Forum WL
Ekstraklasa - Wersja do druku

+- Forum WL (https://www.wiaralecha.pl/forum)
+-- Dział: Forum Kibiców Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Sport (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Wątek: Ekstraklasa (/showthread.php?tid=9)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46

RE: Ekstraklasa - Mosina - 18-02-2025

Jak ktoś wykosi Ishaka to mamy Gonzaleza. Za drewnianego Szymczaka.

Akurat Duńczyk jest pierwszym od Skorży trenerem który publicznie mówi o konieczności wzmocnień. I zima to przypomnę trzy transfery i wykup Walemarka. Oraz pozbycie się szrotu : Loncar, Anderson i Baloua. I wspomnianego Szymczaka. I za te ruchy należy pochwalić chyba że spodziewaliście się przyjścia Martineza. Lech w poprzednich latach uznałby że ma kadrę pełną i nie musi niczego zmieniać. Widzę tu pozytywą zmianę.

Mam nadzieję że sztab wie co robi, i niedługo zespół będzie wyglądał tak jak w październiku.  I że w klubie nie panuje retoryka którą tu co niektórzy uprawiają. I nie twierdzę że wszystko jest ok. Tylko że wpadanie w panike w świecie piłki nożnej jest bez sensu. Podam pare przykładów a Wy połączcie kropki: Man City, Inter, Barca. Każda drużyna będzie miała kryzys. Sztuką jest z niego się wydobyć. W ogóle oglądacie inne ligi? Właśnie Barca po chyba trzech miesiącach wróciła na pierwsze miejsce grając zresztą piach z jakimś Vallecano a wcześniej gubiąc punkty z Getafe, Leganes i Las Palmas. Czyli naszymi Puszczami i Piastami. Takie drużyn które wszystko i wszedzie wygrywają praktycznie nie istnieją. Chyba że swoją wiedzę opieracie na oglądaniu El Classico i myślicie że tak wygląda ich gra, styl i liczby w każdym meczu w ich ligach.

RE: Ekstraklasa - Skorpion - 18-02-2025

No tym razem zarząd stanął aż dziwnie się to pisze, na poziomie gry o mistrza i wzmocnił skład. Brakuje tylko LO i kadra jest kompletna. Teraz wszystko będzie zależało od trenera i piłkarzy.

Oczywiście kryzys kryzysem, ważne aby szybko zdiagnozować jego przyczynę i wyjść z niego najszybciej. Każdemu klubowi się on zdarza. Ale my walczymy o mistrza. Trener który wychodzi po entym meczu przegranym czy to na wyjeździe czy w stylu wyjazdowym u siebie i mówi ,,nie wiem" jest no nie wiem jak to nazwać. To nie pierwsza wpadka Lecha.
I co nam po tym, że może w kwietniu uda się zdiagnozować problem jak to już będzie woda po ogórkach. Strata do lidera będzie taka, że będziemy mogli sobie przywiesić kartę z napisem prawie mistrz polski jak ci z Grodziska.

RE: Ekstraklasa - Mosina - 18-02-2025

i dlatego uważam że nie jesteś Gromem Wink Spokojnie. Taką dyskusję możemy prowadzić.

odnośnie jego "nie wiem" - tak jak pisałem, jest za szczery, nie wymyślił na poczekaniu jakiegoś frazesu. albo odburknął coś jak Brom. i tak - jest to nasz wielki problem, mecze wyjazdowe. a dlaczego świetnie grająca u siebie Pogoń (chyba tylko jeden remis) dostawała regularny oklep na wyjazdach? gdyby to było takie proste to kryzysy trwałyby kilka meczów w roku. ja akurat uważam że nie jesteśmy tak dobrzy jak myślimy czy chcemy, i nie umiemy grać anty-footbalu na wynik gdy nie idzie albo nie jesteśmy w formie, jak chociażby Raków. Podstawą jest jednak przygotowanie fizyczne które teraz stoi pod znakiem zapytania. jest też dobra informacja - skoro graliśmy dobrze i skutecznie, to ten czas przyjedzie. i to wcześniej niż w kwietniu. teraz podstawa to wyjść w niedzielę, ogarnąć się i ograć Zagłębie. poprawić humory i dodać pewności która jest na pewno nadwątlona. Będzie dobrze Wink

RE: Ekstraklasa - rojber - 18-02-2025

Lechia pyknęła dosyć gładko Zagłębie. Patrząc na ostatnie wydarzenia (szybka pomoc w spłacie Ruchu) zaczynam się utwierdzać, że ta bramka ze spalonego czy dwie szybkie żółte kartki to nie był przypadek. Co nie zmienia faktu, że obsraliśmy zbroje przy pressingu Lechii i pomogliśmy swoją grą betonom i sędziom.

RE: Ekstraklasa - Icek - 18-02-2025

Lechia już w Lublinie spokojnie mogła wygrać, więc ich ostatni wyniki to na pewno nie jest dzieło przypadku. Są w formie.

Lechia już w Lublinie spokojnie mogła wygrać, więc ich ostatnie wyniki to na pewno nie jest dzieło przypadku. Są w formie.

RE: Ekstraklasa - strzelisty jupiter - 18-02-2025

(18-02-2025, 08:50)rojber napisał(a): Lechia pyknęła dosyć gładko Zagłębie. Patrząc na ostatnie wydarzenia (szybka pomoc w spłacie Ruchu) zaczynam się utwierdzać, że ta bramka ze spalonego czy dwie szybkie żółte kartki to nie był przypadek. Co nie zmienia faktu, że obsraliśmy zbroje przy pressingu Lechii i pomogliśmy swoją grą betonom i sędziom.

Może zmiana władzy naszego umęczonego kraju pomogła. Pochodzenie hyżego by się zgadzało.

RE: Ekstraklasa - Mosina - 19-02-2025

Proszę. Jakie te trybuny skuteczne w stolycy. Mały protest i pyk: Szkurin za 1,5 mln euro
On chyba nie skraca spodenek

RE: Ekstraklasa - rojber - 19-02-2025

Myślę, że to nie zasługa trybun a sytuacji w jakiej się znaleźli. Jeśli wierzyć pismakom to wysypało im się kilka opcji tak jak choćby u nas ten Hegebo. Oprócz tego Lech się pięknie wykoleił i być może uznali, że walka o MP jest nadal otwarta. Wygolony Gual nie gwarantuje raczej bramek stąd trzeba było na szybko sięgnąć po kogoś sensownego. Pytanie tylko czy faktycznie ten Szkurin jest tyle wart czy się nie okaże drugim Gualem.

RE: Ekstraklasa - Skorpion - 19-02-2025

Jak dla mnie te 1.5 miliona to wymysł pismaków. No za takiego ogóra takie siano? Z drugiej strony jak przepalili taki hajs na niego to nic tylko się cieszyć.
Pogoń także zapowiada ofensywę transferową.

RE: Ekstraklasa - Icek - 19-02-2025

To wcale nie musi być wymysł. Gdyby go kupowali w styczniu, to pewnie by kosztował mniej. No ale jeśli się kupuje na ostatnią chwilę, nie mając jakiejkolwiek innej opcji, to cena rośnie.

Swoją droga, to ilość gości, z którymi mieli rozmawiać, która pojawiała się w przestrzenie medialnej, daje do myślenia. Również prezesom Stali Mielec.

Gisli, Karstensen, Gonzales. Informacje o nich pojawiały się albo w momencie, jak już jechali na testy, albo zaraz mieli jechać...