Liczba postów: 1,047
Liczba wątków: 3
Reputacja:
3
A wtedy na skrzydłach nie zagra Palma Leo? Rezerwa to Fiabema i Szymczak i Lisman wiec jest trochę słabo. Jeszcze jeden skrzydłowy by się przydał.
Liczba postów: 156
Liczba wątków: 0
Reputacja:
6
08-08-2025, 12:06
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-08-2025, 12:07 przez hif.)
Ciekawe co z Jagiełło, nie widziałem nigdzie informacji, co z jego barkiem. Mam złe przeczucia niestety. Gisliego bark wyeliminował na 4 miesiące.
edit: na głównej własnie podali, że 7-10 dni przerwy od treningu, uff. Z CZ nie zagra, ale na Genk będzie gotowy.
Liczba postów: 280
Liczba wątków: 1
Reputacja:
3
Napisałem w temacie meczu rewanżowego. Wypada na 7-10 dni
Liczba postów: 225
Liczba wątków: 2
Reputacja:
3
Ja bym chyba jednak wolał Ligę Europy i tam baty dostawać niż punktować w LKE. Szalenie brakuje mi takich wielkich meczów przy Bułgarskiej czy na wyjeździe, zagrać z FC Porto czy Ol. Lyon, Roma czy Feyenoord lub nawet taka Braga czy jakaś Aston Villa, niby stadion zawsze pełny na pucharach ale jakoś tak jest lepsza atmosfera gdy się gra z jakąś uznaną marką niż z jakimś Breidablikiem czy inną Baćką Topolą. Brakuje mi tego klimatu takich spotkań bo ile my mieliśmy takich wielkich meczów przez ostatnie powiedzmy 10 lat? 5 może 6 takich spotkań było? Fajnie jest przechodzić kolejne rundy w Europie ale to jednak dalej 3 liga i zaścianek europejski w większości, LKE to dla mnie już za mało, chciałbym powalczyć z tymi poważniejszymi bo to chyba o to chodzi w tym sporcie, żeby mierzyć się z najlepszymi.
Nasz Kolejorz to Nasze życie!
Liczba postów: 1,047
Liczba wątków: 3
Reputacja:
3
Wiadomo, że najlepiej było by grać w LM. Ale bądźmy realistami tylko dzięki mistrzowi będziemy grali w pucharach jesienią. Bo chyba nikt nie ma złudzeń, że z taką kadrą dostępną to już by nas w pucharach nie było.
Liczba postów: 547
Liczba wątków: 0
Reputacja:
24
14-08-2025, 10:02
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-08-2025, 10:04 przez Icek.)
Ufff. Czyli nie utknąłem w jakimś Football Managerze:-)
No i dlaczego nie mielibyśmy mieć szans powtórzyć na przykład wyniku takiego Elfsborga? Kadra warta +- 1/2 wartości naszej kadry. W tamtym sezonie startowali z rankingiem na poziomie 4,5 pkt, w eliminacjach walnęli m.n. Pafos, Rijekę , Molde. W grupie zaliczyli 10 pkt, u siebie wygrane mecze z Romą, Bragą, Niceą, Qarabagiem.....
Ciekawe, czy tam też rozważali przed sezonem, żeby "spaść" do LKE, bo przecież z takim rankingiem to nie ma szans na nic, a tak to za kilka lat nam będzie łatwiej?
Najgorsze co może być, to samemu sobie robić w głowie jakieś ograniczenia. Przecież my już nie raz pokazywaliśmy, że umiemy grać w tej Europie i to z lepszymi drużynami. Wystarczy wspomnieć nawet drużynę Żurawia, szczególnie z eliminacji, gdzie wygrywaliśmy z lepszymi, Broma, szczególnie w fazie grupowej i pucharowej...Jestem pewien, że jeśli byśmy przeszli to Genk, to czas będzie działał na naszą korzyść i na pewno coś ugramy. W tym rankingu liczy się regularność grania w grupie/fazie ligowej...
A i tak zdecydowanie ważniejszy jest ranking krajowy, jeśli chodzi o zwiększanie szans na awans. Polska jest obecnie na 13. miejscu, które daje nam mistrza w IV. rundzie eliminacji LM., co jest w naszym przypadku ogromnym handicapem, zarówno jeśli chodzi o samo zapewnienie min. fazy ligowej LE, jak i cztery mecze mniej w eliminacjach w okresie, gdzie my ewidentnie nie jesteśmy w piku formy, delikatne mówiąc. Mamy niewielką stratę do 12 miejsca, które daje nam drugą drużynę w fazie grupowej. W tym rankingu, szczególnie w dłuższej perspektywie, też liczy się regularność i wprowadzanie min. 2-3 drużyn rok do roku do grupy i nie ma co liczyć na to, że jeden klub, nawet grając w fazach pucharowych, jest to w stanie pociągnąć.
Grać, robić swoje, nie kombinować, być coraz lepszym i będzie dobrze.