Liczba postów: 37
Liczba wątków: 8
Reputacja:
1
Jako, że w tym tygodniu Michał Probierz ogłosił powołania na następne zgrupowanie naszej kochanej reprezentacji, co sądzicie o jego powołaniach? Jakieś zaskoczenia/nieobecności?
Mnie cieszy obecność Michała Gurgula, Mateusza Bogusza oraz - przede wszystkim - Antka Kozubala.
Liczba postów: 37
Liczba wątków: 8
Reputacja:
1
No i nasi przegrali wczoraj 1-5....
Mimo niezłej pierwszej połowy, w drugiej się posypało.
Z naszych wychowanków zagrali:
- Jakub Kamiński - od 32 minuty za kontuzjowanego Bereszyńskiego (ocena flashscore - 6.1)
- Jan Bednarek - pierwsza połowa (ocena - 6.0)
- Antek Kozubal - od 80 minuty za Piątka (ocena - 6.0)
- Bartek Bereszyński (mimo wszystko wychowanek) - do 32 minuty (ocena - 6.8)
- Jakub Moder i Tymek Puchacz nie zagrali, cały mecz na ławce rezerwowych.
Liczba postów: 7
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Do odnotowania duża wtopa sztabu Probierza: nie zgłosili do meczu Karola Świderskiego. Zorientowali się gdy stał już przebrany do wejścia na boisko. Żeby nie było wielkich cyrków, odesłali go na trybuny...
Liczba postów: 458
Reputacja:
3
Po co nasi jeżdżą na tą kadrę takie pytanie mam? Przecież to bez sensu. Zagrał jeden parę minut i to wszystko. Po co klub zgadza się na takie wycieczki? Probierz to totalny amator nasz trener jest lepszy. Powinni trenować w klubie pod okiem trenera a nie robić sobie wycieczki. Mam nadzieje, że klub więcej nie będzie tak bez sensu puszczać zawodników.
Reputacja:
3
Myślę, że klub mógłby wpłynąć na zawodnika aby zastanowił się czy aby na pewno jest sens przyjmować to powołanie skoro ma siedzieć na trybunach. W przypadku naszej kadry to tylko strata czasu którą można by było wykorzystać na treningi w klubie pod okiem trenera. Każdy wiedział, że Mrozek nie zagra ani sekundy to samo Michał. Ich wyjazd tam to nieporozumienie. Ciąganie ich dla lansu i nic więcej. Kozubala jeszcze rozumiem, bo tam było jakieś 10% szans że zagra. Ale ta dwójka?
Jak dla mnie takie wyjazdy sensu nie mają i oby nie wpłynęły na naszych zawodników po powrocie.
Liczba postów: 21
Liczba wątków: 0
Reputacja:
1
Systemy rozgrywek reprezentacji są rozbudowane na maksa i końca nie widać. Eliminacje, turnieje i teraz jeszcze Liga Narodów. Od lat nie rozwijamy się jako kadra i faktycznie jakoś nie wierzę aby nasi kadrowicze korzystali w jakikolwiek sposób z tych zgrupowań.
Szczególnie jak przy sterach taki geniusz trenerki jak Probierz.
Reputacja:
3
Oczywiście klub nie może nie wysłać piłkarza w terminie UEFA na zgrupowanie (czy tam Fifa) ale no właśnie piłkarz sam może powiedzieć, że nie jedzie. Przecież patrząc na to z boku. Taki Mrozek czy Gurgul to zamiast szlifować taktykę i być pod okiem naszego trenera jadą na zgrupowanie gdzie z góry wiadomo, że sobie na trybunach posiedzą.
Liczba postów: 132
Liczba wątków: 1
Reputacja:
8
Zaraz, ale jaki miałby interes w tym, żeby odmówić wyjazdu na kadrę? Przecież to by oznaczało, ze jest spalony dla reprezentacji . A zapewne taki Gurgul czy Mrozek patrzą w przyszłość. Dziś nie, ale kiedyś mogą na poważnie pukać do składu. A to podnosi cenę zawodnika, daje możliwość pokazania się , nie tylko poprzez puchary. Nawet sam fakt debiutu i zagrania ogonów jest elementem promocji i mile widzianym elementem w piłkarskim CV . Dlaczego mieliby działać przeciw sobie?
.