Forum WL
Quo Vadis Lech Poznań - Wersja do druku

+- Forum WL (https://www.wiaralecha.pl/forum)
+-- Dział: Forum Kibiców Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Lech Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+---- Dział: Quo Vadis? (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=16)
+---- Wątek: Quo Vadis Lech Poznań (/showthread.php?tid=127)

RE: Quo Vadis Lech Poznań - Sultan - 12-03-2026

Ale to prof Pawlaczyk ponoć był problemem, teraz jest inny sztab, operatorzy za granicą i nic lepiej nie jest. Zatrudniliśmy "Head of Physical Performance", a kto wie czy nie należy się dokładnie przyjrzeć podstawom jak rozgrzewka, fizjo itp - oczywiscie w zakresie prewencji, nie leczenia.

No i kolejny raz trzeba zapytać, gdzie mieli głowy decydenci, odpuszczając zakup DP w zimowym oknie.

RE: Quo Vadis Lech Poznań - rojber - 12-03-2026

(12-03-2026, 11:59)Kefas9494 napisał(a):
(12-03-2026, 11:47)rojber napisał(a):
(12-03-2026, 10:35)Gugus napisał(a): Jakobczyk, który miał mieć lekką kontuzję po zimowym obozie. Medycy dalej bez konsekwencji.

W przypadku Jakóbczyka w Poznaniu zrobiło się głośne larum. Mam nadzieje, że ktoś będzie się z tego gęsto tłumaczyć. Pewnie niedługo ukażą się jakieś szersze wyjaśnienia.

O, a to ciekawe, uchyl rąbka tajemnicy. 

@strzelisty - pewnie w reha miał rehabilitację. 

I jak coś to wiecie. Nie mam pojęcia jak jest, może faktycznie są chujowi. 

Znajomy jest neurologiem i mówi, że na pewnym poziomie, niektóre zabiegi/operacje wykonuję tylko kilku/kilkunastu lekarzy i jak sa przypadki do analizowania to jest to na tyle małe grono, że i tak wzajemnie konsultują to sobie. A w przypadku tej medycyny sportowej, to też tych najlepszych specjalistów jest na tyle mało, że często oni pracują w kilku miejscach. I na przykład zamienisz Rehasport na jakieś Krojeniecentrum to i tak główne zabiegi robił będzie ten sam typ. 

Ale tak sobie gdybam, wiadomo, że chciałbym, żeby ci piłkarze wracali szybciej, bo ten powrót Murasia i Hakansa to jest już komedia i niezależnie po czyjej stronie jest błąd to bez sensu mieć takich grajków co nie możesz z nich skorzystać rok, a zaraz będzie leciał drugi rok.

Edit: Ano piszą w mediach, że Murawski znowu wypadł i był widziany na lotnisku, prawdopodobnie leciał na kolejne konsultacje medyczne. :v

W przestrzeni medialnej zaczynają się pojawiać artykuły i komentarze na temat kontuzji Jakóbczyka. Widać, że wkurwienie zaistniałą sytuacja zaczyna zataczać coraz większy krąg. Bardzo dobrze, niech się tam tłumaczą. Sam z resztą jestem ciekaw co się odwaliło z Jakóbczykiem.

RE: Quo Vadis Lech Poznań - Kefas9494 - 12-03-2026

(12-03-2026, 12:11)Sultan napisał(a): Ale to prof Pawlaczyk ponoć był problemem, teraz jest inny sztab, operatorzy za granicą i nic lepiej nie jest. Zatrudniliśmy "Head of Physical Performance", a kto wie czy nie należy się dokładnie przyjrzeć podstawom jak rozgrzewka, fizjo itp - oczywiscie w zakresie prewencji, nie leczenia.

No i kolejny raz trzeba zapytać, gdzie mieli głowy decydenci, odpuszczając zakup DP w zimowym oknie.

Mordo, musze ograniczyć forum, bo zaraz będę przekonywał żonę, że musimy niezwłocznie kupić do mieszkania defensywnego pomocnika. xd 

Ten Ryan Fosso co był grany na razie w Sturm Graz wszystko od początku. Ciekawe czy była opcja pójść po niego grubiej czy miał wyjebane na ofertę Lecha.

RE: Quo Vadis Lech Poznań - strzelisty jupiter - 12-03-2026

Oby się nie okazało, że żona musi wymienić na chacie napastnika, bo na przykład ten co go ma nie strzela tylu goli co powinien. Wink

RE: Quo Vadis Lech Poznań - Kefas9494 - 12-03-2026

(12-03-2026, 13:23)strzelisty jupiter napisał(a): Oby się nie okazało, że żona musi wymienić na chacie napastnika, bo na przykład ten co go ma nie strzela tylu goli co powinien. Wink

Xd Big Grin

RE: Quo Vadis Lech Poznań - Sultan - 12-03-2026

Dyskusja idzie w złą stronę. Wszystko przez impotencję transferową.

RE: Quo Vadis Lech Poznań - uncoolben - 12-03-2026

Douglas i Jakóbczak out do końca sezonu ze względu na kontuzje...

RE: Quo Vadis Lech Poznań - MichalM - 14-03-2026

Chętnie podyskutuję na temat jak uzdrowić Lecha.

Na wstępie myślałem, że przyjście NF da stabilizację w klubie. Fakt, jest taki, że NF ma najlepszy warsztat. Dlaczego na wstępie tak myślałem? Ponieważ liczyłem, że zarząd również stanie na wysokości zadania. Jednak brak wykonawców, transferów, wzmocnień - niestety 3 fronty dla nas to za dużo.

Mrozek? Brak zmiennika, brak konkurencji
Perreira - Gumny. Ten drugi w końcu odpalił. Jeden jest przeciwieństwem drugiego.
Skrzypa/Milic/Mońka - gdyby nie ten ostatni to wiecie gdzie byśmy byli?
Gurgula/Mouthinio - Gurgul długo dochodził do formy, po tym drugim oczekiwałem znacznie więcej.
Ali/Walemark/Ismaheel - na Aliego czekaliśmy długo, ma ten magic touch - jednak jak widać po ostatnim meczu brak błysku i niestety nie ma siły rażenia. Walemark po kontuzji to inny zawodnik, dziecko we mgle. Ismaheel jest ale czy to zawodnik ponad ekstraklasę? Raczej średniak, w każdym klubie by sobie pograł z tym samym efektem
Kozubal/Pedro/Jagiełło - mam mieszane uczucia względem ich wszystkich. Na początku sezonu Jagiełlo ciągnął grę, Kozubal mam wrażenie, że jest i sam nie potrafi się odnaleźć na boisku. Perdo, walczak ale to nie jest Sousa ani zastępstwo.
Palma/Leo/Hakans - Palma, kurde oczekiwałem znacznie więcej i szczerze dobrze, że to tylko wypożyczenie. Leo podobnie jak Ismaheel. Hakans wrócił dopiero po kontuzji
Ishak/Agnero - 3? 4? Sezon gdzie jest Ishak eksploatowany na maksa bo nie ma zmiennika choćby na poziomie ekstraklasy?

Od dawna mówię, że w takim klubie jak Lech Poznań powinien być zespół psychologów, który uczestniczył by w życiu zespołu.
Niels, jak na moje ma wynik ponad stan w tym sezonie, w dalszym ciągu walczymy o MP. Ma parę kamyczków w ośrodku ale który trener ich nie ma?
Zarząd? Doprowadził do tego, że początek sezonu graliśmy bez 7-8 zawodników wymienionych wyżej. Brak defensywnego pomocnika to jest skandal. Argument, że nie ma kasy jest dla mnie brzydko pisząc z dupy. Chcesz się rozwijać to musisz inwestować.

RE: Quo Vadis Lech Poznań - Mosina - 14-03-2026

Tak sobie myślę że nasza kadra jest źle zbanalsowana pod kątem dojrzałości pilkarskiej. W środku / z tyłu mamy za dużo jednak młodzieży

RE: Quo Vadis Lech Poznań - strzelisty jupiter - 14-03-2026

Ale są też starzy. Milić, Jagiełło, Moutinho, Gumny, Rodriguez, Ouma. To raczej młodzieniaszki już nie są.