04-08-2025, 14:36
trochę się zakałapućkałeś... Cypr zaczyna ligę w ostatnich dniach sierpnia a Genk przed ewentualnym meczem z Nami będzie już po czwartej kolejce, obecnie są po dwóch i ugrali punkt
Ocena wątku:
Title: Europejskie puchary 2025/26
Tryb drzewa |
(04-08-2025, 14:24)Icek napisał(a): Ale ja rozumiem, że Ty porównujesz TYLKO 4 rundę eLE i stwierdzasz, że mistrz Polski ma trudniejszego przeciwnika w tej rundzie.
I ja się z Tobą zgadzam, że potencjalnie mamy trudniejszego przeciwnika. Ale ponieważ sam napisałeś, że "Dokładnie, ścieżka mistrzowska a mamy trudniejszego przeciwnika niż zespół z Warszawy w 4 rundzie eLM " dziwiąc się, że nam ten hadnicap nic nie dał, wyjaśniłem, że handicap ścieżki mistrzowskiej polega na czymś zupełnie innym.
Czy jest większa szansa, że oni skończą w LE, a my nie? Oni muszą pokonać jeszcze dwóch przeciwników, nie mając żadnego marginesu błędu. I tak się złożyło, że będą to drużyny w środku sezonu. Nam wystarczy jedna wygrana w którejś z następnych rund. I tak się złożyło, że Crvena będzie miała mniej meczy w nogach od nas, a Genk będzie w ogóle na początku grania, o ile w ogóle już zaczną sezon.
Ja bardzo dobrze pamiętam nasz dwumecz z Utrechtem i jak tamci wyglądali wtedy. Szczególnie fizycznie. Mieli kupę szczęścia wtedy.
Od zawsze podkreślam, że u nas decydujące w meczach początkowych rund jest odpowiednie przygotowanie drużyn na te rundy. Ranking i "potencjał" tracą tutaj na znaczeniu. Oczywiście nie całkowicie, ale jednak....
(04-08-2025, 14:36)galis napisał(a): trochę się zakałapućkałeś... Cypr zaczyna ligę w ostatnich dniach sierpnia a Genk przed ewentualnym meczem z Nami będzie już po czwartej kolejce, obecnie są po dwóch i ugrali punkt
(04-08-2025, 14:24)Icek napisał(a): Czy jest większa szansa, że oni skończą w LE, a my nie? Oni muszą pokonać jeszcze dwóch przeciwników, nie mając żadnego marginesu błędu. I tak się złożyło, że będą to drużyny w środku sezonu. Nam wystarczy jedna wygrana w którejś z następnych rund. I tak się złożyło, że Crvena będzie miała mniej meczy w nogach od nas, a Genk będzie w ogóle na początku grania, o ile w ogóle już zaczną sezon.
(04-08-2025, 14:55)MichalM napisał(a):(04-08-2025, 14:24)Icek napisał(a): Ale ja rozumiem, że Ty porównujesz TYLKO 4 rundę eLE i stwierdzasz, że mistrz Polski ma trudniejszego przeciwnika w tej rundzie.
I ja się z Tobą zgadzam, że potencjalnie mamy trudniejszego przeciwnika. Ale ponieważ sam napisałeś, że "Dokładnie, ścieżka mistrzowska a mamy trudniejszego przeciwnika niż zespół z Warszawy w 4 rundzie eLM " dziwiąc się, że nam ten hadnicap nic nie dał, wyjaśniłem, że handicap ścieżki mistrzowskiej polega na czymś zupełnie innym.
Czy jest większa szansa, że oni skończą w LE, a my nie? Oni muszą pokonać jeszcze dwóch przeciwników, nie mając żadnego marginesu błędu. I tak się złożyło, że będą to drużyny w środku sezonu. Nam wystarczy jedna wygrana w którejś z następnych rund. I tak się złożyło, że Crvena będzie miała mniej meczy w nogach od nas, a Genk będzie w ogóle na początku grania, o ile w ogóle już zaczną sezon.
Ja bardzo dobrze pamiętam nasz dwumecz z Utrechtem i jak tamci wyglądali wtedy. Szczególnie fizycznie. Mieli kupę szczęścia wtedy.
Od zawsze podkreślam, że u nas decydujące w meczach początkowych rund jest odpowiednie przygotowanie drużyn na te rundy. Ranking i "potencjał" tracą tutaj na znaczeniu. Oczywiście nie całkowicie, ale jednak....
Tak, źle napisałem. Chodziło mi, ze ścieżka mistrzowska a trudniejszy rywal w eLE niż rywal zdobywcy PP