Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Kwal. LE (play off): Lech Poznań - KRC Genk, 21.08.25 20:30
Tryb drzewa
(19-08-2025, 09:56)MichalM napisał(a): Zastanawiam się czy nie warto byłoby zagrać w sposób defensywny i liczyć na kontrataki. Tylko kim zamknąć środek pola? Niestety nie mamy 6 ale najbliżej tej pozycji jest łyżwiarz Ouma czyli on, Kozubal, Jagiełło? A może Skrzypa, Ouma, Kozubal?

też o tym myślałem. nie wiem czy tak potrafimy szczerze mówiąc. trener zawsze powtarzał że mamy grać to co trenujemy i nie będziemy się dostosowywać do przeciwnika. tylko to co działa w Esa już nie do końca z takimi zespołami jak Crvena czy Genk. Siemieniec też tak myślał ale szybko się wyleczył, po wpierdolu od m.in Ajaxu. Sam jestem ciekawy co teraz wymyślą, może sytuacja kadrowa nas do tego zmusi, ale bardziej bym wolał żebyśmy styl dostosowywali do momentów w meczu. trochę zresztą jak w końcówce zeszłego sezonu

Odpowiedz
W mojej ocenie zagramy w obronie odwrotnie, tzn. tym razem lewa strona będzie bardziej ofensywna. Obstawiam takie ustawienie:
Mrozek - Douglas/Skrzypczak Salamon Milić Moutinho - Kozubal Jagiełło - Leo Palma Szymczak - Ishak

Zasadniczo to nie ma zbyt dużego pola manewru. W takim zestawieniu to Moutinho jest wysko ustawionym obrońcom, a pozostała trójka zostaje do rozegrania, gdy zaczynamy atak pozycyjny. Dodatkowo, takie ustawienie pozwalało będzie, żeby Leo i Palma grali bardziej w środku pola, a Szymczak mimo wszystko trochę szerzej.

Odpowiedz
Nie widzę Szymczaka w podstawie, mimo wszystko postawimy na Bengtssona i zabrakło 1 gracza, prawdopodobnie Thórdarsona do pary z Kozubalem.

Odpowiedz
(19-08-2025, 12:28)Mosina napisał(a):
(19-08-2025, 09:56)MichalM napisał(a): Zastanawiam się czy nie warto byłoby zagrać w sposób defensywny i liczyć na kontrataki. Tylko kim zamknąć środek pola? Niestety nie mamy 6 ale najbliżej tej pozycji jest łyżwiarz Ouma czyli on, Kozubal, Jagiełło? A może Skrzypa, Ouma, Kozubal?

też o tym myślałem. nie wiem czy tak potrafimy szczerze mówiąc. trener zawsze powtarzał że mamy grać to co trenujemy i nie będziemy się dostosowywać do przeciwnika. tylko to co działa w Esa już nie do końca z takimi zespołami jak Crvena czy Genk. Siemieniec też tak myślał ale szybko się wyleczył, po wpierdolu od m.in Ajaxu. Sam jestem ciekawy co teraz wymyślą, może sytuacja kadrowa nas do tego zmusi, ale bardziej bym wolał żebyśmy styl dostosowywali do momentów w meczu. trochę zresztą jak w końcówce zeszłego sezonu
 Zgadzam się, że powinniśmy dostosowywać się do danej sytuacji ale w naszym przypadku brakuje 6 i 10. W świecie idealnym bez kontuzji i wszystkimi zawodnikami w formie to możemy tak grać, ba nawet powinniśmy bo mamy do tego niesamowity potencjał.

Niestety na ten moment ja bym postawił na defensywę bo bramki głównie tracimy przez tą formację a z przodu zawsze coś się wykreuje. Mamy szybkiego Palmę i Leo oraz niezastąpionych Szymczaka i Fiabeme  Cool

Odpowiedz
Kolejna kontuzja...Skoro potrafimy zatrudniać ekspertów od stałych fragmentów czy specjalną firmę do wyszukiwania trenera to może warto pomyśleć nad lekarzami albo zmianą kliniki.Gdzies jest popełniany błąd który nas zaraz poskłada. Może czas sięgnąć i w tym temacie po specjalistów

Odpowiedz
Popieram coś jest bardzo nie tak z tymi kontuzjami.

Odpowiedz
Znowu wykrakałem, pisałem o Alim, że nam wypadnie zaraz i cyk 2 dni później kontuzja. Przed meczem z Koroną pisałem, że najbardziej się boje o Pereire i cyk kontuzja. No to teraz napiszę, że jeśli do chuja nie przyjdzie jutro jakiś nowy napastnik to i Ishak nam wypadnie. Co się dzieje w tym klubie to nie mam słów, jakieś fatum po sezonie mistrzowskim wisi nad zespołem bo już nie wiem jak to tłumaczyć?
Nasz Kolejorz to Nasze życie!

Odpowiedz
No to już może nie mów i nie pisz. Wykasuj wpis!

Ale przynajmniej wiemy dlaczego sie dzieje jak się dzieje Smile

Odpowiedz
Mam nadzieje, że nasza młodzież dostanie szansę na prawej stronie obrony. Kiedy jak nie teraz!

Odpowiedz
Ale kogo z tej młodzieży masz wśród zgłoszonych do tej rundy?

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 3 gości