Forum WL
Pogłoski transfefowe 2025 - Wersja do druku

+- Forum WL (https://www.wiaralecha.pl/forum)
+-- Dział: Forum Kibiców Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Lech Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+---- Dział: Transfery Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=14)
+---- Wątek: Pogłoski transfefowe 2025 (/showthread.php?tid=104)

RE: Pogłoski transfefowe 2025 - Skorpion - 25-07-2025

Ja to wiem, ale taka polityka klubu. Nic nie zrobisz. Albo kozak ale po kontuzji albo przeciętniak. Nie ma pewnie na rynku kozaka za darmo.

RE: Pogłoski transfefowe 2025 - strzelisty jupiter - 25-07-2025

Rudnevs łapał urazy co byle kontakt z rywalem? Do jakiej kategorii on należy? A Pereira? Kozak po kontuzji czy przeciętniak?

RE: Pogłoski transfefowe 2025 - Skorpion - 25-07-2025

Rudnevs to inne czasy inna polityka. Pereira cóż jego kariera nie wskazywała na kozaka a jednak jest dobry.

Zresztą uważasz, że zdrowy Ali, Walemark trafili by do Lecha? Byli by w zasięgu i chcieli by przyjść?

Uważam, że jeśli ktoś ma defekt zdrowotny i bogatą "historię choroby", nie powinien być w ogóle rozpatrywany jako potencjalny piłkarz Lecha. Jeśli będziemy brać takich zawodników, trójka chłopa na jedną pozycję nie wystarczy przy trzech frontach.
Zdecydowanie podejrzewam, że bardzo negatywnym, żeby nie powiedzieć mocniej - szkodliwym (moje przypuszczenie) - bohaterem jest w tym wszystkim Reha.
Na przykładowego Pereirę było nas stać, został wyskautowany wzorowo, zdecydowanie się sprawdził, a przed trafieniem na Bułgarską z powodów zdrowotnych wypadł raz - w sezonie 2019/20. Później jeden trzytygodniowy epizod zdrowotny w Lechu i to tyle. Gościu zdrów jak ryba. Na takich się skupiajmy. W zasięgu finansowym, zdrowych i rokujących piłkarsko.

RE: Pogłoski transfefowe 2025 - uncoolben - 25-07-2025

Co do Reha to ciekawostka - gdzieś czytałem ostatnio: Dagerstal powiedział, że jednym z warunków rozwiązania umowy była... kontynuacja leczenia przez dotychczasowego lekarza w Poznaniu. Wiem, że to mało znaczy - ale osobiście mam z Rehasportem doświadczenia graniczące z cudotwórstwem, więc czasami sie zastanawiam, czy nie demonizujemy tej instytucji.

RE: Pogłoski transfefowe 2025 - Zioło - 25-07-2025

(25-07-2025, 19:22)strzelisty jupiter napisał(a): Uważam, że jeśli ktoś ma defekt zdrowotny i bogatą "historię choroby", nie powinien być w ogóle rozpatrywany jako potencjalny piłkarz Lecha. Jeśli będziemy brać takich zawodników, trójka chłopa na jedną pozycję nie wystarczy przy trzech frontach.
Zdecydowanie podejrzewam, że bardzo negatywnym, żeby nie powiedzieć mocniej - szkodliwym (moje przypuszczenie) - bohaterem jest w tym wszystkim Reha.
Na przykładowego Pereirę było nas stać, został wyskautowany wzorowo, zdecydowanie się sprawdził, a przed trafieniem na Bułgarską z powodów zdrowotnych wypadł raz - w sezonie 2019/20. Później jeden trzytygodniowy epizod zdrowotny w Lechu i to tyle. Gościu zdrów jak ryba. Na takich się skupiajmy. W zasięgu finansowym, zdrowych i rokujących piłkarsko.
Akurat tu się nie zgodzę. Nie chce mi się szukać, ale pamiętam,że było mówiono,że Joel jest sprowadzany do jako uzupełnienie składu do rywalizacji, chyba z Alanem. A wyszło,że jednak na nasze realia to Kozak?

I brawo. Niech takie uzupełnienia częściej mają miejsce. To teraz uzupełnienie ataku na poziomie Pereiry.

RE: Pogłoski transfefowe 2025 - Kefas9494 - 25-07-2025

Pieńko ponoć do Rakowa za 1,7 mln euro. Ogólnie wiadomo, z perspektywy kadry, itd. niech tam chłopakowi się wiedzie i oby były z niego dobry grajek. Ale cieszę się, że Lech poszedł w inne tematy o ostatecznie za taką kwotę Tomek do nas nie trafił. Smile Zobaczymy kto lepiej się sprawdzi. Rodriguez czy Pieńko.

Ciekawe jak tam gotowanie napastnika. W mojej ocenie, teraz kluczowa jest jakość. Jak ściągną faktycznego kozaka, który będzie kotem i zapewni nam 18+ goli od sezonu 26/27 przez dwa trzy lata, a w tym sezonie elegancko uzupełni Ishaka, to jak dla mnie może dołączyć nawet we wrześniu (oczywiście im szybciej tym lepiej). Ale niech to będzie dobry strzał.

RE: Pogłoski transfefowe 2025 - Skorpion - 26-07-2025

No to przepłacili. Pieńko realnie wart maks 700 tys euro.

RE: Pogłoski transfefowe 2025 - stachu_27 - 26-07-2025

(25-07-2025, 20:48)uncoolben napisał(a): Co do Reha to ciekawostka - gdzieś czytałem ostatnio: Dagerstal powiedział, że jednym z warunków rozwiązania umowy była... kontynuacja leczenia przez dotychczasowego lekarza w Poznaniu. Wiem, że to mało znaczy - ale osobiście mam z Rehasportem doświadczenia graniczące z cudotwórstwem, więc czasami sie zastanawiam, czy nie demonizujemy tej instytucji.
 Myślę, że my nie demonizujemy tej instytucji, tylko ona nam się źle kojarzy - z Dagerstalem, Rogne itd.