Liczba postów: 245
Liczba wątków: 2
Reputacja:
12
Eeee tam, zaraz tu usłyszysz, że Frederiksen to trener cienki jak stringi Dody, zupełnie sobie nie radzi mimo szpitala w drużynie, na dodatek nie tarza się i nie defekuje przy linii bocznej jak Feio, a tak w ogóle dwukrotne odrabianie strat to żadne odrabianie, się nie liczy. Taki klimat.
Liczba postów: 430
Liczba wątków: 6
Reputacja:
7
Wiem. Ale próbuje wyrobić swoje zdanie. Tzn myślę że je mam. Oraz słucham innych bo ja ciągle tyle nie widzę co jednak inni trenerzy. A to że u nas głosy będą podzielone to nawet dobrze. Byle dyskusja była rzeczowa i konstruktywna
Liczba postów: 52
Liczba wątków: 0
Reputacja:
1
Jedne co można mu zarzucić jeśli w ogóle jemu to sraczka gdy tracimy pierwsi bramkę na wyjazdach.Były mecze gdzie rozjeżdżaliśmy rywali w pył czy kompromitacje jak w PP ale całościowo jest całkiem dobrze.Ciężko obwiniać trenera za stratę bramki w Radomiu czy podarowany gol w Katowicach.Przy szklanych zawodnikach jakich dostał(całkiem dobrych) i z których może korzystać raz na 3 mecze wykręcił wynik.Jeszcze pytanie czy to nie umiejętności indywidualne poszczególnych zawodników ratują jego pozycję ale to już dalekie myślenie chyba
Liczba postów: 316
Liczba wątków: 0
Reputacja:
6
"To jest brylant. To jest super talent. My też chcielibyśmy, żeby Lewandowski był takim talentem. Kagawa jest takim super talentem, ale Lewandowski nie jest.
My dziennikarz, kibice, mamy potrzebę gwiazd, ale życie czasami to weryfikuje"
Zastrzegam, że nie znam całego kontekstu.
Liczba postów: 798
Liczba wątków: 3
Reputacja:
6
Świętowanie, świętowaniem ale czas brać się do roboty. Aby za rok pojawił się 10 tytuł i upragniona złota gwiazdka!
Sztab wzmocnić kimś od stałych fragmentów gry bo to jest dramat.
No i wzmocnić drużynę. Podstawa to wykupienie Carstensena. To jest koks.
Liczba postów: 245
Reputacja:
12
Bardzo fajna rozmowa w Biznes Klasie z Papą Rutkowskim. Nawet jeśli odsączymy i trochę korpomowy i trochę PR-u (zbieżność inicjałów tylko trochę przypadkowa), to i tak jest tam mnóstwo ciekawych smaczków do wyciągnięcia, No i ogólnie senior sprawia wrażenie całkiem ogarniętego piłkarsko gościa.
Liczba postów: 144
Liczba wątków: 1
Reputacja:
5
To może na emeryturze zacznie się bawić trochę w piłkę nożną ?
Liczba postów: 53
Reputacja:
2
A ja odrobinę wrzucę kamyczek do ogródka forum...
Bo odrobinę doceniłbym wyśmiewanych tu wszem i wobec włodarzy. Bo ściąganie graczy kalibru Sousy czy Gholizadeha, wypożyczanie takich zawodników jak Carstensen czy Walemark, podpisywanie takich przedłużeń jak Pereira i przede wszystkim Ishak, czy wcześniej Karlstroem, utrzymywanie na wiele, wiele sezonów trzonów kadry jak Salamon, Milić, Murawski, podpisywanie zawodnika kalibru Walemarka na kontrakt na pieprzone 4,5 roku to nie jest do cholery codzienność w jakimkolwiek innym polskim klubie.
Jasne, nie da się zapomnieć o casusie Rumaka. To jest ciężkie do przełknięcia i do tzw. nieodzobaczenia. To był jakiś wyższy poziom odklejenia w naprawdę ogólnie dobrym okresie klubu. Nie przekreślałbym jednak dorobku ostatnich 4 sezonów jedną odklejką. To raczej otrzeźwienie, że stare demony zawsze się mogą czaić i uderzyć. Ale nie uważam, że progres ostatnich sezonów jest tylko i wyłącznie wynikiem przypadku. W jakimś stopniu jest to też wynik uczenia się na błędach i też jest to wynik podjęcia ryzyka. Za to należy się zarządowi przynajmniej małe wotum zaufania na najbliższy sezon.
PS. Bardzo mam nadzieję, że mamy wyższe ambicje transferowe niż te kilka nazwisk, które sie przewinęło w ostatnich 48 h. Zwłaszcza gdy nasza pozycja negocjacyjna po wczorajszym ostatnim gwizdku stała się ugruntowana i całkiem mocna.
PS2. Odklejmy łatkę przegrywów od Lecha. Są lepsze kluby na to. My dwa razy dowieźliśmy w świetnym stylu tytuł, o który trzeba było walczyć na żyletki. W ostatnich 4 sezonach.