Forum WL
Pogłoski transfefowe 2025 - Wersja do druku

+- Forum WL (https://www.wiaralecha.pl/forum)
+-- Dział: Forum Kibiców Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Lech Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+---- Dział: Transfery Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=14)
+---- Wątek: Pogłoski transfefowe 2025 (/showthread.php?tid=104)

RE: Pogłoski transfefowe 2025 - MichalM - 24-07-2025

Transfermarkt podaje, że główna pozycja to ofensywny pomocnik, a dodatkowe pozycje to lewe skrzydło i napastnik.

Czy rzeczywiście tak grał to nie wiem, nie sprawdzałem

RE: Pogłoski transfefowe 2025 - hif - 24-07-2025

Nie, on grywał też jako napastnik zdaje się.

Przecież przyjdzie napastnik, no ludzie.
"Bo mi się wydaje", "skrzydełka opadły", "nieudane okienko" - czy naprawdę po 7 doskonałych na papierze transferach i zerowych osłabieniach w postaci transferów wychodzących to wasze latanie od ściany do ściany w panice i płaczu, bo w lipcu nie udało się ogarnąć napastnika jest usprawiedliwione? Do końca okienka jest PÓŁTORA MIESIĄCA jeszcze. Czekają na konkretnego zawodnika i chwała im za to, wiele razy już dostawaliśmy odpady w przeszłości, teraz wreszcie wyciągnęli wnioski, a tutaj płacze, teorie z dupy i czarnowidztwo. Dorosłe chłopy, a smęcą jak dziewczynki paroletnie, pomimo że wszystko wokół wskazuje, że będzie dobrze i napastnika do Ishaka dostaniemy.

Szkoda, że się Sousa kontuzjował, może utrudnić to jego transfer, a moim zdaniem, jeśli zostanie, to będzie cieniem zawodnika z zeszłego sezonu i klub straci w ten sposób parę baniek. Lepiej byłoby go sprzedać teraz i coś jeszcze z tego mieć.

RE: Pogłoski transfefowe 2025 - uncoolben - 24-07-2025

(24-07-2025, 09:40)MichalM napisał(a): Transfermarkt podaje, że główna pozycja to ofensywny pomocnik, a dodatkowe pozycje to lewe skrzydło i napastnik.

Czy rzeczywiście tak grał to nie wiem, nie sprawdzałem

Na TM masz dokładna historię występów na poszczególnych pozycjach.

(24-07-2025, 09:43)hif napisał(a): Przecież przyjdzie napastnik, no ludzie.
"Bo mi się wydaje", "skrzydełka opadły", "nieudane okienko" - czy naprawdę po 7 doskonałych na papierze transferach i zerowych osłabieniach w postaci transferów wychodzących to wasze latanie od ściany do ściany w panice i płaczu, bo w lipcu nie udało się ogarnąć napastnika jest usprawiedliwione? Do końca okienka jest PÓŁTORA MIESIĄCA jeszcze. Czekają na konkretnego zawodnika i chwała im za to, wiele razy już dostawaliśmy odpady w przeszłości, teraz wreszcie wyciągnęli wnioski, a tutaj płacze, teorie z dupy i czarnowidztwo.
Ditto. To okienko jest przecież naprawdę "szybkie", obiektywnie. Problem z napastnikiem wynika tylko i wyłącznie z faktu, że jeszcze jednego porządnego napastnika powinniśmy mieć od trzech sezonów, a nie mamy. Jakby co - łatamy Szymczakiem, coś tam chłopak zaczął grać.

(24-07-2025, 07:06)strzelisty jupiter napisał(a): W meczu z Breidablikiem w kilku sytuacjach miałem wrażenie na szpicę ładował się Bengtsson. 
Ale przecież my tak gramy od dawna - nasi skrzydłowi to de facto lewy i prawy napastnik, który ma dublować w razie czego cofającą się lub schodzaca a skrzydło dziewiątkę . Tak grał Velde, tak grał Walemark, Hakans, nawet Hotic.

RE: Pogłoski transfefowe 2025 - MichalM - 24-07-2025

Sprawdziłem, większość poprzedniego sezonu grał na CNP, kilka występów na lewej stronie

(24-07-2025, 09:43)hif napisał(a): Nie, on grywał też jako napastnik zdaje się.

Przecież przyjdzie napastnik, no ludzie.
"Bo mi się wydaje", "skrzydełka opadły", "nieudane okienko" - czy naprawdę po 7 doskonałych na papierze transferach i zerowych osłabieniach w postaci transferów wychodzących to wasze latanie od ściany do ściany w panice i płaczu, bo w lipcu nie udało się ogarnąć napastnika jest usprawiedliwione? Do końca okienka jest PÓŁTORA MIESIĄCA jeszcze. Czekają na konkretnego zawodnika i chwała im za to, wiele razy już dostawaliśmy odpady w przeszłości, teraz wreszcie wyciągnęli wnioski, a tutaj płacze, teorie z dupy i czarnowidztwo. Dorosłe chłopy, a smęcą jak dziewczynki paroletnie, pomimo że wszystko wokół wskazuje, że będzie dobrze i napastnika do Ishaka dostaniemy.

Szkoda, że się Sousa kontuzjował, może utrudnić to jego transfer, a moim zdaniem, jeśli zostanie, to będzie cieniem zawodnika z zeszłego sezonu i klub straci w ten sposób parę baniek. Lepiej byłoby go sprzedać teraz i coś jeszcze z tego mieć.

Napisałem, że jeśli nie przyjdzie godny zmiennik dla Ishaka, którego nie ma od 4? 3? sezonów, a ta pozycja była na 1 miejscu na liście zarządu to uznam to okienko za nieudane.
Nie wyciągaj proszę fragmentów z całego zdania.

RE: Pogłoski transfefowe 2025 - Pucenty - 24-07-2025

Podpisuję się pod apelem o zaprzestanie tego szlochania.

Jedno co dobre wynikło z niego, to to, że nadzwyczaj szybko gaszone było dotychczas konkretnymi ruchami w tym okienku... Wink Nie wiązałbym jednak jednego z drugim.

hif - co do Sousy, to może będzie miał odrobinę gorszy sezon (przez też większą kreatywną konkurencję), ale z drugiej strony pokaże się w Europie. Jeśli będzie tak miły i przedłuży kontrakt, to zakładam, że może pójść za podobne pieniądze jak w tym okienku by poszedł - 3-4 mln EUR nawet ze słabszą formą niż w minionym sezonie.

RE: Pogłoski transfefowe 2025 - Mosina - 24-07-2025

gdyby chciał być miły to już by dawno podpisał - szczególnie mając obietnicę transferu teraz. Jeśli chce wyjechać i tak - to dlaczego miałby podpisywać - taki "za darmo" to większa atrakcja. Będzie miał dwa w jednym: czyli pokaże się w pucharach i będzie zawodnikiem któremu się kończy kontrakt.
A co do "bycia cieniem" - zgadzam się z hifem, wydaje mi się że on się mocno spiął na tego mistrza i motywowała go przeprowadzka do lepszego miejsca. Teraz ma kontuzje, jak z transferu nic nie wyjdzie to moim zdaniem obniży loty - co zresztą mu się poprzednio zdarzało

PS - szlochanie wynika z faktu że CIĄGLE zmiennikiem dla Ishaka jest Fabiema, a być może teraz Szymczak - co jako koncepcja nie powinna już istnieć w przestrzeni

RE: Pogłoski transfefowe 2025 - Pinkin - 24-07-2025

Jeżeli przyjdzie napastnik (a mam taką nadzieję) to na pewno nie taki jakiego się spodziewacie.
Jeżeli ma to być ktoś do faktycznej rywalizacji z Ishakiem, a nie jako dwójka, to będzie ktoś taki jak ten Pers o którym ostatnio głośno. w Okolicach 30-ki z doświadczeniem, nie koniecznie za darmo, ale nie liczyłbym, że to będzie 22-26 latek, bo tacy na poziomie Ishaka kosztują i to sporo.
Ewentualnie ktoś z umiejętnościami, ale do odbudowy jak Walemark.

RE: Pogłoski transfefowe 2025 - Jerry2015 - 24-07-2025

Sousa ze swoim zdrowiem to niech zejdzie na ziemię ze swoimi oczekiwaniami co do Lig z TOP 5. Przy tamtejszej intensywności poł sezonu by nie uciągnął i lepiej dla niego byloby aby szybko zdał sobie z tego sprawę. Pewno skończy w Arabii na pilkarskich wakacjach.

RE: Pogłoski transfefowe 2025 - Pucenty - 24-07-2025

Wiesz Mosina, w takim nowym kontrakcie może być po prostu zapis o dajmy na to 20% sumy transferowej idącej do Sousy. Potencjalna premia za podpis u nowego pracodawcy z wolnego transferu już nie jest jakąś ogromną różnicą wtedy.

PS. Ok, ale moglibyśmy szlochać chociaż po jakichś faktach, wszyscy czekamy na napastnika, a tu zaczyna się szlochanie po plotkach i domysłach, że może go nie będzie. Szlochanie na tym forum występuje proforma dla zasady, tak było w przypadku absolutnie każdej pojedynczej pozycji, którą już ogarnęliśmy w tym okienku. Dajmy im chociaż popracować, aby ich ocenić.

RE: Pogłoski transfefowe 2025 - hif - 24-07-2025

(24-07-2025, 10:15)Pinkin napisał(a): Jeżeli przyjdzie napastnik (a mam taką nadzieję) to na pewno nie taki jakiego się spodziewacie.
Jeżeli ma to być ktoś do faktycznej rywalizacji z Ishakiem, a nie jako dwójka, to będzie ktoś taki jak ten Pers o którym ostatnio głośno. w Okolicach 30-ki z doświadczeniem, nie koniecznie za darmo, ale nie liczyłbym, że to będzie 22-26 latek, bo tacy na poziomie Ishaka kosztują i to sporo.
Ewentualnie ktoś z umiejętnościami, ale do odbudowy jak Walemark.

Ten Pers byłby imo bardzo dobrym rozwiązaniem, on też przecież dużo grał jako prawy napastnik, na skrzydło awaryjnie by się nadał.