Forum WL
Ekstraklasa - Wersja do druku

+- Forum WL (https://www.wiaralecha.pl/forum)
+-- Dział: Forum Kibiców Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Sport (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Wątek: Ekstraklasa (/showthread.php?tid=9)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45

RE: Ekstraklasa - strzelisty jupiter - 15-03-2025

Jak na moje Śląsk łapie dziś wiatr w żagle i wcale nie jest powiedziane, że się nie utrzymają.
Obyśmy wyjaśnili ich po przerwie na kadrę, bo na pewno będą w euforii po dzisiejszej wygranej i będą chcieli jeszcze bardziej zbliżyć się do bezpiecznego czwartego miejsca od dołu.

RE: Ekstraklasa - rojber - 17-03-2025

Nasza ekstraklasa to ewidentnie stan umysłySmile Wcześniej pisałem, że Lechia się utrzyma. Po dobrym początku na wiosnę ciśnienie u nich ewidentnie spadło. Teraz Śląsk nagle zatrybił i kolejny mecz grają z potężnym na wyjeździe Lechem. Z przodu znowu wcześniej uważałem, że Raków ma najmniejsze szansę z ekip walczących o MP na końcowy sukces. A po wczorajszej wygranej mam wrażenie, że Papszun wyrucha wszystkich.

RE: Ekstraklasa - Gugus - 17-03-2025

Ciekawostka:

Damian Dąbrowski z Zagłębia i... Goncalo Feio mają najwięcej żółtych kartek, mianowicie po 9. Nie ma co, nadaje trochę kolorytu Ekstraklasie ten trener.

RE: Ekstraklasa - rojber - 17-03-2025

Ciekawe jak długo Mioduski będzie cierpliwy. Obstawiam, że Legia nastawia się mocno na PP bo w lidze przy dobrych wiatrach to mogą skończyć na 5 miejscu. Tyle, że zaraz Pogoń dostanie wiatr w żagle i będzie robiła wszystko by wywalczyć na Narodowym swoje pierwsze trofeum. Swoją drogą może być bardzo ciekawie jeśli te drużyny spotkają się w finale i Legia szanse na europejskie puchary będzie miała tylko dzięki PP. Aczkolwiek nie zdziwię się jak wtedy Legie będzie prowadził już ktoś inny a nie FeioWink

E:
Żeljko Sopić trenerem Widzewa (nie będę podawać źródeł, mam nadzieje, że Icek się nie obrazi;D). Wcześniej prowadził HNK Rijeka z którą zdobył wicemistrzostwo Chorwacji. Doszedł również do finału krajowego pucharu. Od sierpnia 2024 pozostawał bez pracy.

RE: Ekstraklasa - rojber - 28-03-2025

Dobrzycki przejął pakiet większościowy udziałów w Widzewie. Mocarne plany tam snują. Ktoś się orientował co to za jegomość?

RE: Ekstraklasa - Skorpion - 28-03-2025

Właściciel firmy Panatonii duży gracz na rynku magazynów pod wynajem szmal ma. Zainteresowanie Widzewem też. Oby nam groźny konkurent nie wyrósł. Podobno chce dać 4 mln euro na transfery w przyszłym okienku i realnie powalczyć o mistrza polski w następnym sezonie. Zaplecze finansowe ma. Oczywiście takich asów już było w naszej eklapie sporo ale jakby nie patrzeć ten niestety wydaje się poważny.
W tym roku mistrza dałby nam spokój nad takimi ogórami. W przyszłym sezonie będzie więcej chętnych na mistrza.

RE: Ekstraklasa - Mosina - 28-03-2025

czemu nie ma nam wyrosnąć? konkurencja jest good przecież. Teraz jedno miejsce w pucharach więcej, to niech będzie 1-2 konkurentów też więcej, żeby wronieccy nie pomyśleli że 4 miejsce w lidze też jest fajne

RE: Ekstraklasa - Skorpion - 28-03-2025

Ja tam się z konkrecji nie cieszę. Każdy mocny klub to mniej szans na mistrza dla Nas. łatwiej jest rozbijać jakieś Puszczę (choć i my tego nie umiemy) czy inne Korony niż taki Raków który ma właściciela który potrafi w piłkę.

RE: Ekstraklasa - Mosina - 28-03-2025

Ja nie chce być mistrzem bo nie ma z kim konkurować. Potem się potykamy o Trnavy bo finalnie jestemy słabi.
Zresztą sam sobie odpowiedziałeś. Zobacz z kim tracimy najwięcej puntów. Bynajmniej nie z top 5

RE: Ekstraklasa - marekst - 28-03-2025

(28-03-2025, 15:19)Mosina napisał(a):  Teraz jedno miejsce w pucharach więcej, to niech będzie 1-2 konkurentów też więcej, żeby wronieccy nie pomyśleli że 4 miejsce w lidze też jest fajne

Wiesz co jest najgorsze? Oni już o tym na pewno pomyśleli Big Grin

A co do żydzewa, to na pewno będą mieć stabilność finansową, a pewnie i zaczną coraz lepszych piłkarzy sprowadzać, możliwe, że już w przyszłym sezonie zaczną się liczyć odnośnie miejsc pucharowych.