Liczba postów: 1,015
Liczba wątków: 11
Reputacja:
32
20-10-2025, 17:00
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-10-2025, 16:23 przez Mosina.)
tylko my mamy obecnie źle zbilansowany skład. a to nie jest temat na konferencję. za dużo jakości z przodu vs brak jakości z tyłu, i nie mówię o obrońcach a bardziej o defensywnych pomocnikach. bo bazujemy na gościu który tu trafił z przypadku i na krótkoterminowe zastępstwo. Ani Kozubal, ani Thordarson, ani Jagiełło - to nie są 6. Na skrzydłach jest względny spokój ale też próby przesuwania Joela na prawe skrzydło wyszło blado, choć na papierze powinno się udać. Nie jest łatwo przekwalifikować zawodnika, więc to nie jest jedynie kwestia taktyki.
Niels o tym wie, ale na konferencjach jest bardzo ogólny i polityczny w wypowiedziach.
Liczba postów: 153
Liczba wątków: 2
Reputacja:
13
W obecnej trudnej sytuacji kłopotu bogactwa na 8 i deficytu na 6 ja miałbym nadzieję, że najmłodszy z całego towarzystwa, czyli najbardziej podatny na zmianę i naukę, tj . Kozubal mógłby poprawić grę na 6tce. Tylko nie wiem, czy tam nie brakuje jednak takiego charakteru walczaka. Bo nie oglądamy takich wjazdów jakie czasem trzeba na tej pozycji robić vide Muraś, albo kiedyś młody Linetty.
Liczba postów: 619
Liczba wątków: 0
Reputacja:
17
Kozi jest za wątły na tę pozycję, łatwo go przestawić co widać przy kryciu podczas rożnych. Już pal licho te wślizgi, bo Ouma też ich za dużo nie robi ale ma tajming i siłę afroamerykańską.
Liczba postów: 210
Reputacja:
8
Skrzypczak kiedyś nie był tam próbowany?
Liczba postów: 619
Reputacja:
17
Skrzypa zaczynał jako defensywny i wraz z wiekiem przesunięty na stoperka.
Liczba postów: 668
Reputacja:
30
Pisałem już prze startem rundy, gdy padały tutaj głosy, że nasza obrona teraz będzie hoho, że ja absolutnie nie podzielam tych głosów i mam sporę obawy. Skrzypa mnie nie przekonuje i jestem zdania, że jest on po prostu przereklamowany, nie wspominając o tym, że totalnie nie widzę w nim cech przywódczych, tak ważnych na tej pozycji. Siłą Jagi absolutnie nie była gra obronna. Gdyby mieli obronę, "jak należy", to walczyliby za nami o mistrza. Po 11 kolejkach poprzedniego sezonu mieli o jedną bramkę mniej straconą, niż my obecnie.
Gdy na to nałoży się brak Murasia, to mamy to, co mamy. Douglas to nie jest tym czyszczącego penera. Nasze obecnie szóstki podobnie. Druga bramka w niedzielę jest tego kwintesencją. Ich czarny powinien być przetrącony na starcie. Mam trochę skojarzenia z bramką, która wbiło nam kiedyś Podbeskidzie, gdzie Puchacz biegł za gościem przez pół boiska i nie mógł go dogonić...
Priorytetem transferowym jest dla mnie obecnie stoper w prawdziwego zdarzenia. Lider defensywy. Cholera wie, co będzie z Murasiem po tej kontuzji, Więc tutaj następna pozycja na musiku, a biorąc pod uwagę., że Oumy zaraz nie będzie, to bez porządniejszego sypnięcia groszem na transfer i/lub kontrakt się nie obędzie, bo będziemy kończyli sezony z bilansem bramkowym 80:62.....