2-3 bardzo złe zagrania w okolicach środka boiska, gdy niedokładnie zagrywał proste piłki i GKS wychodził w przewadze na naszą bramkę. Ogólnie nie wyglądał wczoraj pewnie.

Odpowiedz
Czyli coś musiało mi się przewidzieć w takim razie Smile

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 2 gości