Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 6 głosów - średnia: 2.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Transfery 2024/25 - okienko zimowe
Tryb drzewa
Oprócz Sousy myślę, że będzie jeszcze kwestia transferu Aliego. Jeśli chodzi o tego pierwszego to mam jakieś przeczucie, że może pokusić się o przedłużenie kontraktu i pozostanie w Lechu na kolejny sezon. W przypadku Golizadeha to kwestia tego czy Persepolis nadal będzie zdeterminowane by go mieć u siebie. W tym wypadku jeśli daliby nieco ponad 1 mln euro to chyba bym go pogonił.

Odpowiedz
(06-02-2025, 13:33)rojber napisał(a):  W przypadku  Golizadeha to kwestia tego czy Persepolis nadal będzie zdeterminowane by go mieć u siebie. W tym wypadku jeśli daliby nieco ponad 1 mln euro to chyba bym go pogonił.

Ja bym go nie gonił. On od poprzedniej rundy jest ewidentnie na krzywej wznoszącej. Wchodząc z ławki prawie zawsze pokazuje się z dobrej strony. Już teraz ma 3+3. Wierzę, że może nam jeszcze sporo pomóc. A dobrze wiemy, że ze skrzydłowymi z importu zawsze był problem u nas problem i + 1 mln EUR to obecnie żaden pieniądz tak naprawdę.

Odpowiedz
A jam ogromne przeczucie że odejdzie Kozubal

Odpowiedz
Mi się wydaje, że Alemu wcale nie jest spieszno w rodzime strony. Niech zostanie, jest na krzywej wznoszącej, jak pisze Icek.

A Kozubala myślę, że nie puszczą przed pokazaniem go w Europie. Cokolwiek nie zostanie zaproponowane - 7-8 mln max myślę? Po dobrych pucharach (a jeśli Lech utrzyma taką formę to mogą to być nawet bardzo dobre puchary) jest opcja że to by była kwota x 2. Kontrakt do 2028. Myślę, że Lech planuje go sprzedawać w 2026 roku najwcześniej. Ja bym przystał dopiero na jakąś absurdalną ofertę na poziomie 20 mln...

Odpowiedz
Antek nie odejdzie przed 2026 rokiem, to dla mnie jest pewniak. Czemu? bo wtedy jest mundial, a Antek będzie do tego czasu pełnoprawnym kadrowiczem. Wiadomo, że z Probierzem na ławce szanse awansu są jakie są, ale dopóki będzie szansa, żeby tam pojechać, to Kozubala nie sprzedadzą.

Odpowiedz
Widać, że włodarze poszli po rozum do głowy albo trener ich tam pilnuje i już nie robią jakiś szybkich akcji co w sumie jest dobre i dla Nas i klubu.

Odpowiedz
(06-02-2025, 13:23)Pucenty napisał(a): Przy tej ilości długich kontraktów jedynym lękiem jest odejście Sousy i poziom jego ewentualnego następcy w mojej ocenie.

A MP mamy zdobyć z Gurgulem i już. Nie bez Gurgula, a pomimo Gurgula. I ja to rozumiem, ma wystarczyć jakości w całej reszcie składu. Chłopak ma prawdziwą szkołę przetrwania, bo każdy zespół nastawia się na doskok właśnie na niego. Będzie rósł z każdym meczem, a już daje radę. Carstensen w odwodzie obskoczy LO i PO, już pokazał, że potrafi. Dawać napadziora i jazda.

odejście Sousy, choć z czasem nieuniknione, powinno być odsunięte max w czasie. należy wykorzystać że sam zawodnik twierdzi że mu się nie śpieszy i jest szczęśliwy w Poznaniu. nie wiem jaka kwota powinna nas rzeczywiście skusić. a już na pewno nie za chwilę czyli w lato. powinien pograć przynajmniej pełną rundę w Europie jeszcze.
niestety Klimczak już coś tam bąka o transferze, i że "chyba jeszcze nie teraz zimą"....co jest wysoce niebezpiecznym stwierdzeniem

Odpowiedz
Ja uważam, że powinni jeszcze raz zaryzykować poczekać i sprzedać go za te grubo ponad 10 baniek bo chłopak ma potencjał. Szczególnie jeśli latem chcemy powalczyć o LM.

Odpowiedz
Wydaje się że większość chciałaby aby Sousa został. Początki miał tutaj straszne i to również trzeba pamiętać. Jednak aby to miało miejsce to już powinny być czynione starania o przedłużenie kontraktu. Podejrzewam że już są kupcy na niego a najbardziej realny scenariusz na tę chwilę będzie podobny do scenariusza z Moderem. Duża kasa na koniec sezonu ale Afonso gra tak długo jak jesteśmy w pucharach. Trzeba być niestety realistami z tym zarządem.

Odpowiedz
Poczekać na koniec kontraktu i wypuścić za darmo w 2026? Podpisanie nowego latem graniczy moim zdaniem z cudem. Słychać z wypowiedzi zarządu, że widać dno sakiewki, i latem potrzebny jest jakiś duży transfer out, by dobudować zespół na przyszły sezon - zakłądam, że "pucharowy". Pieniądze na LO, skrzydłowego, być może jeszcze jednego ŚP nie pojawią się znikąd, bo za takiego Golizadeha to wpadnie marny 1 MEUR, i to tez nie jest pewne. Kozubal i Gurgul mają kontrakty do 2028 - i spokojnie można założyć, że zostaną - by ich pokazać w tych pucharach i podpompować wartość transferu do poziomu ceny Modera. Pozostaje tylko Afonso, któremu kończy się kontrakt, jest w wielkiej formie, i jest naturalnym kandydatem na sprzedaż. Niestety...
Oczywiście wszystko może zmienić jakaś oferta "nie do odrzucenia" - a taka - oprócz wykupu młodych - może np wpaść jeszcze za Douglasa, wtedy będzie można powalczyć o Sousę.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 8 gości