Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 6 głosów - średnia: 2.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Transfery 2024/25 - okienko zimowe
Tryb drzewa
W Silkeborgu był podstawowym zawodnikiem, z którego Genk kupiło go za 3 mln EUR. Tam się odbił od ściany i wylądował na wypożyczeniu w Koeln, gdzie w poprzednim sezonie w Bundeslidze było podstawowym zawodnikiem. W tym sezonie przegrał rywalizację na swojej pozycji z Thielmannem, który w zeszłym sezonie grał przeważnie jako....prawy albo środkowy napastnik. W drugiej części sezonu Koeln przeszło na trójkę z tyłu i Thielmann grał od tego momentu jako prawy wahadłowy, a nasz nabytek usiadł na ławce. W tym sezonie grają znowu czwórką z tyłu. Teraz w styczniu kupili jeszcze Gazibegovicia ze Sturmu za 2 mln, stąd pewnie to wypożyczenie. Liczą się być może ze sprzedażą kogoś w lecie i dlatego nie chcą się go pozbywać na stałe

Odpowiedz
(16-01-2025, 14:15)Skorpion napisał(a): Lub odpali u Nas i sobie pójdzie za darmo gdzieś indziej. Bo my nic z tego mieć nie będziemy. No mam nadzieje, że masz rację i ze nasi idą po mistrza.

więc oby odpalił bo chcemy mieć chyba pożytek z każdego gracza, ewentualnie szkoda ze nie ma klauzuli wykupu, co kompletnie nie oznacza że do transferu nie dojdze. tak jak Icek pisze - Koeln zakłada że go będzie potrzebować wiec nie wpisali klauzuli. ale moze sie przez poł roku to zmienic. dla mnie dobry znak - taki "nierutkowski" sposób działania.

Odpowiedz
I to jest na plus, że transfery wyglądają na takie z głową. Zobaczymy co będzie dalej. Napastnik i lewy obrońca jeszcze potrzebni.

Odpowiedz
Dla mnie to jest transfer "na zapchajdziurę", a "prawdziwy" transfer jest planowany/dogrywany/dograny na lato. Nie mozemy sobie pozwolić na kolejną rundę bez alternatywy dla Pereiry. Nie widzę wielkich szans na jego grę w większym wymiarze czasowym - ani na jego pozostanie w klubie.

Odpowiedz
Fajnie, że ktoś wpadł na to, że potrzebujemy kadry mistrzowskiej i mam takie wrażenie, że to dzieło naszego trenera. Który tym wszystkim dyryguje.

Odpowiedz
Lech chciał klauzulę wykupu ale szkopy się nie zgodziły, mowa o kwocie powyżej 2 mln euro.

Odpowiedz
No i własnie to mnie nie przekonuje do tego transferu. Ostatnim takim "czystym wypożyczeniem" był Kownacki - i jezeli ma takowe mieć głębszy sens, to powinno być na rok (inny dobry przykład to Sadajew)...

Odpowiedz
Zakładam, że ten Duńczyk powinien umieć broni, skoro był kupowany do Belgii i Niemiec. Gdyby Pereira umiał bronić, to nie grałby przez tyle lat na peryferiach europejskiej piłki. Więc wierzę w to, że nabytek da nam więcej opcji po prawej stronie, w zależności od potrzeb.

Mamy się niby interesować Giacomo Quagliatą z Cremonese. Lewy obrońca.

Odpowiedz
Bardziej martwi to, że rozmowy w sprawie nowego napastnika utknęły. Nie chcę myśleć, co to będzie, jeśli coś - tuf tfu - stanie się Ishakowi. A on nigdy nie dogrywa pełnego sezonu... Brak zmiennika na odpowiednim poziomie to będzie powtórka z poprzedniej wiosny i najbardziej kosztowne i gorzkie zaniechanie/ zaoszczędzenie tego roku. Decyzja kluczowa. Ale tym razem chyba o tym w Klubie wiedzą.

Odpowiedz
Walemark może grać na szpicy?
P. S. Czy przy sprzedaży Modera zastrzegliśmy sobie jakiś procent od następnej sprzedaży?

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 2 gości