Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 3.33
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: QUO Vadis NF?
Tryb drzewa
(02-11-2025, 21:49)MichalM napisał(a):
(02-11-2025, 21:39)Mosina napisał(a):
(02-11-2025, 21:24)MichalM napisał(a): Ej Mosina dostaniesz kontrargument, że przyszli: Rodriguez, Ouma, Ismaheel, Palma, Skrzypczak i Gumny, nawet adekwatnie do tych wymienionych przez Ciebie.

Moimi kamyczkami do ogródka Nielsa to:
bardzo jednostajna gra, zero gry z pierwszej piłki i zaskoczenia przeciwnika

Nie wiem co jest z ich formą oraz tym, że grają w stojanowa.

oczywiście że dostanę, ale gdzieś już robiłem podsumowanie transferów. punktowe
Sousa vs Rodriguez (na minus)
Ouma vs Muraś (na duży minus)
Tofik vs Wallemark (na minus)
Palma vs Hakans (gwiazda! na duży plus)
Skrzypczak vs Salamon (na duży minus)
Gumny vs Carstensen (na duży minus)

Coś źle porównuje?

Nie wiem jaka jest rola trenera w naszym klubie w sprawie transferów, nie lubię dzielenia odpowiedzialności, później nie wiadomo kto jest winny. Zakładam że DS przychodzi z materiałem, prezentuje, a Trener może się wypowiedzieć czy mu dany gracz pasuje do układanki. Ale nie jest w stanie podważyć danych, bo musiałby dublować jego pracę, tzn samemu jeździć i obserwować zawodników. Chyba nierealne

Na ten moment do do dwóch się nie zgodzę 
Sousa vs Rodriguez (na duży minus) ze względu, że ten pierwszy był bardzo mocną silą razenia, ten drugi to pokazał się tylko na tle Gryfa...
Murawski vs Ouma ( na minus) zdarzają się jemu błędy ale również stara się być wszędzie i czyścić. Pytanie czy Muraś po kontuzji będzie tym samym Murasiem...

może racja. z tym duży / nie duży. ale zakładam że tylko o tym dyskutujemy, czyli na plus mamy tylko Palmę. czyli kadra słabsza. czyli trzeba budować trochę od nowa a na to potrzeba czasu i nie zawsze musi się udać. Jeszcze jest Agnero którego nie skomentowałem - ale chyba nie mamy tu też wątpliwości. Jak Milic nim strzeli bramkę - to pogadamy Wink
No i nie ma Aliego - wyrwa bez pokrycia

Odpowiedz
(02-11-2025, 21:51)Mosina napisał(a):
(02-11-2025, 21:42)Kefas9494 napisał(a):
(02-11-2025, 21:39)Mosina napisał(a):
(02-11-2025, 21:24)MichalM napisał(a): Ej Mosina dostaniesz kontrargument, że przyszli: Rodriguez, Ouma, Ismaheel, Palma, Skrzypczak i Gumny, nawet adekwatnie do tych wymienionych przez Ciebie.

Moimi kamyczkami do ogródka Nielsa to:
bardzo jednostajna gra, zero gry z pierwszej piłki i zaskoczenia przeciwnika

Nie wiem co jest z ich formą oraz tym, że grają w stojanowa.

oczywiście że dostanę, ale gdzieś już robiłem podsumowanie transferów. punktowe
Sousa vs Rodriguez (na minus)
Ouma vs Muraś (na duży minus)
Tofik vs Wallemark (na minus)
Palma vs Hakans (gwiazda! na duży plus)
Skrzypczak vs Salamon (na duży minus)
Gumny vs Carstensen (na duży minus)

Coś źle porównuje?
No Ouma wg mnie nie aż taki słaby, zależy do którego Murasia, bo on też miał wahania formy. Wg mnie na minus ale mały. Zresztą zgoda. Kurde tak z perspektywy czasu to ten Rasmus to był grajek. Czemu ta jego żona się wypieła i nie chciała zostać. Ech

a to żona nie chciała czy nie mieliśmy 2 wolnych baniek?

On poszedł na kolejne darmowe wypożyczenie, tym razem do Aarhaus czy jak tam to się pisze do Danii. I gadali w którymś programie, że z uwagi na żonę nie był chętny na kolejne wypo do Polski, bo jego żonie tutaj się nie podobało. 

No a ten wykup to inna sprawa, pewnie gdyby Lech wyłożył kasę, to może byłaby opcja go ściągnąć i byłaby inna gadka, bo pewnie też FC Koeln by naciskało.

Odpowiedz
a to dzięki - nawet nie zanotowałem tego

Odpowiedz
Tak, na ten moment również oceniam to okienko na minus. Prawda jest taka, że gdyby Palma nie przyszedł to, to okienko można by uznać za katastrofalne.

Najgorsze w tym, wszystkim jest to, że odpowiedzialny za transfery siedzi i się uśmiecha. Poudaje jaki to zmęczony jest pracą i będzie git. Co do tego czy Niels ma jakiś wpływ, nie słyszałem, żeby padło z jego ust "naciskałem", " to mój wybór" raczej jest z tych, że siedzi cicho, dostaje grajków i ma nimi zarządzać.

Odpowiedz
(02-11-2025, 22:04)MichalM napisał(a): Tak, na ten moment również oceniam to okienko na minus. Prawda jest taka, że gdyby Palma nie przyszedł to, to okienko można by uznać za katastrofalne.

Najgorsze w tym, wszystkim jest to, że odpowiedzialny za transfery siedzi i się uśmiecha. Poudaje jaki to zmęczony jest pracą i będzie git. Co do tego czy Niels ma jakiś wpływ, nie słyszałem, żeby padło z jego ust "naciskałem", " to mój wybór" raczej jest z tych, że siedzi cicho, dostaje grajków i ma nimi zarządzać.

Jedyny plus taki, że Muras, Walemark i Hakans teoretycznie wrócą, więc w teorii taki Palma/Leo, Ouma i Teofeek są na zakładkę.

Odpowiedz
Hakans gra na stronie Palmy, a Hakans nie ma podejścia do tego drugiego. Także Palma, Muraś, i tu mam problem Kozubal, Jagiełło, Ali? Walemark - Ishak.

Ważniejsze pytanie brzmi...czy będą takimi samymi zawodnikami jak przed kontuzją.

Odpowiedz
Jeśli Rząsa czy tam Rutkowski twierdzi, że wyjebali za dużo bejmów i jak nie wyjdziemy na wiosnę z ligi w pucharach, to zacznie się sprzedawanie i cofniemy się chuj wie jak do tyłu, to trzeba im powiedzieć, że przepalili tymi bejmami w piecu w swoim stylu, bo sprowadzili wafle, a nie piłkarzy. Poza Palmą.
Zaczyna mnie powoli irytować Ismaheel. To o czym pisali kibice Górnika jak ich opuścił: fajnie wygląda w grze, ale skutecznością nie grzeszy, delikatnie pisząc. I to się sprawdza. Skrzydłowy wiatrowy bezobjawowy.
Co do Nielsa. No zobaczcie wiara kogo on ma na ławce. Plus granie dwa razy w tygodniu, co jest innym doświadczeniem niż w sezonie mistrzowskim. Kolejny głaz do ogródka Brygady RR: mają w kadrze grajków trwale kontuzjowanych, co oznacza że trener nie może z nich skorzystać, zatem mamy trzech skrzydłowych plus młody Lisman. Mało! Za mało i niezbyt jakościowo. Ishak jest wyraźnie słabszy niż w poprzednim sezonie. Tu kolejny kamlot do ogródka duetu RR: nie mamy absolutnie pół zawodnika na ławce, który mógłby go skutecznie odciążyć. Gumny wygląda jakby przyszedł odcinać kupony. Moutinho wygląda na przestraszonego, nie jest pewny w grze. Skrzypczak to nie jest format na Lecha. Nie wiem, może w Jadze nie było takiej presji. Tu ewidentnie gra z jakimś ciężarem na plecach. Co mecz babol.
Poza Palmą chciałbym by został tu też Ouma. Szkoda że nierealne. Pener środka pola. Takich potrzeba.

Odpowiedz
Na kogo oni te bejmy wydali?

Odpowiedz
(02-11-2025, 22:18)strzelisty jupiter napisał(a): Jeśli Rząsa czy tam Rutkowski twierdzi, że wyjebali za dużo bejmów i jak nie wyjdziemy na wiosnę z ligi w pucharach, to zacznie się sprzedawanie i cofniemy się chuj wie jak do tyłu, to trzeba im powiedzieć, że przepalili tymi bejmami w piecu w swoim stylu, bo sprowadzili wafle, a nie piłkarzy. Poza Palmą.
Zaczyna mnie powoli irytować Ismaheel. To o czym pisali kibice Górnika jak ich opuścił: fajnie wygląda w grze, ale skutecznością nie grzeszy, delikatnie pisząc. I to się sprawdza. Skrzydłowy wiatrowy bezobjawowy.
Co do Nielsa. No zobaczcie wiara kogo on ma na ławce. Plus granie dwa razy w tygodniu, co jest innym doświadczeniem niż w sezonie mistrzowskim. Kolejny głaz do ogródka Brygady RR: mają w kadrze grajków trwale kontuzjowanych, co oznacza że trener nie może z nich skorzystać, zatem mamy trzech skrzydłowych plus młody Lisman. Mało! Za mało i niezbyt jakościowo. Ishak jest wyraźnie słabszy niż w poprzednim sezonie. Tu kolejny kamlot do ogródka duetu RR: nie mamy absolutnie pół zawodnika na ławce, który mógłby go skutecznie odciążyć. Gumny wygląda jakby przyszedł odcinać kupony. Moutinho wygląda na przestraszonego, nie jest pewny w grze. Skrzypczak to nie jest format na Lecha. Nie wiem, może w Jadze nie było takiej presji. Tu ewidentnie gra z jakimś ciężarem na plecach. Co mecz babol.
Poza Palmą chciałbym by został tu też Ouma. Szkoda że nierealne. Pener środka pola. Takich potrzeba.
Swoją drogą, apropo case'u Mrozka. Patrzcie jak konkurencja wpłynęła fajnie na Gurgula (odpukać). Zaczął wyglądać solidnie. W końcu. Jak utrzyma formę to pewnie z 3-4 bańki na koniec sezonu da za niego jakieś Los Angeles Lakers Wink czy tam inne FC San Diego z MLS i może ogarną w końcu jakiegoś lewego obrońcę z prawdziwego zdarzenia. 

No a u Mrozka brak konkurencji i forma jest jaka jest. Niels musi widzieć tego Bąkowskiego w treningu i musi być fatalny.

Odpowiedz
(17-10-2025, 20:52)Mosina napisał(a): jedno to wartość, a drugie to jakość. akurat tylko wypożyczenia + Bengtsson się bronią, i to nawet świetnie. Poniżej moja subiektywna ocena szkolna.
Nie znam kwot za wypożyczenia które pewnie wchodzą w te słynne 8M€. Może też w to wliczają raty z poprzednich okienek.

Wypożyczenia:
Tofik: ocena 5
Palma: ocena 6
Ouma: ocena 4

Transfery:
Agnero: 2,3M, ocena 1
Rodriguez: 1,2M, ocena 2
Moutinho: 0,5M, ocena 3
Bengtsson: 0,8M, ocena 4+
Gumny, 0M, ocena 2
Skrzypczak: 0,9M, ocena 3

Razem: 5,7M