Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 1.8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Europejskie puchary 2025/26
Tryb drzewa
trochę się zakałapućkałeś... Cypr zaczyna ligę w ostatnich dniach sierpnia a Genk przed ewentualnym meczem z Nami będzie już po czwartej kolejce, obecnie są po dwóch i ugrali punkt

Odpowiedz
Załamie się jeśli skończymy finalnie w LKE, to byłaby piłkarska tragedia i szczerze chyba bym wolał, żebyśmy w niej grali rezerwami, a mocniejszym składem w lidze. Zamiast wielkich spotkań znowu kopanie się z jakimiś pasterzami czy drużynami pokroju Backi Topoli. Wierzę, że ten czarny scenariusz się nie spełni. Ale my mamy pecha do tych losowań w eliminacjach, zawsze.
Nasz Kolejorz to Nasze życie!

Odpowiedz
(04-08-2025, 14:24)Icek napisał(a): Ale ja rozumiem, że Ty porównujesz TYLKO 4 rundę eLE i stwierdzasz, że mistrz Polski ma trudniejszego przeciwnika w tej rundzie.

I ja się z Tobą zgadzam, że potencjalnie mamy trudniejszego przeciwnika. Ale ponieważ sam napisałeś, że "Dokładnie, ścieżka mistrzowska a mamy trudniejszego przeciwnika niż zespół z Warszawy w 4 rundzie eLM " dziwiąc się, że nam ten hadnicap nic nie dał, wyjaśniłem, że handicap ścieżki mistrzowskiej polega na czymś zupełnie innym.

Czy jest większa szansa, że oni skończą w LE, a my nie? Oni muszą pokonać jeszcze dwóch przeciwników, nie mając żadnego marginesu błędu. I tak się złożyło, że będą to drużyny w środku sezonu. Nam wystarczy jedna wygrana w którejś z następnych rund. I tak się złożyło, że Crvena będzie miała mniej meczy w nogach od nas, a Genk będzie w ogóle na początku grania, o ile w ogóle już zaczną sezon. 

Ja bardzo dobrze pamiętam nasz dwumecz z Utrechtem i jak tamci wyglądali wtedy. Szczególnie fizycznie. Mieli kupę szczęścia wtedy. 

Od zawsze podkreślam, że u nas decydujące w meczach początkowych rund jest odpowiednie przygotowanie drużyn na te rundy. Ranking i "potencjał" tracą tutaj na znaczeniu. Oczywiście nie całkowicie, ale jednak....

Tak, źle napisałem. Chodziło mi, ze ścieżka mistrzowska a trudniejszy rywal w eLE niż rywal zdobywcy PP

Odpowiedz
(04-08-2025, 14:36)galis napisał(a): trochę się zakałapućkałeś... Cypr zaczyna ligę w ostatnich dniach sierpnia a Genk przed ewentualnym meczem z Nami będzie już po czwartej kolejce, obecnie są po dwóch i ugrali punkt

Pisząc o przeciwnikach Legii miałem na myśli ich przeciwników skandynawskich w 4. rundzie, gdzie gra się wiosna-jesień.  Z rozpędu poleciałem z tą Crveną w 3. rundzie. Genk natomiast będzie na początku grania, tak jak napisałem. Tutaj chodziło mi głównie o to, że można liczyć na to, że nie będą jednak jeszcze w optymalnej formie. Na coś trzeba liczyć:-)

Odpowiedz
(04-08-2025, 14:24)Icek napisał(a): Czy jest większa szansa, że oni skończą w LE, a my nie? Oni muszą pokonać jeszcze dwóch przeciwników, nie mając żadnego marginesu błędu. I tak się złożyło, że będą to drużyny w środku sezonu. Nam wystarczy jedna wygrana w którejś z następnych rund. I tak się złożyło, że Crvena będzie miała mniej meczy w nogach od nas, a Genk będzie w ogóle na początku grania, o ile w ogóle już zaczną sezon. 

21 sierpnia kiedy będzie ewentualny mecz z Genkiem to ci będą już po 4 kolejkach ligowych. Póki co zagrali dwa mecze, przegrali 2-1 z Brugią i zremisowali z Antwerpią. Teraz będzie Standard i Leuven.

Odpowiedz
Wiem o tym. Wyjaśniłem to post wyżej.

Odpowiedz
(04-08-2025, 14:55)MichalM napisał(a):
(04-08-2025, 14:24)Icek napisał(a): Ale ja rozumiem, że Ty porównujesz TYLKO 4 rundę eLE i stwierdzasz, że mistrz Polski ma trudniejszego przeciwnika w tej rundzie.

I ja się z Tobą zgadzam, że potencjalnie mamy trudniejszego przeciwnika. Ale ponieważ sam napisałeś, że "Dokładnie, ścieżka mistrzowska a mamy trudniejszego przeciwnika niż zespół z Warszawy w 4 rundzie eLM " dziwiąc się, że nam ten hadnicap nic nie dał, wyjaśniłem, że handicap ścieżki mistrzowskiej polega na czymś zupełnie innym.

Czy jest większa szansa, że oni skończą w LE, a my nie? Oni muszą pokonać jeszcze dwóch przeciwników, nie mając żadnego marginesu błędu. I tak się złożyło, że będą to drużyny w środku sezonu. Nam wystarczy jedna wygrana w którejś z następnych rund. I tak się złożyło, że Crvena będzie miała mniej meczy w nogach od nas, a Genk będzie w ogóle na początku grania, o ile w ogóle już zaczną sezon. 

Ja bardzo dobrze pamiętam nasz dwumecz z Utrechtem i jak tamci wyglądali wtedy. Szczególnie fizycznie. Mieli kupę szczęścia wtedy. 

Od zawsze podkreślam, że u nas decydujące w meczach początkowych rund jest odpowiednie przygotowanie drużyn na te rundy. Ranking i "potencjał" tracą tutaj na znaczeniu. Oczywiście nie całkowicie, ale jednak....

Tak, źle napisałem. Chodziło mi, ze ścieżka mistrzowska a trudniejszy rywal w eLE niż rywal zdobywcy PP

To jest cecha losowania, że są lepsze i gorsze opcje. Nam się nie poszczęściło, zdecydowanie. Ja się na LKE zdecydowanie z tego powodu nie zamierzam obrażać. Przynajmniej powygrywamy trochę, polepszymy sobie ranking, może uda się znów jakiś ćwierćfinał wykręcić.

Odpowiedz
Po 1:0 w grupie z Monaco będziemy się śmiać, że myśleliśmy o biciu rankingu z Baćką Topola:-)

Odpowiedz
Oby:-) ale niestety szczęście nam bardzo nie dopisało. Genk drugiego sezonu aż tak fatalnego nie będzie miał zapewne. Oni są dużo silniejsi niż my.

Odpowiedz
Najpierw powalczmy z Cveną z Juve czy MC też byliśmy skreśleni. Pozytywny wynik w Poznaniu jakimś szcześciem dobra obrona na wyjeżdzie brzydką grą i mamy 4 runde

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 12 gości