Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Lech II Poznań Rezerwy
Tryb drzewa
(10-08-2025, 20:53)Skorpion napisał(a): Przecież mamy słaby skład w tej akademi. Skończyły się złote czasy do pierwszej jedenastki też kandydatów brak.

Jak do pierwszej jedenastki kandydatów brak jak już tam biega Kozubal, Gurgul cały poprzedni sezon grał na lewej obronie. Zaraz takimi piłkarzami mogą być Mońka i Barański, a przecież jest jeszcze perspektywiczny Lisman czy Bąkowski. Zaraz pewnie będzie Gmur i Dudek. Akurat w przypadku młodych to jest co najmniej solidnie.

Odpowiedz
I przychodzi mecz z jakimiś tam Szczecinem czy innym kleczewem i nasze gwiazdy zgarniają wpierdol za wpierdolem. Coś jednak chyba jest nie tak..

Odpowiedz
Rezerwy kolejny wpierdol tym razem od przepotężnej Wkiędu Luzino... ja pierdole taki klub jest?
Ale do rzeczy. Po c... nam rezerwy jak dostają taki wpierdol od takich klubów. To wstyd. Komuś jest to do czegoś potrzebne? Lepszych wypożyczyć i niech grają nierobów wyjebać. Wojtkowiaka pogonić a siano wydać na młodzież.

Odpowiedz
Wczoraj rezerwy wygrały 4-1 na wyjeździe z Unią Swarzędz. 

Po 5 kolejkach zajmują 4 miejsce z dorobkiem 9 punktów.

Odpowiedz
Dzisiaj rezerwy wygrały 4-1 na wyjeździe z Polonią Środa Wielkopolska Big Grin

Odpowiedz
Jeszcze odnośnie wcześniejszej dyskusji na temat naszych przegranych, słabego fachu Wojtkowiaka itd.

Nikt nie zwrócił uwagi na dwa kluczowe fakty:

1) jak sięgam pamięcią, to nasze rezerwy praktycznie zawsze słabo zaczynały, co było efektem tego, że zawsze były wtedy duże przetasowania w kadrze i dochodziło dużo młodych z juniorów
2) nigdy nie mieliśmy tak niskiej średniej wieku, jak obecnie, gdzie tylko Wichtowski gra ze starych.

Odpowiedz
Słabo zaczynały i kiepsko kończyły a Wichtowski jest jednym z najgorszych w rezerwach.

Odpowiedz
To już nie ma znaczenie w kontekście tego, co napisałem. w pkt 1. Wspólną cechą większości poprzednich sezonów jest zły, albo bardzo zły start, gdzie po jakimś czasie następowała poprawa, mniej, lub bardziej wyraźna, a wynikało to z charakteru budowania kadry w rezerwach i dużych rotacji międzysezonowych.
W mojej wypowiedzi w pkt 2 jakość Wichtowskiego też nie jest decydująca, tylko pokazanie, że w przeciwieństwie do sezonów poprzednich, nie ma już w kadrze tylu starych, doświadczonych zawodników, co jednak może mieć wpływ na sam proces wprowadzania młodych do drużyny, jak i jej funkcjonowanie jako całości w porównaniu do lat wcześniejszych.

Odpowiedz
Starzy zawodnicy nic nie dawali tej drużynie od kilku lat, jeżeli w ogóle kiedykolwiek. To zawsze była czołówka najsłabszych zawodników rezerw. Może Pawłowski miał przebłyski, może Kriwec. Tak, że średnia wieku nie ma na nic wpływu - chyba, że odwrotny niż chciałeś zaznaczyć.

Odpowiedz
Ty przedstawiłeś swoje subiektywne zdanie, ja pozostanę przy swoim. Z małą uwagą, że jakość lub jej brak poszczególnych  starych zawodników nie była głównym, a już na pewno nie jedynym argumentem mojego posta. W sumie to nic o ich jakości nie pisałem.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 1 gości