Forum WL
Ekstraklasa - Wersja do druku

+- Forum WL (https://www.wiaralecha.pl/forum)
+-- Dział: Forum Kibiców Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Sport (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Wątek: Ekstraklasa (/showthread.php?tid=9)

RE: Ekstraklasa - rojber - 18-05-2026

(17-05-2026, 22:46)Kris napisał(a): Dobra, już się tak nie spinajcie, bo zdaje się, że problem warszawskich w pucharach sam się rozwiązał.

Haditaghi (właściciel Pogoni) po dzisiejszym meczu w Gdańsku znów podniósł swoją tezę na Twitterze, że Legia jest specjalnie traktowana przez sędziów. Rzuciło się na niego całe stado kibiców spod "elki" i jednemu z nich odpisał (cytat): "Twój akt urodzenia powinien być formalnym listem przeprosin od producenta prezerwatyw".

Jak na moje to Gieksa jednak zapunktuje za tydzień w Szczecinie  Big Grin

Wcale się nie zdziwię jak wyjdzie młodzież na specjalne życzenie HaditaghiegoWink

RE: Ekstraklasa - Antonio - 18-05-2026

(28-01-2026, 12:01)joseph napisał(a): Koledzy drwią, koledzy wyszydzają zgierzan, koledzy sa absolutnie przekonani o naszej przezajebistosci. i równie przekonani, że projekt Dobrzyckiego upadnie. Pycha, buta, wyparcie,

Można już szydzić z Widzewa czy nadal nie wypada robić tego kibicowi którego klubem rządzi dwóch "lumpów"?

RE: Ekstraklasa - joseph - 18-05-2026

A czy ja powiedziałem gdzieś, że to jest pojedynek na krótki dystans? Że już, tu, teraz, na wiosnę wszystko się rozstrzygnie na dekady? Poczekamy, zobaczymy.
A co do lumpów. Ja jestem chłopak z Ognika, wychowany prawie pod stadionem, z Lechem od czasów Łazarka. I doskonale pamiętam, jak wyglądało wypłukiwanie przez lata "lechowości" z Lecha przez wroniectwo. Znam trochę ten temat od środka. Wiem, ile osób z Lechem w sercu musiało odejść z Klubu przez korpowronki.
I nie zmienię zdania na ich temat pod wpływem chwilowej euforii sukcesu. Za dużo się zdarzyło. Podobnie jak pamiętam błędy i momenty , kiedy mentalne lumpiarstwo i chytrość sprawiły, ze nie odskoczyliśmy ligowej reszcie wtedy, kiedy aż się o to prosiło. I kiedy były ku temu warunki. Ja patrzę na to jak na długi proces , nie na chwilowy moment. Jestem z Kolejorzem za długo żeby opierać się na wycinku. Ale obrona mistrzostwa to jest już coś.
I jeśli ten proces doprowadzi, czy już doprowadził do tego, że "oni się zmienili", to chwała Allahowi. Widzę jaskółki nadziei. Może pożegnanie z lumpiarstwem już się dzieje. Pierwszy test będzie w tym okienku transferowym.

RE: Ekstraklasa - strzelisty jupiter - 18-05-2026

Tak. Zatrzymanie Frederiksena i Palmy oraz szybkie czerwcowe wzmocnienie składu będą jaskółką. Super gdyby się udało wszystkich młodych z akademii utrzymać na eliminacje. A może Liga Mistrzów sprawi, że dzięki wejściu do elity odejść będzie musiał tylko Kozubal (wiek), a Gurgul czy Mrozek, a tym bardziej Mońka spełnią swoje marzenia i zagrają w tych rozgrywkach z kolejowym herbem na piersi.

RE: Ekstraklasa - Antonio - 18-05-2026

[del] a w sumie bez sensu

RE: Ekstraklasa - Icek - 18-05-2026

(17-05-2026, 20:58)Antonio napisał(a): Za LKE są takie psie pieniądze, że idzie to zarobić jednym transferem out.

Przecież żeby taki klub jak Lech/Legia się rozwijał, a tym samym nie zawijał, to te czynniki muszą iść w parze. Nie mówię, że w każdym sezonie, ale ogólnie w perspektywie średnio-długoterminowej. Więc myślenie, że ch....j z pucharami, bo sobie kogoś sprzedamy...Chociaż dla mnie to oni sobie mogą tak myśleć.

RE: Ekstraklasa - marekst - 18-05-2026

Hahahahha to co Arka ODJEBAŁA to głowa mała Big Grin

RE: Ekstraklasa - Kaczy - 18-05-2026

Arka degradacja. Aż żal, że straciliśmy 5pkt grając z nimi.

RE: Ekstraklasa - Skorpion - 18-05-2026

No cóż.. Arka spada. Szkoda zawsze to zgoda Sad Dziś nawet o Nas wspomnieli. Mam nadzieje, że do zobaczenia za rok w Eklapie.

RE: Ekstraklasa - Pawlisko - 18-05-2026

Ja wprost przeciwnie, mam nadzieję, że długo z nimi nie zagramy. Tęsknić nie będę.