Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 6 głosów - średnia: 1.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Kwal. LM: Lech Poznań - Crvena Zvezda, 06.08.2025 20:30
Tryb drzewa
(07-08-2025, 20:22)Mosina napisał(a): Mrozek zrobił ruch w zła stronę (prawą), gdyby stał na nogach to by się miał z czego wybić. pech? Faktem jest że w tym sezonie nie broni nam meczy - może też jest zajechany.

Rozumiem że to sarkazm? Smile Bo nie sądzę żeby bramkarskie przygotowania do sezonu obejmowały wyczerpujące ćwiczenia na wytrzymałość, no i mecze to też jednak dla bramkarzy niewielkie obciążenie w porównaniu z graczami z pola.

Odpowiedz
powiedzmy ironia Big Grin

ale trening bramkarski też pewnie obejmuje element "siły" która potem ma się przerodziś w skoczność, szybkość, itd. Więc może jednak coś w tym jest...

Odpowiedz
Pełna zgoda, zrobił ruch w prawo i potem wybił się w lewo, ale piła przełamała mu ręce, więc podejrzewam jakby piąstkował to skuteczniej. No ale... wyru***li górale

Odpowiedz
Przesunął się w prawo, bo tak wynikało z ruchu piłki, tylko nie zrobił to na tyle szybko, żeby później mieć się z czego wybić. Błąd, ale nie winiłbym go jakoś bardzo za stratę tej bramki.

Odpowiedz
ale nikt nie wini. gdyby Matheus puścił strzał Aliego też by go nikt nie winił. takie niuanse potem decydują.

jeszcze tak myślę o tym meczu, za wysoki ten wynik, 2:3 chyba bardziej by oddało obraz tego pojedynku

Odpowiedz
Nie wiem gdzie napisać, czy w meczowym czy też w kwestii dopingu. Kosowska federacja złożyła skargę do UEFA na Lecha za transparent

Odpowiedz
Te głupie transparenty społeczności kibicowskiej to dla mnie powód, przez który już od dawna nie wrzucam do puchy. Wieszać "Kosowo jest serbskie" na stadionie w Polsce to jest jakiś kompletny odlot. Region stawał się albański już od 1389 roku, na początku XX wieku (można wyciągnąć dane z tamtych czasów) był bardzo wyraźnie zdominowany przez ludność albańską, ale owczy pęd części kibiców każe im bezmyślnie powtarzać te dyrdymały o serbskim Kosowie i kultywować postawę męczenników u przyjaciół moskiewskiej hordy. Wstyd mi, że takie transparenty są wieszane na stadionie Lecha.

Odpowiedz
ciekawe jakie sankcje nam grożą, ostatnio nie mieliśmy gdzie podpaść więc może "tylko" kasa dla klubu. ale nie zdziwię się jak mecz z Genkiem będziemy oglądać bez Kotła - za piro plus transparent. oczywiście zaraz usłyszę "że to co z tego" ale kompletnie nie czuję potrzeby wykluczania się z dopingu w imię solidarności z Belgradem, i to w tak ważnym meczu. w fazie ligowej np LKE to można mieć wywalone

Odpowiedz
Nie wiem skąd bierzesz te bzdury ale wystarczyły mi dwie minuty aby sprawdzić że

Spis ludności z 1899:
Albańczycy – 182 650 (47,88%)
Serbowie – 166 700 (43,7%)

Więc nie wiem jak można pisać, że było zdominowane przez Albańców. Owszem w 20 wieku z racji Religii i przesiedleń liczba albanców zaczęła rosnąć ale to tak jakby do naszego województwa lubuskiego nagle najechało z 3 mln ludzi z Afryki i za 50 lat stwierdzili, że oni mogą sobie zrobić własne państwo bo jest ich więcej.
No nie tak to nie działa.
Zresztą to państwo powstało na bagnetach NATO i tylko dlatego ktoś to toleruje.
Mogą sobie protestować ale prawdy nie zakrzyczą. I nie wiem czy od Ciebie ale zazwyczaj osoby które krzyczą o wolnym Kosowie i wrogiej Serbii (chuj z tym czy sojusznika moskwy czy nie) nagle ostro protestują gdy ktoś na takiej samej zasadzie chciałby zrobić z Krymu osobne państwo albo z tych dwóch republik w Gruzji. Wtedy nie nie wolno słuchać ludzi na miejscu i mocarstwa które na bagnetach to pilnuje wtedy jest źle.
Tak więc to taka trochę hipokryzja oczywiście nie twierdzę, że tak uważasz ale zazwyczaj było by użyta i ta karta.

A mi wstyd nie jest. Bo to jest prawda historyczna.

Odpowiedz
Proponuję wypie*dolić politykę z tego forum - a przynajmniej z czysto sportowych watków. Jakikolwiek temat polityczny się podejmie - momentalnie następuje podział na Apaczów i Komanczów, i prędzej czy później rozpoczyna się bezmyślna nawalanka.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 2 gości