możemy udawać że to się nie dzieje, ale Legia i Jaga robią robotę w fazie ligowej. Betis, Kopenhaga, słabiacy ograni, teraz Dynamo i (możliwe) że Molde. Prawie pewna faza play-off a może nawet 1/8 od razu, do tego niezłe łączenie z ligą. zadro. dziwi tylko marna frekwencja w Białymstoku. Narobią punktów, do tego kasy...
Ocena wątku:
Title: LKE
Tryb drzewa |
08-11-2024, 12:31
Z jednej strony fajnie, że im tak idzie. Z drugiej zawsze trzeba patrzeć przez nasz pryzmat. Ktoś w końcu wyda tą kasę sensownie i będzie problem bo nam odjedzie. No a punkty się liczą i to bardzo bo dzięki temu będzie łatwiej.
08-11-2024, 19:30
Odjedzie to chyba wtedy jak będą takie sezony mieli co rok. Inaczej to jeden roczny budżet, na lata nie odjadą.
Mają jednak trochę łatwiej teraz w tej grupie no ale my też mogliśmy tu być i mieć tak łatwo
Mają jednak trochę łatwiej teraz w tej grupie no ale my też mogliśmy tu być i mieć tak łatwo

08-11-2024, 22:51
Odjechać to można, ale grając w LM. I to nie jeden sezon. Gra, nawet z sukcesami w LKE, to jest bardziej bilansowanie wydatków. Jest to tak naprawdę warunek konieczny do normalnego funkcjonowanie klubów takich jak Lech czy Legia.
21-02-2025, 09:15
Wygląda na to, że powtórzenie sukcesu Lecha w LKE to formalność. Patrząc na to jakie ogórki grają w tych pucharach to i półfinał jest w zasięgu. Oczywiście przy odrobinie szczęścia w losowaniu. Z tego co kojarzę to Legia jest rozstawiona więc pewnie dostaną jakiś pastuchów. Jagiellonia chyba tego rozstawienia nie ma.
Nie nazwałbym Jagielloni pastuchami. To "losowanie" jest tylko częściowe. Już wiadomo, że Legia trafi albo na Jagę albo Molde. Jagiellonia z kolei poza Legią może trafić na Cercle Brugge.
21-02-2025, 13:02
To nie wiedziałem, że jest 50% szans aby Legia trafiła na Jagiellonię. Nie wiem jak Molde.
21-02-2025, 23:05
ale nie trafiła, Legia zagra z Molde, a Jaga z Cercle (w tym sezonie grała z nimi Wisła).
w kontekście walki o to wyśnione 15 miejsce, takie losowanie daje większy potencjał na kolejne punkty, chociaż wiadomo że w przypadku gdyby wpadli na siebie to połowa tego potencjału była gwarantowana. ale to chyba ciekawsze rozwiązanie, i tak będą grali ze sobą jeszcze dwa razy w tej rundzie
mam tylko nadzieję że jak już będzie grało 5 drużyn w pucharach, to dla Rutków to nie będzie sygnał że wystarczy 2 miejsce a w najgorszym razie 5...
w kontekście walki o to wyśnione 15 miejsce, takie losowanie daje większy potencjał na kolejne punkty, chociaż wiadomo że w przypadku gdyby wpadli na siebie to połowa tego potencjału była gwarantowana. ale to chyba ciekawsze rozwiązanie, i tak będą grali ze sobą jeszcze dwa razy w tej rundzie
mam tylko nadzieję że jak już będzie grało 5 drużyn w pucharach, to dla Rutków to nie będzie sygnał że wystarczy 2 miejsce a w najgorszym razie 5...
22-02-2025, 07:43
Ćwierćfinał to będzie raczej szczyt obu pucharowiczów. Jaga w przypadku pokonania Cercle trafi pewnie na Real Betis, a galaktyczni na Chelsea.
06-03-2025, 20:35
Oby nie okazało się, że Jaga za tydzień - podobnie jak Legia - będzie zmuszona do rewanżu w formie sparingu.
Browsing: 1 gości