Liczba postów: 408
Liczba wątków: 4
Reputacja:
21
Barańskiego trzeba traktować jak juniora z akademii, który wchodzi do składu. Chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie da mu placu w Ekstraklasie w dłuższym wymiarze, bo nie wiemy jak to się skończy. A Pablo raczej dwa razy w tygodniu w podstawie nie uciągnie. Może się skończyć jak z Ishakiem za Broma. Sam będzie prosił o zmianę.
Obawiam się zawalenia ligi, już to przerabialiśmy. I nie. Nie mamy kadry na trzy fronty, bo wzięliśmy kiedyś Sousę, Wålemarka, Håkansa i Gholizadeha, którzy łapią kontuzję zdecydowanie za często, co mocno osłabia naszą siłę rażenia. Nie zdajecie sobie sprawy jak przy tak chorowitej kadrze będziemy się męczyć w tym sezonie.
Liczba postów: 117
Liczba wątków: 0
Reputacja:
2
Wczoraj, 09:29
(Ten post był ostatnio modyfikowany: Wczoraj, 10:12 przez hif.)
Sousa to chce odejść, a nie jest kontuzjowany, więc nie wiem dlaczego za nim jest płacz tutaj.
Wczorajsza pierwsza połowa - wzorcowa, ręce same się składały do oklasków, magiczny czas na Bułgarskiej, stadion niósł wszystkich. Potem siedli fizycznie i mentalnie po bramce na 1:2. Szkoda kolejnej głupiej bramki, Pereira zawalił straszliwie, zresztą on mnóstwo takich strat prowokuje niestety. Oby Jagiełło poskładali, bo od niego dużo zależy. A coś mi mówi, że kontuzja barku to śmierdzi co najmniej paroma tygodniami przerwy. I wtedy będziemy w dupie, patrząc na możliwości w pomocy.
Liczba postów: 237
Liczba wątków: 1
Reputacja:
13
Dlaczego? Przecież to bardzo dobry transfer im. forumowiczów. Młody Polak po dobrym półroczu. Co prawda tylko w I lidze ale zawsze. Ilu się przez forum takich przewinęło z dopiskiem "Gorszy niż X nie będzie"?
Liczba postów: 193
Reputacja:
0
Generalnie to wygląda tak (obecnie, bez kontuzjowanych)
Lewe skrzydło: Bengtsson, Palma, Fiabema
Dziesiątka: Rodriguez, Barański, Palma
Prawe skrzydło: Ali, Szymczak,
Napastnik: Ishak, Szymczak, Fiabema
Wszystkich wymieniłem?
Wnioski: Brak klasowego zmiennika bądź konkurenta dla Ishaka, brak prawego skrzydła, dziesiątka to 3 zawodników, którzy tworzą może 1-1,5 zawodnika na tą pozycję
Liczba postów: 405
Reputacja:
18
Wczoraj, 09:39
(Ten post był ostatnio modyfikowany: Wczoraj, 09:44 przez Icek.)
[quote pid="6160" dateline="1754548842"]
Od Lecha oczekuję, że będzie grać co roku w grupie jakichkolwiek pucharów. Co najmniej 3-4 lata pod rząd po czym nastąpi atak na LM jako drużyna rozstawiona. Do tego trzeba mieć mocną, szeroką kadrę, która wydaje się, że na ten sezon została zbudowana. Utrzymać to, w lidze zdobywać min. 2 miejsce i może w do 2030 roku uda się spełnić marzenia. To jest nasza droga do raju.
[/quote]
Serio uważasz, że mityczne rozstawienie jest tutaj decydujące, aby awansować do LM? W tym roku, w IV rundzie, nierozstawione będą najprawdopodobniej:
Basel
Dynamo
Sturm
Slovan
Qarabag.
Rozstawione:
Kopenhaga
Crvena
Celtic
Bodo
Ferencvaros
Jak dla mnie, to tutaj obecnie z każdego z tych zestawów, trzy pierwsze wymienione kluby, to jest mniej więcej ten sam poziom trudności dla nas, czyli ciężary, ale żaden z tych klubów nie jest z innego świata piłkarskiego. Tak samo z dwoma następnymi z tych zestawów. Tutaj widzę kluby raczej słabsze od pierwszych trójek, które można pokonać i które już niedawno pokonywaliśmy.
Nie widzę więc praktycznie żadnej różnicy, czy w tej rundzie bylibyśmy rozstawieni, czy też nie. Z żadnym z tych 10 klubów nie będziemy mieć natomiast szans, robiąc wczoraj takie babole, jak zrobiliśmy. Nie ma takiej opcji. My robimy takie babole grając czy to z Lechią, czy też z Cracovią, więc to nie była kwestia super jakości po drugiej stronie boiska.
Mamy nad tym pracować do 2030 roku???????!!!!!!!
Liczba postów: 179
Liczba wątków: 3
Reputacja:
7
Perreira będzie robił takie gafy bo rozgrywa więcej do przodu niż cały nasz środek pola razem wzięty.
Człowiek wczoraj wychodził ze stadionu z poczuciem dumy, przegrać po walce to nie wstyd i wystarczy wejść na forumek i jakby dostał obuchem. Jakbyśmy przegrali z Breidablikiem po jakimś tragicznym meczu.
W końcu mamy LO, zajechali nam Moutinho, ale w pierwszej połowie w końcu był to nowoczesny LO, który do przodu umie grać.
Reputacja:
13
No ja tam różnicę w tym czy wylosujesz Slovan, Sturm, Karabach czy Dynamo a tym, że trafisz na Celtic, Bodo, Crvenę czy Kopenhagę.
Liczba postów: 405
Reputacja:
18
Wczoraj, 09:48
(Ten post był ostatnio modyfikowany: Wczoraj, 09:55 przez Icek.)
Specjalnie wymieniłeś najlepsze drużyny rozstawione z najgorszymi nierozstawionymi, pomijając te najlepsze? Czytałeś, co ja napisałem? Z czym się dokładnie nie zgadzasz, jeśli chodzi o to, że pierwsze trójki (6 drużyn) z tych zestawów to +- jedna półka, a pozostałe to +- inna półka? Serio grając wczoraj z którąś z wymienionych nierozstawionych nie byłoby bilarda, Mrozek wyciągnąłby strzał lecący w niego itd...?? Potrzeba nam 5 lat, żeby to zmienić?
Liczba postów: 187
Reputacja:
6
Zgadzam się w 100% z wypowiedzią Frederikssena z konferencji po meczu. Pierwszy raz zobaczyłem tych Serbów na oficjalnym treningu i byłem niemile zaskoczony ich gabarytami, co w połączeniu z szybkością, techniką i doświadczeniem dało 1:3. Oni już od pierwszego gwizdka bez problemu i z lekkością tworzyli sobie sytuacje bramkowe ale mimo wszystko pierwszy gol za łatwo...A Nas pierwszą połowa tyle kosztowała, że w drugiej nie dało rady nic zrobić.
Największe pretensje mam do Afonso, zamiast pomóc Lechowi na boisku, za co mu płacą, wybrał takie frajerskie zakończenie przygody w Poznaniu.
Reputacja:
13
No fajnie, że uznajesz 4 z 5 drużyn rozstawionych jako najlepsze a 4 z 5 nierozstawionych jako najgorsze. Cieszę się, że się zgadzamy.