Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Lechia Gdańsk - Lech Poznań 9.02.2025 17.30
Tryb drzewa
Od miasta do miasta po Mistrzostwo i basta. Przy takiej formie 3pkt z betonami to obowiązek. Do kadry wracają Murawski, Walemark i Hotić. Pod dużym znakiem zapytania stoi występ Sousy, jakiś drobny uraz z meczu z Widzewem. Do tego zagrożony pauzą za kartki. Kolejny mecz po betonach to Raków, więc myślę, że Sousa powinien teraz w 100% się wyleczyć. Nie ma co kusić losu dłuższą kontuzją czy żółtą kartką.

Odpowiedz
Z jednej strony racja nie ma co kusić z losu z drugiej z taką formą miło się obserwuje piłkarza na boisku.

Odpowiedz
Jak człowiek pomyśli jak będzie wyglądała tabela, gdybyśmy wygrali oba nadchodzące mecze, to można się za głowę chwycić.

Ale powiedzmy to głośno. Gramy o to, aby w przyszły piątek wieczór możemy mieć 7 (realnie +1 z Jagą) punktów nad drugim i absolutnie autostradę do MP.

Odpowiedz
Niepotrzebne to pompowanie balonika. Po co? Syndrom Niepołomic, dzień dobry.

Mama mnie uczyła: oczekiwania źródłem rozczarowań.

Odpowiedz
To nie jest pompowanie. Tylko realne szanse ktore należy wykorzystać. Tak powinien myśleć cały klub i zrobić wszystko żeby się wydarzyło. I nie robić dramy jak potknie się noga.
Pompowanie to zaraz będzie w Szczecinie Wink

Odpowiedz
Mosina, przecież nie od wczoraj jesteś kibolem Kolejorza. Klub przeklęty - tak często pisano na poprzednim forum i na jeszcze wcześniejszym, w czasach Litara.
Realne jest właśnie zakładanie, że piłkarze zaraz  odwalą jakąś Puszczę. Tak uczy historia. Ja oczywiście tez po cichu liczę na trzy punkty w Gdańsku, ale z rączkami na kołderce. Za dużo przeszedłem z Kolejorzem. Twarz mi jeszcze nie obeschła od wyłapywanych szmat. 
Jesienią  tez już nas koronowano na mistrza po Jadze i Pogoni. I też była pompka. A potem były motory, puszcze, górniki i piasty

Odpowiedz
Nie ma to tamto. Nie może być wymówek. Muszą wyjść i wygrać. Lechia jest jedną z trzech czerwonych latarni naszej ligi i mogą się bronić cały mecz. Obym się nie mylił,bo nasi piłkarze nie bardzo umieją grać jak rywal ustawi autobus

Odpowiedz
Ciekawe, kto za Sousę. Ja chciałbym zobaczyć w końcu cały mecz Aliego na tej pozycji - bo wg mnie Jagiełło to bardziej konkurent dla Kozubala niż dziesiątka.

Odpowiedz
Przecież my musimy robić taką Lechię bez formy z długami bez żadnego asekuranctwa. Bez tłumaczeń w stylu ,,no trawa była zła, za dużo zjedliśmy" czy innych bzdur. To jest ich obowiązek i koniec. Z kim mamy wygrywać jak nie z takimi dziadami? Z Chrobrym w sparingu? Albo będziemy czegoś wymagali od nich i będzie mistrz albo znowu będzie gra na alibi i usprawiedliwianie.

Odpowiedz
(08-02-2025, 13:34)joseph napisał(a): Mosina, przecież nie od wczoraj jesteś kibolem Kolejorza. Klub przeklęty - tak często pisano na poprzednim forum i na jeszcze wcześniejszym, w czasach Litara.
Realne jest właśnie zakładanie, że piłkarze zaraz  odwalą jakąś Puszczę. Tak uczy historia. Ja oczywiście tez po cichu liczę na trzy punkty w Gdańsku, ale z rączkami na kołderce. Za dużo przeszedłem z Kolejorzem. Twarz mi jeszcze nie obeschła od wyłapywanych szmat. 
Jesienią  tez już nas koronowano na mistrza po Jadze i Pogoni. I też była pompka. A potem były motory, puszcze, górniki i piasty

Może dlatego że nie od wczoraj to póki nie przegramy to cieszy mnie perspektywa także dobrze zakończonego weekendu. I dobrego statusu pójścia w walentynki na stadion. A jak się zdarzy to już mamy doświadczenie w szmatach. Przeżyjemy i tym razem Wink

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 2 gości