Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 2.33
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Europejskie puchary 2025/26
Tryb drzewa
Ludzieeeeeeee. Skończcie z tym stawianiem punktów rankingowych nad prestiżem i kasą z LM. Przecież to jest jakiś obłęd. Wchodząc do LE albo LKE dostaje się ochłapy w porównaniu do kasy z LM. Za sam awans do LM dostaje się 6 punktów do rankingu,

Co Ci po tych punktach rankingowych? Patrząc na obecny sezon, w czwartej rundzie eLM mamy taki podział na chwilę obecną:
rozstawieni: Bodo, Kopenhaga, Crvena, Feencvaros, Celtic
nierozstawieni: Maccabi Tel Aviv, Slavan Bratysława, Basel, Qarabag, Sturm Graz

Oczywiście to przy założeniu, że wszystkie wymienione drużyny z rozstawionych, dochodzą do 4 .rundy. I teraz chcesz poświęcić emocje z gry w LM, kilkadziesiąt milionów EUR, za które naprawdę można wzmocnić drużynę, żeby za rok, dwa albo trzy móc grać z Basel zamiast z Ferencvarosem? Przecież te różnice między rozstawionymi a nierozstawionymi są praktycznie niezauważalne, a już na pewno nie decydujące. W takich eliminacjach najważniejsze jest trafić z formę drużyny. To jest istota. Nie pamiętasz już naszych potyczek z Qarabagiem albo Trnawą? Myślisz, że z formą z tamtych meczów mielibyśmy co szukać w eLM, będąc tam rozstawionym? A w drugą stronę porażki Bodo z nami i Legią? Norwegowie pomimo świetnego rankingu jeszcze do tej LM nie awansowali...

Odpowiedz
(26-05-2025, 13:40)Icek napisał(a): Tam jest taki hajs, że te "jakieś 2 pkt" nie byłyby żadnym języczkiem uwagi.

prawda, to bardziej po to żeby nie było że "nic nie ugraliśmy" Smile

Odpowiedz
Najważniejsze są wzmocnienia. Bez wzmocnień to będzie bardzo trudno zrobić cokolwiek.

Odpowiedz
Rankingi czy zwycięstwa w grupie możemy sobie chcieć jak już zaliczymy tę Ligę Mistrzów Smile Chcę dożyć tego.

Odpowiedz
Najgorsze jest to że przygotowanie drużyny skończy się jak zawsze.

Odpowiedz
To realnie już jutro powinna paść deklaracja, że nikt nie odchodzi. Kupują Castensena a przez najbliższe dwa tygodnie trafiają do Nas. LO z prawdziwego zdarzenia. ŚP na poziomie. Skrzydłowy kozak jak Walemark ale od razu trafiony. I napastnik który jest zdolny posadzić na ławce Kapitana.
Wtedy można gadać o LM. Wiadomo każdy chciałby zagrać ale. Jak na razie jest cisza co do przyjść.

Odpowiedz
Nikt tam nie da za Carstensena 1.5 mln euro skoro za darmo będzie do wzięcia Irańczyk, który kończy przygodę w Dinamo Zagrzeb. Dużo się ostatnio o tym spekuluje, agentem piłkarza jest agent Aliego, do tego niby sam Ali namawia gościa na przeprowadzkę do Poznania. Co do napastnika to Borek coś tam przebąkiwał, że może wrócić do Lecha Dawid Kownacki.
Ja osobiście fajerwerków bym się nie spodziewał w przypadku transferów IN.

Odpowiedz
Powrót Kownasia i Linettego to było by coś.
Ale dla mnie priorytet to wykup Carstensena. Takiego uniwersalnego a przy tym dobrego zawodnika nie było tu dawno.

Odpowiedz
Ja też wolę Carstensena niż aminowego Irańczyka bez kontraktu.

Odpowiedz
Wy może tak, ale Excel nie

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 3 gości