Forum WL
Przygotowania do sezonu - Wersja do druku

+- Forum WL (https://www.wiaralecha.pl/forum)
+-- Dział: Forum Kibiców Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Lech Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+---- Dział: Quo Vadis? (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=16)
+---- Wątek: Przygotowania do sezonu (/showthread.php?tid=133)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

RE: Przygotowania do sezonu - Pinkin - 04-07-2026

Równie dobrze można powiedzieć Pablo, żeby wcześniej wyłożył piłkę koledze do pustaka zamiast się z nią wieźć.

RE: Przygotowania do sezonu - Jankes - 04-07-2026

Ogólnie Walemark był podany w składzie wyjsciowym na oficjalce, więc musiała jakaś decyzja zapaść przed samym meczem.

RE: Przygotowania do sezonu - Harley - 04-07-2026

Lepiej bym tego nie podsumował.
Mam praktycznie ide tyczne wnioski.
Pierwsza połowa wydawała mi się bardziej dynamiczna.
Mi osobiście w pierwszej połowie podobał się Gumny, Gmur, Lis fajnie pokrzykuje i prowadzi grę z tyłu. Yegbe myślałem, że jest .. jeszcze większy. Mało miał dziś kontaktów z piłką, ale wszystkie udane, czyściciel Wink
W drugiej połowie zdecydowanie wyróżniał się Pablo (nie wiem czemu kilkukrotnie wymieniano go z numerem 21, skoro grał dziś ze starym 99. Fajnie Håkans, Muraś pewnie na środku. Spodobał mi się Agnero, potwierdził dziś to co często się przewija - potrzeba mu więcej swobody/miejsca oraz przede wszystkim.. minut na boisku!

PS. Jak jednak ktoś z Klubu tu zagląda - jeśli ludzie pobierają bilety na sparingi (można było nawet kilka), a potem widzicie, że nie zostały odbite - blokujcie takim osobom możliwość pobrania wejściówek na następne sparingi/mecze/treningi, ogólnie wydarzenia. Po raz kolejny mnóstwo pustych krzesełek, które według systemu biletowego było już zajęte (patrząc na boisko po lewej stronie, na końcu trybuny).

Dodam, że na dzisiejszym meczu było 4 kibiców wyjazdowych ze Słowacji Wink

RE: Przygotowania do sezonu - maly - 04-07-2026

Wiadomo, że to dopiero pierwszy sparing i nie ma co wyciągać większych wniosków ale Lis i Yegbe wyglądają na gości, którzy mogą mocno poprawić naszą grę w obronie. A najważniejsze to poprawić defensywe, bo to, że w ataku będziemy mocni to jestem spokojny.
Co do pustych krzesełek to normalna sprawa. Stadion ma pojemność 4,5 tys, a klub pewnie mógł wypuścić tylko 999 biletów, żeby nie zgłaszać imprezy masowej

RE: Przygotowania do sezonu - Harley - 04-07-2026

(04-07-2026, 15:51)maly napisał(a): Co do pustych krzesełek to normalna sprawa. Stadion ma pojemność 4,5 tys, a klub pewnie mógł wypuścić tylko 999 biletów, żeby nie zgłaszać imprezy masowej

No nie do końca. Pula dostępnych biletów to było kilka „sektorów”, akurat zalogowałem się w sumie przypadkowo, minutę po tym, jak trafiły do systemu do pobrania. A już od przedwczoraj latały po fejsach zapytania czy ktoś nie ma 1-2-3 biletów na sparing, a ludzie odpisywali w stylu „mam dwa”. No to skąd je mieli? Pobrali. Pewnie od początku bez zamiaru wykorzystania…

RE: Przygotowania do sezonu - Luqu - 04-07-2026

(04-07-2026, 15:19)Harley napisał(a): (nie wiem czemu kilkukrotnie wymieniano go z numerem 21, skoro grał dziś ze starym 99.

Pablo grał w starym numerze z prostego powodu, nowy będzie na nowych koszulkach, a tych jak wiadomo jeszcze nie ma.
Co do Lisa, jak oceniacie granie nogami (do tego elementu mieliście często uwagi przy Mrozku)?

RE: Przygotowania do sezonu - Mosina - 04-07-2026

trudno cokolwiek powiedzieć niestety - bo Słowacy w pierwszej połowie wycofali się na swoją połowę. więc Lis podawał do obrońcy który nie był naciskany w żaden sposób.

RE: Przygotowania do sezonu - hif - 04-07-2026

Delikat to OP tak? A my na DP nie mieliśmy też mieć jakiegoś młodego?

RE: Przygotowania do sezonu - strzelisty jupiter - 04-07-2026

Mamy. Sammy Dudek.

RE: Przygotowania do sezonu - hif - 04-07-2026

Dudek miał być 10/8 z tego co mi się wydawało, tak to przynajmniej zapamiętałem.