Forum WL
Pogłoski transfefowe 2025 - Wersja do druku

+- Forum WL (https://www.wiaralecha.pl/forum)
+-- Dział: Forum Kibiców Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Lech Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+---- Dział: Transfery Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=14)
+---- Wątek: Pogłoski transfefowe 2025 (/showthread.php?tid=104)

RE: Pogłoski transfefowe 2025 - Icek - 02-09-2025

Kolejność pojawiania się newsów u pismaków. Osobiście nie odważył bym się na jakąkolwiek tezę na podstawie bazgrołów, które są im podsuwane w sposób kontrolowany....

Kolejną kwestią jest to, jak się ma NASZ hipotetyczny pierwszy wybór do jakości zawodnika. Przecież teoretycznie może być tak, że ktoś jest wyżej/najwyżej w takiej hierarchii klubowej, bo na przykład jest tańszy, czy to ze względu na kwotę transferową, czy też zarobki, albo jedno i drugie, od pozostałych zawodników z listy.  W przypadku, gdy taki ktoś się wysypie, jak na przykład ten Marques, może dojść do sytuacji, w której klub sięgnie po innego zawodnika, lepszego jakościowo, ale będącego niżej na liście priorytetów, który wcześniej nie było poważnie brany pod uwagę ze względu na finanse...

Potrafię sobie wyobrazić sytuację, w której Agnero wcale nie było wysoko na naszej liście, właśnie ze względu na oczekiwanie finansowe jego i/lub klubu i dopiero po fiasku z Marquesem sięgnięto po niego "na szybko". Nie musi to wcale oznaczać, że wzięto kogoś gorszego, ponieważ był nisko na liście, a może być wręcz odwrotnie. To już czyste dywagacje i okaże się w praniu.

RE: Pogłoski transfefowe 2025 - uncoolben - 02-09-2025

Gdzieś padło, że No. 1 był Gudjohnsson. Gdzieś padło, że przegraliśmy z Genkiem walkę o Bibout (a więc walczyliśmy o niego przed zakontraktoaniem Agnero). Gdzies padło, że na testy w poniedziałek był pierwotnie umówiony Marques. A jezeli walczyliśmy o Diabate, to stawiam tezę, że był wyzej na liście niż nasz nowy nabytek. No ale z drugiej strony, może nie mam powodów do narzekań - czy "piąty z listy" to słabo - czy lista jest ambitna i długa?

RE: Pogłoski transfefowe 2025 - hif - 02-09-2025

Na Weszlo jest artykuł o naszym nowym napastniku, imo obiecujące statystyki wyciągnął Janczyk. Są tam też informacje o całej szadze transferowej. Wynika z nich wprost, że opcją rezerwową wobec innych był Marques.

...no i oczywiście zapomniałem dorzucić Pululu do ww. listy. "Parę razy zmieniło się też nazwisko na szczycie listy życzeń Kolejorza" - za ww. artykułem Weszło.

RE: Pogłoski transfefowe 2025 - Jerry2015 - 02-09-2025

Oprócz zdrowia to do pełni szczęścia brakuje żeby oni formę złapali bo na tę chwilę Ci którzy grają napewno nie są w szczycie. A nie są to zawodnicy głębokich rezerw. Ilościowo teoretycznie wszystko się zgadza ale jakość gry trzeba podnieść diametralnie.

RE: Pogłoski transfefowe 2025 - Antonio - 02-09-2025

(02-09-2025, 14:51)uncoolben napisał(a): Gdzieś padło, że No. 1 był Gudjohnsson. Gdzieś padło, że przegraliśmy z Genkiem walkę o Bibout (a więc walczyliśmy o niego przed zakontraktoaniem Agnero). Gdzies padło, że na testy w poniedziałek był pierwotnie umówiony Marques. A jezeli walczyliśmy o Diabate, to stawiam tezę, że był wyzej na liście niż nasz nowy nabytek. No ale z drugiej strony, może nie mam powodów do narzekań - czy "piąty z listy" to słabo - czy lista jest ambitna i długa?

No właśnie. Gdzieś padło. Ktoś sobie coś pisze a ludzie to biorą za stanowisko klubu. W przypadku napastnika Lecha skompromitował się każdy z farmazoniarzy.

Dlatego "jakby zsumować wszystkie doniesienia". Ale ja nie wierzę, że to był nasz nr 1 od poczatku, i jednak jakieś ziarnko prawdy lub trzy ziarnka w tym szumie informacyjnym jest/są. To co chciałem powiedzieć - jakakolwiek jest ocena tego okienka, mogła/powinna byc ona wyzsza, gdyby nie transfery awaryjne, które ze sporym prawdpodobieństwem wpłynęły na jakość i ilość pozostałych. Ilość - bo gdyby nie Ouma/Ismaheel, to myślę, że walczylibysmy jeszcze o transfer stopera.

RE: Pogłoski transfefowe 2025 - strzelisty jupiter - 02-09-2025

Słuchając Rząsy podsumowującego transfery w krótkim materiale o wczorajszych nabytkach (na naszym kanale YT), wnioskuję, że przyjdzie jeszcze ktoś do obrony. Cytuję: "Tym transferem oczywiście zamykamy pozycje ofensywne - napastnika, zakładaliśmy przed sezonem, że będziemy chcieli się wzmocnić na tej pozycji, i to się powiodło."

RE: Pogłoski transfefowe 2025 - MichalM - 02-09-2025

Z tego co kojarzę i pamiętam to napastnik numer 1 był w Poznaniu i się rozmyślił.

RE: Pogłoski transfefowe 2025 - joseph - 02-09-2025

Jarmusz napisał, że ten, który się rozmyślił, podobno przestraszył się rywalizacji. I że to był ktoś jeszcze mniej oczywisty i bardziej nołnejmowy niż Agnero.