Forum WL
Reprezentacja Polski - Wersja do druku

+- Forum WL (https://www.wiaralecha.pl/forum)
+-- Dział: Forum Kibiców Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Sport (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Wątek: Reprezentacja Polski (/showthread.php?tid=28)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

RE: Reprezentacja Polski - Pucenty - 16-06-2025

No powyżej dobrego jest jeszcze bardzo dobry, tudzież znakomity. Wink

Gdyby Szymczak ładował bramki, to predystynowałby do powyższych określeń.

A takich 9-tek, co w karierze nie przekraczali najczęściej 10 goli w sezonie to się kilku znajdzie na najwyższym poziomie, także jedno nie wyklucza drugiego.

RE: Reprezentacja Polski - Skorpion - 16-06-2025

Trochę szkoda braku Antka w środku pola. Na pewno by się mu to przydało i nam w sumie też.

RE: Reprezentacja Polski - Mosina - 16-06-2025

takie przemyślenie - bardziej ogólne. jakim my jesteśmy narodem dramatycznym, i romantycznym od wieków zarazem. sport narodowy wybrany. Obecnie żyjące pokolenia jeszcze się załapały na czasy gdy nasza reprezentacja była regularnie w pierwszej 4 MŚ. w tym ja Wink A przegrana po wyjściu z grupy z Brazylia w 86 r była uznana za blamaż. Na co Boniek rzucił klątwę, mówiąc że długo będziemy musieli długo czekać żeby w finałach w ogóle zagrać.
Tymczasem w lidze narodów w siatkówke, którą sobie z nudów wczoraj włączyłem, nie znałem nikogo ze składu. Bo grają jakimś rezerwowym młodym składem, ale i tak zlali wszystkich. To tak jakby nasza U21 ogrywała Portugalie i i inne Hiszpanie. Oczywiscie nie znam szczegółów, może tamci też grali rezerwowymi. Ale i tak...
Wiem że inna dyscyplina, ale jak to się stało, że w siatkę potrafimy, a w nogę nie. WTF?

RE: Reprezentacja Polski - Róża - 16-06-2025

Szkolenie, podstawa wszystkiego. Nasi piłkarze mają problemy - mniejsze lub większe - praktycznie z każdym elementem futbolowego ABC. W Akademii są chłopacy, którzy mają nienajgorszą technikę: Dziuba, Gmur, Stankiewicz czy Antczak. Są za to niezbyt fizycznie rozwininięci, przez co ich dalsza kariera w polskich ligach stoi pod znakiem zapytania. Do młócki ligowej sprawdzają się inni.

RE: Reprezentacja Polski - Skorpion - 17-06-2025

Nie można być dobrym w każdym sporcie. W siatkówkę umiemy ale nie jest to tak rozpoznawalny sport jak piłka. Każdy w końcu znajdzie swoją niższe.

RE: Reprezentacja Polski - Mosina - 17-06-2025

ja nie polemizuję z popularnością tych dyscyplin. zastanawiam się czemu w jednym sporcie technicznym, zespołowym, wymagającym kondycji, przygotowania oraz warunków fizycznych jesteśmy potęgą, a w drugim tak popularnym narodowym - totalnymi miernotami na tle innych krajów. chyba że siatkówki można się nauczyć na w-f a gra w piłkę to taki wyższy poziom wtajemniczenia.

niszę - ehh ten słownik Smile

RE: Reprezentacja Polski - strzelisty jupiter - 18-06-2025

Więcej nacji na poważnie zajęło się futbolem, a siatka raczej w takiej Finlandii nikogo nie jara.

RE: Reprezentacja Polski - Skorpion - 18-06-2025

W takim żużlu też jesteśmy potęgą a potem się okazuje, że w takiem Ameryce Południowej nikt o tym nie słyszał i na całym świecie jeździ się w 10 krajach może.

Siatkówka to sport bardziej profesjonalny niż piłka. Wszystkie dzieciaki chcą kopać w nogę bo to modne jest w siatkę już tak łatwo nie idzie. Zresztą duża cześć siatkarzy gada, że w piłkę też grali.

RE: Reprezentacja Polski - stachu_27 - 18-06-2025

Jak dla mnie problem w naszej piłce leży w szkoleniu i mentalności dużej części zawodników i trenerów.

RE: Reprezentacja Polski - Icek - 18-06-2025

To jest szczególną zmora ostatnich lat. Jak patrzę na obecną kadrę, to jestem przerażony. Nie ma też
co ukrywać, że nasi wychowankowie nie odbiegają od tego poziomu.