Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 6 głosów - średnia: 2.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Transfery 2024/25 - okienko zimowe
Tryb drzewa
chyba tak często jest, że wycena rynkowa a kwota ostateczna się różnią, i to chyba na niekorzyść tej pierwszej.

co do Sousy - mam nadzieję że go przedłuża (on ma umowe do 06.2026) więc albo przedłużenie albo transfer. Natomiast ja bym go widział na min 2-3 lata jeszcze, niech pogra z nami dobrze w Europie. na razie to jego 1 sezon - przebudzenie, wyceniany na 3 mln ale przy jego potencjale, wieku, narodowości - min 5...

w ogóle, i niestety, to mamy 3 zawodników mega zagrożonych transferem out, Gurgul, Sousa i Kozubal. Marzy mi się żebyśmy potrafili takich zawodników przytrzymać ale wiadomo, kasa, potem gdzieś przepadają ale to temat na inną rozmowę...

Odpowiedz
Ruch z Walemarkiem taki nie pasującey do zarządu Lecha, jestem w lekkim szoku - chyba, że prawdą jest to, co ktoś tu pisał - że kwota mogła sie zmienić z biegiem czasu.

Odpowiedz
(01-02-2025, 12:44)Mosina napisał(a): w ogóle, i niestety, to mamy 3 zawodników mega zagrożonych transferem out, Gurgul, Sousa i Kozubal. Marzy mi się żebyśmy potrafili takich zawodników przytrzymać ale wiadomo, kasa, potem gdzieś przepadają ale to temat na inną rozmowę...

Myślę, że plan sprzedażowy Lecha jest taki:

Szymczak - lato 2025
Kozubal - lato 2026 (ew. zima 2026 - casus Modera)
Gurgul - lato 2027

Co do Sousy, to łudzę się, że przy MP zgodzi się podpisać przedłużenie o rok i uda się go  zatrzymać na puchary do zimy 2025, ale szanse oceniam na 25%. Może jego polska dziewczyna dopomoże Wink
Na pewno warto by było dla niego sypnąć groszem, bo gdyby on taki poziom pokazywał w pucharach, to 7-10 mln jest jak najbardziej realne.

Kozubala fajnie by było przytrzymać dłużej. A Gurgul, myślę że może też zostać do 2028, ma jeszcze mnóstwo czasu na transfer.

Odpowiedz
Coś mi świta, że o klauzuli Patrika mówili, że jest między kwotą jaka daliśmy za Aliego, a tym co klub z Warszawy musi dać za Vinagre.
I każdy zapewne, ja zresztą też, oczami wyobraźni widział kwotę ponad 2mln euro. A 1.8mln jakie oficjalnie podano, to faktycznie jest suma między Irańczykiem, a ty, drugim.

Odpowiedz
Jutro o północy koniec okna transferowego w najlepszych europejskich ligach. Temat napastnika powinien ruszyć z kopyta.

Odpowiedz
Ktoś w necie pisał, chyba Dobrasz, że może paść propozycja z tych nie do odrzucenia za Souse i taką kwotą może być ok 10 mln euro. Na pewno na nie korzyść działa kończący się kontrakt ale może znajdzie się narwaniec co będzie chciał go u siebie na już i zapłaci tyle. Oczywiście szkoda by było, chłopak w końcu się rozkręcił, na dobrym, powtarzalnym poziomie zagrał raptem 1 rundę i teraz pewnie drugą. Trochę nadziei daje jego ostatni wywiad, że niczego nie wyklucza i dobrze się tu czuje. Bodźcem może być też wykupienie Walemarka, chłopaki chyba się lubią. Czas pokaże ale trzeba się nastawić, że ta runda może być ostatnia Sousy w trykocie Lecha.
Co do Kozubala to wierzę w to, że tak szybko nie odejdzie. Widać, że ojciec mądrze go prowadzi, sam Antek jest bardzo inteligentny i mega poukładany. Oprócz tego ostatnio jest w mediach mega nagonka, że młodzi szybko spierdalają za granice gdzie odbijają się od muru i lądują w gównianych klubach w słabych ligach by się odbudować. Może w końcu coś się zmieni w podejściu polskiej młodzieży do transferów.

Odpowiedz
Ale czy 10 milionów to takie nie do odrzucenia pieniądze? Młody, Portugalczyk którego forma rośnie były reprezentant U-21 Portugalii. Jeśli będzie mistrz to z pewną dozą optymizmu bym powiedział o kwocie większej która może wpaść na naszej konto.

Odpowiedz
@Skorpion

Tak ale nie przy rocznym kontrakcie.
Ja mam nadzieję, że się dogadają na nowy kontrakt z dużą podwyżką i jakąś dżentelmeńską umową, że pozwolimy ci odejść jak się trafi jakaś fajna oferta.

Odpowiedz
Dokładnie, kwotę 10 mln euro rzucono w necie. Jak dla mnie chłop jest warty o wiele więcej ale tak jak napisał Pinkin kluczowa jest tutaj długość kontraktu jaka została Sousie. Oby się dogadali na jeszcze jeden sezon i konkretny transfer outSmile.

Odpowiedz
No podstawa to przedłużenie kontraktu. Wtedy myślę że i pod 15-18 jesteśmy w stanie skasować przy tym co pokazuje na boisku Z drugiej strony przykład Krzycha zawsze pozostawi niedosyt i to ,,ale"

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 1 gości