Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 2.33
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Europejskie puchary 2025/26
Tryb drzewa
Te trzy pary wydają się łatwiejsze niż te trzy pozostałe:
Pafos - Maccabi Tel Awiw
Slovan Bratysława - Zrinjski Mostar
Shelbourne/Linfield - Karabach Ağdam

Odpowiedz
Ja wiem, że co roku mówi się, że to już nie jest ten sam Karabach, ale tu bym trochę więcej pokory zachował. Smile

Odpowiedz
(16-07-2025, 09:45)strzelisty jupiter napisał(a): Ja wiem, że co roku mówi się, że to już nie jest ten sam Karabach, ale tu bym trochę więcej pokory zachował. Smile

Nie no, każdy rywal będzie trudny i z żadnym nie będziemy raczej faworytem. Ale chyba wolałbym jednak Karabach niż przykładowo Kopenhagę.

Odpowiedz
Po dziejszych informacjach zadał bym pytanie czy my nie dostaniemy od Islandii. Przecież to jest kpina mecz już we wtorek a tu takie cuda...

Odpowiedz
W internecie krąży lista graczy zgłoszonych do el. LM brakuje w niej naszych nowych nabytków oraz... brak Kozubala na niej, ktoś coś wie czy to może jakiś błąd wystąpił na tej liście, że brakuje Koziego?
Nasz Kolejorz to Nasze życie!

Odpowiedz
Też miałem o to pytać. Czytałem, że brakuje też Gurgula, ale obaj będą mogli być zgłoszeni w innym terminie. Nie wiem, o co chodzi. Jaki inny termin?
Z drugiej strony pojawiło się info, że Palma ma być jutro w Poznaniu i że jest szansa, że zostanie zgłoszony, podobnie jak Kenijczyk i Hiszpan.  Termin jest do jutra.

Odpowiedz
A to nie jest tak że wychowanek do 21 roku życia nie musi być zgłoszony? Bo coś mi świta że o to chodziło

Odpowiedz
młodzieżowcow można dopisać w każdym momencie ale nie później niż 24 h przed meczem (a dokładnie do północy). Oprócz tego można dodać Maks 2 zawodników 24 h przed rozpoczęciem meczu danej rundy

A tak dokładnie jest lista a główna i b z zawodnikami właśnie z młodymi. Może krąży w internecie lists a i cala tajemnica

Odpowiedz
No tak mi coś właśnie nie grało ale już doszedłem do tego, że jest właśnie lista A i B. Liczę też na to, że nasi nowi gracze zostaną również zarejestrowani już na drugą rundę bo nie oszukujemy się nie ma kto wchodzić z ławki przy słabym wyniku.
Nasz Kolejorz to Nasze życie!

Odpowiedz
Wg dokumentów UEFA pierwotny termin zgłaszania na II rundę minął 17 lipca o północy, więc jeśli to ta lista krąży, to siłą rzeczy z nowych może na niej być co najwyżej Bengtsson i Moutinho.

Swoją drogą ciekawe których 2 z nowej trójki dopiszą. Jak myślicie? Palma i Rodriguez?

Druga ciekawostka - z tego samego dokumentu:
"Exceptionally, any player who has been fielded in the first, second or third qualifying round or the play-offs of the UEFA Champions League, UEFA Europa League or UEFA Conference League is entitled to play in the UEFA Champions League, UEFA Europa League or UEFA Conference League for another club as from the league phase."  
Pomiędzy kwalifikacjami i ligą zawodnik może zmienić klub... Nie wiedziałem - od kiedy to się zmieniło?

Czyli w razie czego, klub może się w razie potrzeby dogadać z zawodnikami na dogranie kwalifikacji i transfer po, bez żadnych negatywnych konsekwencji jeśli chodzi o wybór nowego klubu.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 2 gości