Forum WL
Reprezentacja Polski - Wersja do druku

+- Forum WL (https://www.wiaralecha.pl/forum)
+-- Dział: Forum Kibiców Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Sport (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Wątek: Reprezentacja Polski (/showthread.php?tid=28)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

RE: Reprezentacja Polski - Skorpion - 11-06-2025

Prosiłem o racjonalne wytłumaczenie. Poziom kadry to taką późna Warta Poznań albo Ślask Wrocław z tego sezonu. Trenerzy to zbiór kumpli Probierza którzy o trenerce co widać mają mgliste pojęcie. Na tych trzech treningach kogo ma podglądać Skorupskiego to żart. Podsumowując. Zamiast odpoczywać i regenerować się przed kolejnym sezonem dla Nas ważnym pojechał na jakiś pseudo wczasy gdzie nawet przez sekundę nie powąchał murawy.

Na miejscu klubu pogadał bym z zawodnikiem aby podziękował za taki wątpliwy zaszczyt. To nie jest żaden prestiż nic. Nie przybywa mu występów w kadrze więc nawet jego cena nie rośnie.

RE: Reprezentacja Polski - Icek - 11-06-2025

Charakterni. Stanowski można powiedzieć, że potwierdził to, o czym wczoraj pisałem:
""Jeśli chodzi o rozmowy z piłkarzami na temat opaski kapitańskiej, to jest z tym pewien problem. Mianowicie — patrzę na ten skład i nie widzę ani jednego piłkarza, z którym w ogóle warto rozmawiać. Niepotrzebnie łączycie mój wpis z wynikiem. Równie dobrze mogłem to napisać przed meczem. Patrzę na skład i pytam: z kim i o czym? Jakie tam są osobowości"

"Dziennikarka: — Dlaczego kraj świętego Mikołaja 69. w rankingu FIFA wygrał z Wami mecz? Bednarek: — Uważam, że przyczyną jest to, że jesteśmy bardzo jako społeczeństwo spolaryzowani. Jesteśmy wprowadzani w grę polityczną".

Przecież człowiek jak to czyta, to naprawdę można się zastanowić, czy czasami dziennikarka nie robi sobie jaj, żeby nabić kliknięć na artykuł. Ale to jest prawda. To jest nasz wczorajszy kapitan. Taką właśnie mamy kadrę. I to nie jest pierwsza jego wypowiedź w tym stylu. I nie jest jedynym kadrowiczem, który przesyła nam takie komunikaty w tej kadrze...

Ważne, że po odsunięciu Lewego od kapitanowania mogli uwolnić potencjał.

Żadna z tych strachliwych ameb mentalnych nie wyszła wczoraj do dziennikarzy w strefie mieszanej. Co za banda przegrywów. Nie pamiętam, kiedy ostatnio byłą taka atmosfera w okół kadry. Chyba nawet za późnego Laty nie było gorzej....

RE: Reprezentacja Polski - Skorpion - 11-06-2025

I tylko żal, ze o ,,sile" tej kadry stanowi paru byłych Lechitów.
Przecież Ci piłkarze mają wyjebane w grę dla kadry. OD przyjechać poudawać pójść w pizdu.

RE: Reprezentacja Polski - rojber - 11-06-2025

Przykre jest to, że nie ma żadnych perspektyw na horyzoncie. Nie ma kim zastąpić tych parodystów. I tej sytuacji nie zmieniłby nawet bożyszcze Lewandowski. Reprezentacja w kopaną podzieli pewnie los szczypiorniaków.

Bez przesady. Poziom szczypiornistów Wenty to my mieliśmy w piłce kopanej za Górskiego.

RE: Reprezentacja Polski - rojber - 11-06-2025

Bardziej chodzi mi o to co się stało z tą reprezentacją i jaki poziom teraz prezentują. Teraz walczą jak równy z równym z Rumunią czy Izraelem. W piłce nożnej będzie podobnie.

RE: Reprezentacja Polski - Róża - 11-06-2025

@Icek, Bedi po przedostatniej Mołdawi w czerwcu powiedział, że myślami byli już na urlopach - dlatego przegrali. Nasi stranieri są po prostu nieuleczalnie chorzy i nie ma sensu z nimi rozmawiać. A co do Lewego, to on usunął się sam, ponieważ nie przyjechał na zgrupowanie, na które dostał powołanie. Będąc zdrowym.

Ja wiem, co Bedi powiedział wtedy. W bardzo podobnym tonie wypowiadał się teraz Kamiński teraz, do tego brednie Dawidowicza.

Skąd masz tą informację o powołaniu dla Lewego? Mi nic o tym nie wiadomo. 27. maja Probierz ogłosił powołania i Lewego tam nie było. Dlaczego? Lewy mu o powiedział, że go nie będzie, bo musi odpocząć, czy Probierz z niego zrezygnował z innych powodów?

26 maja Lewy informuje, że nie będzie go na kadrze i jest to uzgodnione z trenerem. Na drugi dzień Probierz ogłasza powołania, wśród których nie ma Lewego, więc Twoja informacja nie znajduje żadnego uzasadnienia w faktach. A to, co przytoczyłem to są fakty, a nie opinie. Do odszukania w sieci. Zarówno info o absencji Lewego, jak również info o powołaniach. Od tego czasu minęły 2 tygodnie....

RE: Reprezentacja Polski - Róża - 11-06-2025

Sorki, z góry założyłem, że dostał ale poinformował, że nie przyjedzie.

Ja jeszcze obalę jeden mit, który nawet dziennikarze beznamiętnie tworzyli w niedzielę wieczorem w trakcie finału Ligi Narodów. gdzie grał 40-letni grał Ronaldo, stawiając go w opozycji do postawy Lewego,  sugerując, że kadra jest najważniejsza.
Akurat podejście do kadry obydwóch zawodników jest praktycznie identyczne. Ronaldo też musiał sobie robić odpoczynki i zdarzało mu się za Santosa, że nie było go na dwóch zgrupowaniach z rzędu, gdzie opuścił w sumie 6 meczów, z tego bodajże 4 w Lidze Narodów. Sytuacja była też podobna do sytuacji z Lewym z tego względu, że Ronaldo miał też w tym samym czasie problemy z prawem - sprawa rzekomego gwałtu. A Ronaldo był wtedy o parę ładnych lat młodszy od dzisiejszego Lewego. Dodam, że obecnie Ronaldo gra w Hobby Lidze, więc ciężko w ogóle przyrównywać obciążenia...

Życzyłbym każdej reprezentacji, żeby miała zawodników, takich jak Lewy, czy Ronaldo, którzy przez tyle lat będą do dyspozycji w takim wymiarze, jak oni...